Hoe regel ik internet en tv op mijn nieuwe adres?

Als je gaat verhuizen, wil je in je nieuwe woning natuurlijk zo snel mogelijk internet en tv hebben. Het liefst zit je geen dag zonder. In sommige gevallen is het mogelijk om je huidige abonnement mee te verhuizen. Is dit niet mogelijk, of wil je liever overstappen? Dan kun je ook een nieuw internet-en-tv-abonnement afsluiten. Wij vertellen je in dit artikel alles over het regelen van internet en tv op je nieuwe adres.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Controleer de looptijd van je contract

Controleer altijd eerst of je nog aan een contract vast zit. Heb je nog een abonnement lopen en zeg je dit voor het einde van de contractperiode op, terwijl de provider wel levert op jouw nieuwe adres, dan moet je de resterende maanden nog wel gewoon betalen. En dat is zonde, want dan betaal je dubbel. In dat geval is het dus vaak voordeliger om je huidige contract mee te verhuizen. Je kunt er dan na het einde van je contract alsnog voor kiezen om een nieuw abonnement af te sluiten. Is je abonnement al afgelopen en stilzwijgend verlengd? Dan heb je één maand opzegtermijn.

Abonnement meeverhuizen niet altijd mogelijk

Het is niet altijd mogelijk om je huidige abonnement mee te verhuizen. Het kan namelijk ook zo zijn dat je huidige provider niet levert op je nieuwe adres. Vraag dit na bij je provider. Als je huidige provider geen internet en tv kan leveren op je nieuwe adres, dan hoef je eventuele resterende maanden van je contract niet meer te betalen. Je kunt dan gewoon overstappen naar een nieuwe provider die wél levert op jouw adres.

Huidige internetabonnement behouden

Wil je (en kun je) het huidige abonnement graag behouden? Houd er dan rekening mee dat sommige providers verhuiskosten rekenen als je je abonnement wilt meeverhuizen naar je nieuwe adres. Onder andere Fiber (50 euro), Online (30 euro) en Tele2 (35 euro) rekenen verhuiskosten. Bij Caiway, KPN, Stipte, Telfort, T-Mobile, XS4ALL en Ziggo hoef je geen verhuiskosten te betalen.

Nieuw abonnement afsluiten

Een verhuizing kan natuurlijk ook een goed moment zijn om je abonnement eens goed onder de loep te nemen. Als je al jaren bij dezelfde provider zit, is de kans groot dat jouw provider inmiddels niet meer het beste abonnement tegen de beste prijs biedt. Daarbij kan het voordelig zijn om een alles-in-1-pakket af te sluiten of te kiezen voor een abonnement met internet en tv. Dit is gunstig als je nu voor internet en tv (en bellen) bij twee (of drie) verschillende providers een abonnement hebt lopen. Je krijgt dan vaak een pakketkorting, en je hoeft maar één keer de aansluitkosten te betalen. Via een vergelijkingssite kun je verschillende abonnementen met elkaar vergelijken op inhoud en prijs.

De voordeligste keuze

Of het voordeliger is om je contract mee te verhuizen of om een nieuw abonnement af te sluiten, is dus afhankelijk van verschillende factoren. Om erachter te komen wat voor jou de beste keuze is, is het verstandig om voor jezelf een berekening te maken. Hoeveel kun je per jaar besparen door over te stappen? En wat zijn de eventuele kosten die je moet betalen als je je contract voortijdig opzegt, of juist de kosten die je moet betalen als je je abonnement mee verhuist? Neem dit allemaal mee in je vergelijking.

Geen dag zonder internet en tv

Om ervoor te zorgen dat je geen dag zonder internet en tv zit in je nieuwe woning, raden wij je aan dit zeker een maand voor de verhuizing al te regelen. Heb je besloten dat je bij je huidige provider wilt blijven? Geef de verhuizing dan uiterlijk een maand van tevoren door. Als je wilt overstappen is het verstandig minimaal een maand van tevoren een nieuw abonnement af te sluiten en je huidige contract op te zeggen.

Meer informatie?