Verhuizen naar Antwerpen

Verhuizen naar Antwerpen is in trek. De stad heeft een rijke historie en een fantastisch stadscentrum. De oude gebouwen, mooie cafés en restaurants hebben een bourgondische uitstraling. Voor Nederlanders is verhuizen naar Antwerpen extra populair: er wordt Vlaams gesproken in Antwerpen. Zo is de taal in ieder geval geen barrière bij een verhuizing. Verhuizen naar Antwerpen betekent dat je terecht komt in een stad waar moderne mode, bourgondische biertjes en een van de grootste havens samenkomen. Ontdek wat de mogelijkheden zijn voor jou en verhuis naar Antwerpen!

Verhuizen naar Antwerpen

Over Antwerpen

Antwerpen is een echte havenstad! De stad ligt aan de Schelde en heeft een uitgestrekt havengebied. Na Rotterdam, is Antwerpen de tweede grootste haven van Europa. De stad heeft zo’n 517.000 inwoners, een aantal wat jaarlijks groeit. Dit betekent dan ook dat Antwerpen een populaire bestemming is. Naast dat Antwerpen een echte economische hub is, barst ze ook van de cultuur en historie. De architectuur van de huizen, met name in de binnenstad, geeft een idyllisch beeld. Dit alles maakt Antwerpen tot een gewilde bestemming.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Goedkopere huizenprijzen

De woningen in België zijn over het algemeen veel goedkoper. De huizen in Antwerpen zijn in het afgelopen jaar zelfs 2% goedkoper geworden. Antwerpen is in vergelijking met Nederlandse steden als Rotterdam of Breda, veel goedkoper. En dat, terwijl er een vergelijkbare woon- en werkomgeving tegenover staat. Werken en wonen in Antwerpen is populair. Door de lage prijzen en mooie stad blijven de mensen komen, hoewel er door de crisis minder Nederlanders zijn komen wonen. Nu de crisis verleden tijd is, verhuizen er weer meer mensen naar Antwerpen vanuit Nederland.

Verhuizen naar Antwerpen

Verhuizen naar Antwerpen

Verhuizen naar Antwerpen is niet zo een grote stap, omdat de stad redelijk dicht bij de Nederlandse grens ligt. Dit is een reden waarom veel Nederlanders de stap tot een verhuizing naar Antwerpen gemakkelijk kunnen nemen. De banenmarkt in Antwerpen biedt genoeg kansen tot het vinden van een baan. Ten eerste zijn er veel banen te vinden in de industriële sector. Doordat Antwerpen een grote havenstad is, liggen de banen binnen de havensector haast voor het oprapen. Ook ambachtelijke jobs zijn in trek. Je kunt dan denken aan banen als diamantslijper of juwelier. Antwerpen staat niet voor niks bekend om de Jodenbuurt waar de diamantindustrie nog volop in bloei is.

Een echte studentenstad

Voor studenten is Antwerpen een echte studentenstad. De Universiteit van Antwerpen is een bruisende, jonge, dynamische instelling waar veel studenten hun bachelor en master halen. Het is een internationaal georiënteerde universiteit waar veel Nederlandse studenten heen gaan.

Goede bereikbaarheid

De stad ligt heel dicht bij Nederland en biedt makkelijke uitvalswegen naar de grote steden. In ongeveer een uur bereik je Rotterdam. Ook Brussel is gemakkelijk te bereiken. Het vervoer binnen Antwerpen is goed geregeld met veel bussen, trams en treinen. De rest van de wereld is gemakkelijk te bereiken door het eigen vliegveld van de stad.

Omdat België binnen de Europese Unie ligt is het vrij eenvoudig om er te gaan wonen. Het is niet nodig om een ander paspoort of een werkvergunning aan te vragen. Na vijf jaar is het mogelijk om de Belgische nationaliteit aan te vragen. Verhuizen naar Antwerpen is dus vrij eenvoudig én goedkoop.