Verhuizen voor je werk

Wanneer je een internationaal avontuur gaat beginnen verandert er veel in je leven. Het is vaak een sprong in het diepe. De grootste veranderingen zorgen ook voor prachtige mogelijkheden! Door middel van ervaringen van onze klanten hebben we deze lijst over zakelijk verhuizen samengesteld. Lees hem rustig door en besluit dan of het ook iets voor jou is om naar het buitenland te verhuizen voor je werk.

Ontvang 5 gratis verhuisoffertes
Bespaar vandaag nog!

Je kunt om verschillende redenen verhuizen voor je werk. Een paar jaar naar het buitenland om aan je CV te werken, geld te verdienen of om snelle stappen te maken binnen het bedrijf (dat potentie in je ziet en kosten op zich kan nemen); het kan allemaal. Veel mensen kiezen er voor om in dit geval een tweede huis te nemen in het land waar ze heen gaan en in de weekenden heen en weer te vliegen naar het gezin. Wanneer het gaat om een intercontinentale verhuizing dan nemen ze vaak partner en kinderen mee. Hierbij moet er dus gekeken worden of de beslissing goed is voor het hele gezin.

Verhuizen voor je werk

Is een internationale verhuizing voor werk wel echt iets voor mij?

Om hier achter te komen hebben we een vragenlijst opgesteld met betrekking tot zakelijk verhuizen. Het gaat om een heel belangrijke beslissing die je leven kan veranderen. Het kan een fantastisch vervolg geven aan je leven, maar kan ook heel erg tegenvallen. Beantwoord deze vragen voor jezelf en help jezelf om de overweging te maken.

 • Waar verhuis ik heen en wat zijn de kosten voor de verhuizing? Kan ik die makkelijk betalen?
 • Kan ik het betalen om daar te gaan wonen? Andere landen/steden kunnen duurder zijn, dus bedenk goed of het haalbaar is om je levensstandaard voort te zetten.
 • Hoe ziet de toekomst van het bedrijf er uit?
 • Zijn er nog doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf? Biedt de aangeboden functie een toegevoegde waarde aan je carrièredoelen?
 • Hoe is de omgeving en de cultuur van de stad/het land? Past deze eventueel bij je gezin?
 • Wat vindt je partner van het idee om te verhuizen? Ondersteunt je partner de nieuwe baan, het nieuwe land en de nieuwe stad?
 • Wat is het verschil met de huidige situatie? Biedt deze functie mij echt veel extra kansen en is het een vooruitgang?
 • Welke dingen moet ik achterlaten voor de internationale zakelijke verhuizing?
 • Zijn er goede internationale scholen in de nieuwe stad waar je kinderen heen kunnen? En wordt er hulp aangeboden voor het vinden en vergelijken van deze scholen?
 • Hoe is het klimaat van het nieuwe land vergeleken met Nederland?
 • Stel het valt allemaal tegen of de baan gaat onverwachts niet door, is er dan een plan B? Kun je weer bij je huidige baan aan de slag?
 • De belangrijkste vraag van allemaal: worden jij en je familie gelukkiger van deze internationale verhuizing? 

Bedrijven helpen medewerkers bij een internationale verhuizing

De meeste grote bedrijven bieden hun medewerkers hulp aan bij de verhuizing en betalen voor veel van de kosten. Deze verhuispakketten zijn vaak flexibel en kunnen veel kosten en zorgen van je wegnemen. Vraag na wat er binnen jouw bedrijf allemaal mogelijk is voor de internationale werkverhuizing. Veel bedrijven hebben hier veel ervaring mee en kunnen exact uitleggen wat er allemaal moet gebeuren en zelf veel voor je regelen.

Onthoud wel: het bedrijf wil dat jij verhuist voor je werk! Vraag dus ook of ze kunnen helpen met het zoeken van een nieuwe baan voor jouw partner, opslagruimte voor je spullen, een verhuisbedrijf en een nieuwe woning. Sommige bedrijven bieden enkel een vergoeding aan voor de reiskosten en hulp bij het vinden van een nieuwe woning. Andere bedrijven helpen met de verkoop van je huidige huis, het vinden van een nieuwe, zoeken een school voor je kinderen en regelen de hele verhuizing. Zoek dus goed uit wat het bedrijf voor jou kan doen.  Gebruik onderstaande “checklist internationale werkverhuizing” voor meer tips.

Bespaar nu op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Checklist internationale woonverhuizing

 • Hulp bij het regelen van een woon- en werkvisum voor je gezin.
 • Hulp bij het zoeken van werk voor je partner en het zoeken van een school voor je kinderen. Let op: internationale scholen en privéscholen zijn vaak duurder!
 • Kosten voor het reizen en tijdelijk verblijf in de nieuwe stad.
 • De eventuele hogere kosten van het leven. Een salarisverhoging van 20 procent lijkt interessant, maar als het leven in een ander land 40 procent duurder is, neemt je koopkracht af.
 • Eventuele kosten die kunnen ontstaan bij het kopen van een nieuw huis.
 • Kijken of de werkgever betaalt voor een of meerdere trips naar de nieuwe stad voor de verhuizing. Dit kan ook samen met het gezin om te kijken of dit een goede stad is. Dit is ook goed voor het bedrijf, omdat je dan al gewend bent aan de nieuwe stad wanneer je er heen verhuist voor werk. Het is dan ook al mogelijk om een huis te zoeken en te kijken waar bijvoorbeeld de kinderen naar school kunnen, iets dat kan schelen in tijd en geld.
 • Alles wat te maken heeft met de zakelijke verhuizing, van het inpakken, uitpakken tot het daadwerkelijk verhuizen van je spullen; onderzoek wat het bedrijf wil betalen. Lees de kleine lettertjes en zorg dat alles zwart-op-wit staat.
 • Kijk of het bedrijf ook immigratie- en belastinghulp biedt.
 • Zijn er mogelijkheden om via het bedrijf een internationale gezondheidszorgverzekering af te sluiten voor het hele gezin?
 • Kosten voor het meeverhuizen van je huisdier(en).

Zakelijke verhuizing

Test het water voor je er in springt

Het is erg aan te raden om naar de plek toe te gaan voor je er zakelijk heen verhuist. Ga opzoek naar een nieuwe woning, een school voor je kinderen en het bekijken van de mogelijke nieuwe werkplek. Onderzoek of de stad iets voor jou is. Ga zo veel mogelijk in gesprek met de mensen die je er tegenkomt, zoals taxichauffeurs, obers, winkelmedewerkers en mensen op straat. Dit kan een heel goed beeld geven van de stad en hoe het er werkt.

Lees het lokale nieuws, zoek op social media naar informatie over de stad en kom er achter waar mensen in de nieuwe stad zich mee bezighouden. Wellicht ken je nog mensen die eens in een stad geweest zijn. Dit levert gratis informatie op die kan helpen met het maken van de goede keuze.  Als laatste kan je ook nog op een taalcursus gaan om de taal en de cultuur te leren kennen!

Wat moet je regelen voor een internationale werkverhuizing?

Om er voor te zorgen dat je niet voor nare verrassingen komt te staan hebben we een checklist opgesteld. In deze checklist staat uitgeschreven welke papieren en zaken er allemaal geregeld moeten worden voor vertrek.

 • Kijk op de website van de belastingdienst welke gevolgen de zakelijke verhuizing heeft voor uw belastingaangifte.
 • Regel een aansprakelijkheids-, zorg- en reisverzekering voor de verhuizing. Kijk goed naar de internationale dekking van de verzekeringen.Voor kortere verblijven is het ook mogelijk om verzekeringen met werelddekking af te sluiten.
 • Zorg er voor dat alle zaken zijn afgewikkeld in Nederland.
 • Regel een aantal offertes van internationale verhuisbedrijven. De werkgever kan een voorbeeld van de prijs willen zien voordat hij het goedkeurt. Deze internationale verhuisoffertes zijn via onderstaande link gratis en vrijblijvend op te vragen.