Verhuizen naar Sydney

Internationale verhuisbedrijven hebben er hun handen aan vol. Verhuizen naar Australië is populair. Het land heeft een rijke historie, een goede economie, prachtige natuur en men spreekt er Engels. Genoeg redenen voor veel mensen om te verhuizen naar Sydney. Ben jij ook aan het overwegen om deze internationale verhuizing aan te gaan? Lees hier onder meer informatie over Sydney!

Verhuizen naar Sydney

Informatie over Sydney

Sydney is een zeer dichtbevolkte stad in Australië. Met meer dan 4 miljoen inwoners is Sydney niet alleen het economische hart van het land, maar ook de grootste stad. De hoofdstad van de staat New South Wales staat bekend als de oudste en meest levendige stad van Australië. De spectaculaire haven van de stad heeft hem de bijnaam “Harbour City” gegeven. De grote en het economische succes van de stad is voornamelijk ontstaan door zijn functie als knooppunt voor internationale handel.

Geschiedenis van Sydney

De regio waar Sydney ligt is al 50.000 jaar bewoond. De eerste bezetters waren de Aboriginals. Pas toen er in 1851 goud werd gevonden kwamen er van overal over de wereld mensen naar Sydney toe. Vanuit Europa, Canada en China waren er mensen die naar Sydney verhuisden om hun geluk te beproeven. Er werd een grote stad uit de grond gestampt, waar veel mensen rijk van werden. Aan het eind van de eeuw was Sydney uitgegroeid tot een van de grootste steden uit de westerse wereld. De kwaliteit van leven is sindsdien hoog geweest, mede door de rijke natuur en het culturele erfgoed. Met de komst van de Sydney Opera House en Harbour Bridge werd de stad een trekpleister voor de toeristen en voor expats die naar Sydney verhuizen.

Bezienswaardigheden Sydney

Er zijn veel bezienswaardigheden in Sydney. De stad heeft een rijke geschiedenis, wat zorgt voor veel diversiteit. Door het zachte klimaat komen er het hele jaar door veel toeristen naar de stad om deze te bezichtigen. Sydney staat vooral bekend om zijn haven. De Australische havenstad dankt hier onder andere zijn internationale uitstraling aan. De bekendste bezienswaardigheden van Sydney zijn:

  • Verhuizen naar SydneySydney Harbour Bridge
  • Sydney Opera House
  • Luna Park
  • Parramatta
  • Toronga Zoo
  • Sydney Wildlife World
  • Darling Harbour
  • Sydney Olympic Park

Stranden in Sydney

Naast deze belangrijke punten in de stad heeft Sydney ook veel beroemde musea en een aantal fantastische stranden. Een van deze stranden, Bondi Beach, is het beroemdste strand van Australië. De uitgestrekte strook zand wordt vergezeld door indrukwekkende golven. Hier komen ook veel wandelaars om over de kliffen te lopen richting de Tamarama en Bronte stranden, die er in de buurt liggen.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Verhuizen naar Sydney

Wanneer je wilt verhuizen naar Sydney komen daar een aantal dingen bij kijken. Emigreren naar Australië is heel aantrekkelijk door de enorm hoge levensstandaard van het land. Maar of je er nu heen verhuist vanwege het klimaat, rugby, kangoeroes, het gevoel van vrijheid of de lage werkeloosheid, er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Visum aanvragen Australië

Allereerst is het verplicht om een visum aan te vragen als je wilt verhuizen naar Australië. Het land is heel ontspannen en de mensen zijn er vriendelijk. Dit willen ze dan ook graag zo houden. De procedure voor het aanvragen van een visum is erg lastig. Er zijn meer dan 100 verschillende soorten visa in Australië. Om in Sydney te mogen wonen en werken is dit Australisch visum verplicht. Zonder kom je het land simpelweg niet in.

Om aan de slag te komen in Australië is het handig als je beschikt over een diploma of dat je goed geschoold bent. Om een visum te ontvangen is het van belang dat je kunt aantonen waarom jouw verhuizing naar Australië een positieve invloed heeft op de plaatselijke economie. Om dit te bewijzen is het dus fijn als je kunt aantonen dat je ergens heel goed in bent of dat je wilt gaan investeren. Het is ook mogelijk een internationale verhuizing naar Australië te regelen als je wilt gaan trouwen met een inwoner of als je wilt gaan samenwonen met een direct familielid.

Wanneer je voldoet aan alle voorwaarden van de regering is het mogelijk om een visum aan te vragen. Om in aanmerking te komen voor een visum moet er eerst een bedrag worden betaald aan de Australian Immigration Service. Deze betaling moet begeleid worden door je diploma’s en referenties. Deze moeten dus eerst vertaald worden naar het Engels. De Australian Immigration Service checkt ook of iemand een strafblad heeft en een medische keuring kan doorstaan.

Het kost dus veel tijd en moeite om te verhuizen naar Sydney. Maar al deze moeite is het zeker waard wanneer het eenmaal gelukt is!