10 Handige verhuistips van ervaren vakmannen

Tips om je verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen vind je hieronder. Wij verzamelden deze handige verhuistips van ervaren vakmannen.

 

10 handige verhuistips

Als je gaat verhuizen moeten er veel dingen gebeuren waar je zelf niet aan denkt. Naast alle grote dingen, zoals het overzetten van je adres en het aanvragen van offertes van verhuisbedrijven zijn er nog tal van dingen die je moet organiseren. Tips om je verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen vind je hieronder

1. Begin op tijd met je verhuizing

Probeer niet alles op de laatste dag in verhuisdozen in te pakken, maar werk langzaam elke kamer van je huis af tot je alleen de essentiële spullen over hebt.

2. Verzorg een goede organisatie

Als je gaat verhuizen is het makkelijk om alles in te pakken en gewoon in verschillende dozen te stoppen. Label alle dozen en kies verschillende dozen (kleuren/maten) voor verschillende kamers, zodat alles makkelijk te herkennen is als je eenmaal verhuisd bent.

3. Meet alles op

Meet voordat je gaat verhuizen alle grote meubels op en zoek uit of het in zijn geheel door de deur kan. Zorg dat het nergens blijft hangen en schade brengt aan de muren omdat het eigenlijk niet past. Het is vervelend om dit pas op de verhuisdag te merken.

4. Nummeren en namen geven

Geef alle dozen een naam of een nummer. Maak een inventarislijst wanneer met daarop alle nummers en geef aan wat er in zit. Via deze lijst kun je alles makkelijker terugvinden.

5. Sommige spullen eisen speciale behandeling

10 handige verhuistipsDe wasmachine mag alleen vervoerd worden met een vastgezette trommel, anders kunnen er ongelukken gebeuren. Kleine planten zet je samen in één doos, zodat ze geen andere spullen vies maken of kapot gaan.

6. Voldoende vulmateriaal

Het is vervelend als je na een verhuizing allemaal kapotte of beschadigde spullen hebt. Zorg er voor dat je voldoende vulmateriaal hebt, zoals kranten of piepschuim.

7. Verwijder bureauladen of zet ze vast

Bureauladen kunnen gaan verschuiven of uit de kasten vallen tijdens een verhuizing. Niet alleen kunnen spullen er uit vallen, scherpe of zware spullen kunnen mensen ook verwonden.

8. Verdeel het gewicht

Verhuisdozen kunnen redelijk wat gewicht aan wanneer ze goed zijn afgetaped. Zorg er voor dat de dozen individueel nooit zwaarder worden dan 20 kilo om blessures te voorkomen. Zorg dat de zwaarste spullen onder in de doos zitten. Een tip: doe zware spullen in een kleinere doos.

9. Bescherm glas en servies

Bij een verhuizing sneuvelen er vaak dingen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om breekbare spullen extra te beschermen. Vouw het servies en eventuele flessen, zoals wijnflessen, in kranten om ze te beschermen. Hetzelfde geldt ook voor spiegels en schilderijen. Plaats ze op hun kant en vervoer ze met bescherming van bijvoorbeeld dekens of bubbeltjesplastic.

10. Plan je verhuizing van A-Z

Zet alles waar aan je nog moet denken in een verhuisplanning. Dit zorgt er voor dat je in de hectiek niks vergeet. Deze verhuischecklist is de leidraad van de verhuizing. Regel ook alvast een verhuisbedrijf. Vraag gratis en vrijblijvend verhuisoffertes aan. Ontvang offertes van maximaal 5 verhuisbedrijven en kies de beste prijs/kwaliteitverhouding.

 

10 praktische inpaktips

Hieronder staan enkele handige, praktische inpaktips. Doe er je voordeel mee! Klik hier voor meer algemene informatie over verhuizen.

1. Markeren

Het is verstandig om per kamer in te pakken en de dozen te ‘merken’ met de inhoud en het nummer van de kamer in het huis van bestemming. Geef in je nieuwe huis aan elke kamer dus een nummer. Met een inhoudsbeschrijving per doos vind je bovendien sneller wat je zoekt.

2. Elektronische apparatuur

Gebruik – indien mogelijk – de originele dozen voor apparatuur en tref noodzakelijke voorzieningen voor pc en cd spelers. Vul de dozen op met kranten, pakpapier of dekens. Pak geen scherpe dingen bij kwetsbare zaken. Verder kun je zelf de wasmachine los- en vastkoppelen, vergeet niet het restwater eruit te laten lopen en zet de trommel met de transportbeveiliging vast om beschadiging te voorkomen. Plak de deur van de ontdooide koelkast dicht met tape en zorg dat hij bij de verhuizing rechtop komt te staan. Zet de vrieskist in de nacht voor de verhuizing op de hoogste stand en isoleer hem tijdens de verhuizing met dekens. Nog handiger: eet de vrieskast lekker leeg!

3. Breekbare zaken

Serviesgoed inpakken vereist extra aandacht. Je verhuizer beschikt over speciaal pakpapier om het serviesgoed op een goede manier in de dozen te stoppen. Rol tafelzilver in vloeipapier. Breekbare spullen dien je in te wikkelen. Geef door middel van stickers aan dat de doos extra aandacht verdient (bijvoorbeeld BREEKBAAR, GLASWERK). De zwaardere zaken (zoals borden) moeten onder in de doos. Zet zeer breekbaar glaswerk (zoals wijnglazen) en flessen rechtop in de doos. Brandbare en gevaarlijke stoffen apart houden.

4. Zware goederen

10 praktische inpaktipsHet is niet verstandig om veel zware kleine goederen (zoals boeken) bij elkaar in een verhuisdoos te doen. Gebruik deze boeken als bodem en stop de lichtere spullen bovenin om op te vullen. De boeken dienen liggend verpakt te worden om beschadiging aan de rug te voorkomen. Maak de dozen niet te zwaar en gebruik kleine dozen voor zware goederen. Dit maakt het verhuizen makkelijker en de kans op schade kleiner.

5. Kleding en kleden

Kleding kun je ophangen in speciale garderobedozen, die je van je verhuizer ontvangt. Vouw de kleden niet, maar rol ze op om kreukvorming te voorkomen.

6. Gordijnen en lampen

Gordijnen kun je uit de rails halen en in de dozen doen. Haal verder de lampen voorzichtig los en plaats de lampenkappen rechtop in een doos.

7. Klokken en schilderijen

Bij klokken dien je de slinger in de kast vast te zetten. Laat grote (staande) klokken, maar ook spiegels en schilderijen door je vakkundige verhuizer inpakken om tijdens de verhuizing van de beste bescherming verzekerd te zijn.

8. Planten

Afhankelijk van de afstand en de verhuistijd is het mogelijk om planten mee te nemen. Kleine planten bij elkaar in een doos zetten, grote planten verzorgt de verhuizer.

9. Auto’s en motorfietsen

Maak de benzinetanks zoveel mogelijk leeg en koppel de accu’s af. Let bij de laden altijd op mogelijk breekbare of lekkende voorwerpen.

10. Waardevolle spullen

Bewaar je sleutels, geld en cheques in je handbagage. Dit geldt natuurlijk ook voor dure sieraden en belangrijke papieren. Andere waardevolle spullen zijn het gereedschap. Houd ze apart, zodat je in het nieuwe huis weer snel aan het werk kunt.