De 5 minst stressvolle steden in de wereld

10 november 2017, Yannick Westdijk

De meest voorkomende beroepsziekte: Stress.  Bijna 1 miljoen van de mensen in Nederland heeft last van klachten gerelateerd aan een burn-out. En bijna de helft van de mensen in Nederland heeft zelfs lichamelijke klachten dankzij stress. Gelukkig lukt het voor de meeste mensen nog wel om thuis te ontspannen voor de tv of achter de computer. Toch lukt ook dat steeds minder goed,  door alle onrust die te zien is op het nieuws. Het is dus tijd om tot rust te komen in een andere omgeving. Hier zijn de 5 steden waar de inwoners het minste stress ervaren.

Barrios en Munich

5. München, Duitsland

Op nummer vijf staat de op twee na grootste stad in Duitsland, München. In de regio van München wonen ongeveer 6 miljoen mensen. Kunnen zoveel mensen in een drukke stad wel aan een baan komen? Blijkbaar wel, want de werkloosheid in München is momenteel erg laag. Het is zelfs zo laag dat München 1 van de laagste percentage in werkeloosheid heeft in Europa. Daarbij komt dat de laatste paar jaren de economie in München alleen maar is gegroeid. Dus je hoeft je als inwoner van München niet al teveel zorgen te maken dat je zonder baan komt te zitten.

Ondanks dat de meeste Münchenaren overdag op het werk zitten, hebben ze alsnog tijd om in het weekend te genieten van het weer. München heeft van de Duitse steden de meeste uren zon per jaar, de perfecte stad dus om na het werk te zonnebaden.

4. Bern, Zwitserland

Je kent het wel Te veel mensen in de bus waardoor je gedwongen moet staan, slechte connecties waardoor je lang op het perron moet wachten, files in de stad die er voor zorgen dat je te laat op werk verschijnt, ook al ging je nog zo vroeg weg van huis. Kortom, een slechte infrastructuur. In Bern heb je geen last van deze irritatiefactoren. De Berners kunnen genieten van een van de best georganiseerde openbaar vervoer netwerken ter wereld. De Bernse infrastructuur is zelfs zo goed, dat het bij een wereldwijd onderzoek op nummer 1 eindigde. Ook op de efficiëntie in het verkeer eindigt Bern bovenaan. In Bern heb je dus geen last van de drukke ochtendspits, de mensen in Bern zijn gewoon lekker op tijd.

Moving to Bern 23. Hannover, Duitsland

Op de derde plek staat Hannover. In het algemeen scoort Hannover, net als de andere steden in deze lijst, goed op alle vlakken. Toch steekt Hannover met kop en schouders boven de rest uit als het gaat om de minste licht- en geluidsvervuiling. Dus als je last hebt van een slechte nachtrust, is het misschien tijd om na te denken over een verhuizing naar Hannover, waar al het lawaai en de felle lichten je niet wakker zullen houden.  Misschien verklaart die goede nachtrust ook wel waarom de Hannovers zo goed scoren op geestelijke gezondheid. Momenteel staat Hannover 4e van de 150 steden als het om geestelijke gezondheid gaat.

2. Luxemburg, Luxemburg

Luxemburg, een van de rijkste landen van de wereld. Het zal je dan ook niks verbazen dat de koopkracht van gezinnen een van de hoogste is in de wereld. Ook is de gemiddelde schuld erg laag. De Luxemburgers hebben dus vrij weinig last van geldzorgen. Ondanks dat Luxemburg vaak wordt aangezien als het financiële centrum van Europa, is de stad toch verrassend bebost.  Luxemburg scoort het hoogst op zowel geestelijke als lichamelijke gezondheid, hierdoor heb je een mooie welvarende stad, die als tweede op deze lijst staat.

1. Stuttgart, Duitsland

Onze oosterburen hebben het maar goed voor elkaar. Van de 150 steden waar het stress niveau is onderzocht staan er maar liefst 4 Duitse steden in de top 10 (Hamburg op nummer 10). En dat niet alleen, ze staan ook nog eens op nummer 1 met de zuidwestelijke stad: Stuttgart.  Stuttgart is niet alleen een mooie stad die goed scoort op alle vlakken, maar heeft van alle steden die getest zijn het meeste groen. Dit komt doordat de stad tussen de bossen en wijngaarden ligt. De stad is dus perfect voor lange wandelingen om zo even helemaal tot rust te komen. Als je niet zo van de boswandelingen houdt, kun je ook genieten van de rijke cultuur in Stuttgart. De vele musea en theaters in Stuttgart zullen ervoor zorgen dat je je niet hoeft te vervelen.

Deel dit artikel: