Hoe regel ik internet en TV op mijn nieuwe adres?

Het liefst zit je geen dag zonder: Internet en TV! Kies je een andere provider of ga je voor een ander abonnement in je nieuwe huis? Hier lees je handige tips, en vertellen we je waarom vegelijken van providers in jouw voordeel kan werken!

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Het huidige internet en TV abonnement

Ga je verhuizen en neem je je huidige internet en TV abonnement mee? Controleer dan dit:

 • Zit je nog vast aan een contract voor internet en TV?
  Is de looptijd van jouw contract nog niet afgelopen, dat kun je je huidige internet het beste mee verhuizen.
 • Kan je huidige provider internet en TV leveren aan het nieuwe adres?
  Indien dit het geval is, voorkom dat je dubbel moet betalen voor je oude en nieuwe abonnement, en sluit geen nieuw abonnement af als jouw oude nog doorloopt.
  Als je huidige provider geen internet en TV kan leveren op je nieuwe adres, dan hoef je eventuele resterende maanden van je contract niet meer te betalen;
 • Zijn er kosten verbonden aan het mee verhuizen van het internet en TV abonnement?
  Als je provider met je mee verhuist naar je nieuwe woning, kunnen ze kosten rekenen voor het overzetten van het abonnement naar dit nieuwe adres. Dat kost gemiddeld minder dan vijftig euro, en T-Mobile, KPN en Ziggo rekenen gelukkig niets!

Let op! – Heb je jouw abonnement voor internet, telefoon of televisie 1 of 2 jaar geleden afgesloten en laten doorlopen? Dan is het abonnement door de aanbieder automatisch (stilzwijgend) omgezet  naar een contract van onbepaalde tijd.
Wil je dit abonnement opzeggen bij je verhuizing? Houd dan rekening met een opzegtermijn van 1 maand.

Internet, TV en telefonie vergelijken

Kijk je graag de hele dag Netflix of kijk je elke avond nieuws via de kabel? Het vinden van de service die aan jouw wensen voldoet, is niet altijd makkelijk. Met veel verschillende aanbieders en acties is het soms onoverzichtelijk waar je uit moet kiezen. Het is fijn om één overzichtelijke plek te hebben waar je meedere pakketen met elkaar kan vergelijken!

Waar moet je op letten met vergelijken van aanbiedingen voor internet en TV?

 • Mogelijke administratiekosten;
 • Eventuele installatiekosten van een monteur als je het zelf niet kan installeren;
 • Het prijsverschil dat je mandelijks moet betalen;
 • En vraag tenslotte na hoe snel de nieuwe provider kan leveren. Bij de ene is alles binnen een paar dagen geregeld, waar de andere wellicht tot wel 3 weken de tijd neemt voor het verwerken van de bestelling en installeren van jouw internet, telefonie en televisie.

En, voor iedereen die al jaren bij dezelfde provider zit, is vergelijken van providers helemaal verstandig! De kans is namelijk groot dat jouw provider inmiddels niet meer de beste prijs biedt voor het abonnement! Ook zijn er acties, bestaande uit bijvoorbeeld een aantal maanden korting of een welkomstcadeau. Dat is mooi meegenomen!

Overstappen van provider

Nu je weet waar je op moet letten bij het vergelijken van verschillende abonnementen, zijn we klaar voor de volgende stap! Wordt het internet en TV of toch een Alles-in-één pakket?! Wat zijn de aanbiedingen op jouw nieuwe adres? Vul hieronder gemakkelijk je gegevens in, zodat jij voordelig kunt internetten in je nieuwe woning!

TIP: Kijk ook of je in aanmerking komt voor klantvoordeel. Als je bijvoorbeeld al klant bent bij KPN omdat je een telefoonabonnement hebt, kan je wellicht korting krijgen op andere abonnementen!

Geen dag zonder internet en TV

Door veel zaken rondom je verhuizing al vroeg te regelen, voorkom je dat je stress krijgt als de verhuisdag nadert! Met behulp van deze handige verhuizen checklist, heb je een goed overzicht wat er allemaal nog meer geregeld moet worden voor jouw verhuizing in welk tijdsbestek.

Wanneer kan ik mijn internet abonnement opzeggen bij een verhuizing?
Om ervoor te zorgen dat je geen dag zonder internet en TV zit in je nieuwe woning, raden wij je aan dit zeker één maand voor de verhuizing al te regelen.

Wanneer kan ik internet voor mijn nieuwe woning aanvragen?
Heb je besloten dat je bij je huidige provider wilt blijven? Geef de verhuizing dan ook uiterlijk één maand van tevoren door. Als je wilt overstappen is het verstandig minimaal een maand van tevoren een nieuw abonnement af te sluiten en je huidige contract op te zeggen.
En nog een kleine toevoeging: Vergeet niet andere belangrijke instanties aan wie je je verhuizing moet doorgeven!

TIP: We zijn alweer bij de laatste tip aangekomen! Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en op de vaste lijn wordt waarschijnlijk zelden gebeld! Herkenbaar? Vraag dan een abonnement aan zonder telefonie; en bespaar maandelijks iets extra’s!

Sirelo wenst je succes (en uiteraard veel plezier) met verhuizen!
Heb je nog meer hulp nodig met voorbereiden? Met alleen internet en TV, ben je namelijk nog niet helemaal geïnstalleerd in je nieuwe huis 😉.
Lees hieronder nog meer informatie over verhuizen zodat je nog beter voorbereid bent! Wij helpen jou graag verder, zodat je kan verhuizen met een glimlach!