5 landen met het beste klimaat van de wereld!

Voor de echte zonaanbidder en koukleum waren de afgelopen weken één groot feest! De zwoele, aangename temperaturen in Nederland waren de laatste tijd hét onderwerp van de dag. Ook kranten en weer websites liegen er niet om. Zo verscheen enkele dagen geleden ook weer een nieuwsbericht met ‘Tropische temperaturen in september breken records’. De meeste Nederlanders zijn blij met wat warmere temperaturen, maar voor we het weten is het weer winter, en ja: dan doet de kou weer zijn intrede.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Helaas, dan moeten de korte broeken en leuke jurkjes weer op zolder opgeborgen worden en die zonnebril heb je dan ook niet meer nodig. Mocht je het ‘onzekere’ klimaat in Nederland helemaal zat zijn, ik zou zeggen: doe eens gek. Waarom zou je niet overwegen om eens buiten de grenzen te kijken voor een aangenaam en betrouwbaar klimaat? Speciaal voor jou, heb ik een aantal bestemmingen op een rijtje gezet waar het klimaat het aangenaamst is. Je leest ze hieronder!

1. Ecuador

5 landen met het beste klimaat van de wereld!

Misschien wat impulsief om zomaar het vliegtuig te pakken en definitief te emigreren naar Ecuador. Maar ik zou zeggen: it’s worth it! Ecuador is namelijk het land van de eeuwige lente en bewolking komt hier simpelweg niet voor. Er is een aangename 25 graden Celsius en het wordt ook nooit te heet, zodat wij Nederlanders deze hitte ook goed aankunnen. Dit komt doordat Ecuador dichtbij de evenaar ligt en daardoor heerst er altijd een prettig klimaat.

2. Verenigde Staten: Arizona

5 landen met het beste klimaat van de wereld!

Ben je een échte zonneaanbidder of lijd je aan tanorexia (lees: een ernstige zonverslaving), dan is Arizona the place to be voor jou! Arizona is de zonnigste staat op aarde, gemiddeld schijnt de zon hier elf uur per dag. Echt onvoorstelbaar voor ons: in Nederland is dit gemiddeld 5 uur per dag. In plaats van alleen maar te genieten van de zon in Arizona, kun je ook nog eens een kijkje nemen in de Grand Canyon voor de afwisseling!

3. Namibië

5 landen met het beste klimaat van de wereld!

‘It’s raining men…’ De meesten zullen niet zingend door de regen gaan, maar er zijn ook mensen die haast een regenfobie hebben. Ben jij zo iemand? Overweeg dan eens om naar Namibië te gaan verhuizen, daar regent het bijna nooit. Dat is wel een ander verhaal dan Nederland, waar het gemiddeld maar 125 droge dagen per jaar kent. Trouwens, je moet wel een beetje van woestijn houden, anders voel je je hier waarschijnlijk niet zo thuis…

4. Cyprus

5 landen met het beste klimaat van de wereld!

Cyprus, het prachtige Griekse eiland, wordt getypeerd als land ‘met het beste weer voor de mensheid’. Wow, het is nog niet eens zo ver weg ook! Het is slechts 3,5 uur vliegen en dan zit je op een eiland met de meest aangename temperaturen. Het wordt er niet te heet, omdat er altijd een aangenaam windje staat. Maar Cyprus biedt meer dan mooi weer, bezoek ook eens de prachtige ruïnes uit de Romeinse tijd! Alleen als er een windje waait en als het niet te heet is uiteraard.

5. Brazilië

5 landen met het beste klimaat van de wereld!

Voel jij er wat voor om naar een tropisch paradijs te gaan? Welkom in Brazilië. Brazilië is het land met het meest tropische klimaat. Heerlijk warme zomers en milde winters, af en toe een regenbuitje zodat alles om je heen mooi groen ziet. Er is prachtige flora en fauna te vinden in Brazilië, unimaginable! 

Het is dus aan jou om te kiezen uit deze top 5 met het beste klimaat ter wereld. Feit is dat je dan nóg meer uit het weer haalt dan je deze maand september al hebt kunnen doen. Het is echt geen gek idee om te verhuizen voor het klimaat, maar liefst duizenden Nederlanders verlaten Nederland vanwege deze reden. Schaam je dus niet om zelf stappen te ondernemen en verhuis gewoon naar het buitenland!