De 5 verborgen juwelen van Barcelona

8 augustus 2016, Dennis Tuk

Barcelona is een grootse stad in het altijd warme Spanje. Voor toeristen, maar ook voor mensen die er nog niet lang wonen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verborgen juwelen die de stad te bieden heeft. Deze blog laat zien wat de stad Barcelona te bieden heeft, buiten het voetbalstadion en de meest bekende werken van Gaudi. Gebruik deze top 5 daarom goed!

Barri Gòtic, wijk vol sfeer

5 verborgen juwelen van BarcelonaEen naam die je in eerste instantie wellicht nog niet hebt gehoord is Barri Gòtic. Deze gezellig wijk ligt links van de bekende Ramblas en telt vele straatjes. Ga er eens langs voor een gezellig café of een leuke broodjeszaak. De Spanjaarden weten wel hoe ze je iets lekkers moeten voorschotelen.

De naam van de wijk Barri Gòtic is terug te herkennen in de gotische kathedraal die er te vinden is. Naast de cafeetjes biedt het overigens ook uitstekende mogelijkheden om wat te drinken op een terras. Het mooie is dat je er zo bent. Lijn L3 (halte Liceu) of L4 (Jaume I) brengt je op enkele minuten lopen van het bruisende centrum. Ben je toeristisch ingesteld? Het Picasso Museum en de Santa Eulàlia kathedraal zijn in de buurt!

Uitzicht op de Montjuïc en de haven

Je hebt in Barcelona verschillende plaatsen waar je een mooi uitzicht op de stad hebt. Het monument van Columbus (Cristóbal Colón) is hier een uitstekend voorbeeld van: 60 meter hoog en imposant, maar nog belangrijker: het bevat een lift! Heerlijk om op 60 meter hoogte te genieten van het prachtige uitzicht op het prachtige Barcelona. De Montjuïc en de haven zijn twee belangrijke elementen die je vanaf dit uitkijkpunt kunt zien.

El Raval, wijk met een verhaal

Ook rechts van de Ramblas kom je een fantastische wijk tegen. Deze heet EL Raval en stond vroeger bekend om het straatleven. Prostitutie en het handelen in weed was niet ongebruikelijk. En dat staat in groot contrast met de huidige situatie in de wijk! Je komt overal kleine steegjes en straatjes tegen. Zelfs voor de culturele fijnproever is de wijk heel leuk om te bezoeken: het MACBA museum is de thuisbasis voor diverse moderne kunststukken.

De wijk El Raval is gemakkelijk te bereiken via lijn L3 (Liceu) of L2 (Sant Antoni) wanneer je de metro neemt. Het systeem werkt bijzonder makkelijk in Spanje. En met de Ramblas om de hoek zul je niet snel verdwalen in dit deel van Barcelona!

Dagje uit in de dierentuin

Hoor je mensen het normaal gesproken hebben over de Sagrada Familia en het Park Güell van Gaudi, vergeet men vaak de dierentuin van Barcelona te noemen. Je kunt het vinden in het Parc de la Ciutadella, dat ooit in 1892 haar deuren voor het publiek opende. Wellicht ken je de dierentuin van Barcelona vanwege de albino gorilla die er tot 2003 te vinden was. Sneeuwvlokje, zoals de gorilla bekend staat, is uitgegroeid tot een icoon van de dierentuin. Je bereikt de dierentuin gemakkelijk via de metro door lijn L4 naar Barceloneta te nemen.

Font Màgica, fonteinen vol bravoure

Last but not least hebben we Font Màgica, een verzameling prachtige fonteinen die onderaan de Montjuïc te vinden is. De fonteinen vinden hun oorsprong in 1929, maar toen de Olympische Spelen in 1992 in Barcelona werden gehouden, werden ze pas echt gerenoveerd. Het resultaat ervan zorgt er tot op de dag van vandaag voor dat toeristen én locals hun toevlucht gedurende heel de dag bij en rond de fonteinen zoeken. Een kleine tip: bezoek de fonteinen ’s avonds zodat je de magie echt kunt proeven!

Wil je meer weten over deze prachtige stad? Bezoek dan onze pagina over verhuizen naar Barcelona!

Deel dit artikel: