Huurprijzen in Londen: pijnlijk voor je portemonnee of valt het wel mee?

Londen is een fantastische stad! Londen leeft. Londen bruist. Logisch uiteraard, want Londen is de grootste stad van Europa. Londen kan in één adem genoemd worden met steden als New York en Hongkong. Een echte metropool dus. Daarnaast wordt Londen ook gezien als ‘een van de prettigste steden om in te wonen’. Toch blijft het voor de meeste mensen meestal alleen bij een stedentripje naar de grootste stad van Europa. Maar een permanente verhuizing naar Londen? Tja, dat is natuurlijk wel een beetje prijzig, de huurprijzen in Londen doen je laten duizelen.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Wonen in Londen heeft beslist een prijskaartje. En dat is een understatement, want de huurprijzen in Londen zijn echt extreem duur. Londen staat op nummer 6 van ‘de duurste steden in de hele wereld’, volgens Business Insider. Dit is dan ook een reden waarom veel mensen een verhuizing naar Londen nog maar eens dubbel overwegen. Zelfs mensen met een goede baan, die werkzaam zijn in Londen, kiezen er soms voor om buiten de stad te gaan wonen. Dan kun je denken aan de forenzensteden als Liverpool en Bristol, waar veel yuppen en andere werkenden wonen.

Met het vliegtuig naar je werk

Maar het kan veel gekker: zo zijn er zelfs mensen die ervoor kiezen om in het buitenland te gaan wonen. Dit deed Sam Cookney, die helemaal sick was van de hoge huurprijzen in Londen. Hij bedacht dat hij veel geld kon besparen door elke dag op en neer te vliegen van Barcelona naar Londen voor zijn werk. Op jaarbasis scheelde dit wel meer dan 3.000 euro. Dat was uiteindelijk zoveel, dat hij van een 2-slaapkamer appartement naar een 3-slaapkamer appartement kon gaan.

Huurprijzen in Londen

En met Sam vele anderen. Er zijn tal van voorbeelden te vinden op internet en social media van mensen die de stap hebben genomen om niet in het centrum van Londen te gaan wonen. Deze mensen zijn gewoon abroad gegaan en hebben het ervoor over om elke dag heen en weer te vliegen voor hun werk. Het bizarre is dat ze dan dus ook nog meer geld overhouden gemiddeld.

London underground rent map

Hoe erg is het, kun je je afvragen? Zijn er nog wel plaatsen in Londen waar een appartement toch nog enigszins te betalen valt? Nee, dan hebben we het uiteraard niet over een huis met een tuintje, maar gewoon een simpel een 1-slaapkamerappartement. Hier vind je een heel handig overzicht van de huurprijzen in Londen. Deze prijzen zijn berekend voor elke metrohalte binnen een straal van 1 kilometer. Een super handig middel dus om Londenaren te helpen met het uitzoeken van een appartement in een goedkope buurt.

Hieronder zijn de tien meest ‘dure metrostations’ voor je op een rijtje gezet:

 1. Wonen in Hyde Park Corner is een droom voor elke inwoner van Londen. De wijk is zeer centraal en hier is het prachtige Hyde Park met rondspringende konijntjes en eekhoorns en veel groen. Prachtig om hierbij in de buurt te wonen, toch? Midden in het bruisende centrum van Londen waar alles binnen handbereik is, maar toch veel groen en rust. De huurprijzen liegen er dan ook niet om: £2.920 per maand, dat is omgerekend €3.420.
 2. In het bezit zijn van een appartement aan Knightsbridge, de straat binnen het elitaire hart van Londen, is eveneens de wens van vele Londenaren. Stel je voor: je woont in de straat waar Harrods (je weet wel: het wereldberoemde warenhuis) staat. Ook dit kost natuurlijk een aardig zakcentje per maand: £2.832 (omgerekend €3.316).
 3. Wonen nabij een van de 8 koninklijke parken van Londen? Met £2.384, oftewel €2.791 per maand, heb je een prachtig plekje aan het Green Park.
 4. Voor mensen die van drukte houden, is Bond Street de optie. Je woont dan in één van de drie bekendste winkelstraten van Londen. Ideaal, je hoeft nooit ver te reizen om een dagje te gaan shoppen. Je stapt uit je huis en je bent in de een van de mooiste winkelstraten van Londen. Alleen even maandelijks £2.276 (€2.665) inleggen.
 5. De huurprijzen voor een appartement aan Oxfort circus liegen er ook niet om: £2.260 (in euro’s: €2.646). Maarja, je woont dan ook wel aan een plein tussen de bekende winkelstraten Oxfort Street en Regent Street.
 6. Wonen aan Piccadilly Circus is vergelijkbaar met Times Square in New York of bijvoorbeeld de Dam in Amsterdam. Je woont dan écht in het centrum van het centrum. De lichtreclames stralen je toe! Je betaalt hier een luttele prijs voor van £2.256 per maand (€2.641).
 7. Een andere plaats om te wonen in het hart van Londen, is Canon Street. Je woont dan vlak naast het station en ook de Thames is dan niet ver van je huis. Je betaalt hier £2.156 voor, dat is dus 2524 euro per maand.
 8. Een andere populaire plaats om te wonen is nabij het metrostation Regent’s Park. Je hebt vanaf deze plaats een goed uitzicht over het centrum van Londen en over de hele wijk Westminster. Dit komt omdat Regent’s Park op een heuvel ligt. Je betaalt hier dan uiteraard ook naar: £2.136. Omgerekend naar euro’s is dat €2.532.
 9. Aan de Theems wonen? Bij metrostation Monument zit je enkele meters van de Theems verwijderd en heb je een prachtig uitzicht over de rivier. Verder kijk je uit op het ‘Monument’, opgericht ter nagedachtenis van de grote brand die in Londen heeft gewoed in 1866. De kosten hiervoor zijn £2.128 (€2.492).
 10. Net als Monument, is Bank ook een aantrekkelijke plaats om te wonen. Je woont dan zelfs nog dichter bij de Theems. De kosten hiervoor zijn eveneens £2,128 (€2.492).

En dan natuurlijk ook nog de goedkoopste:

 1. Oké, wanneer je een appartement hebt in de buurt van Hatton Cross, woon je niet bepaald dichtbij het centrum van Londen. Maar je woont in ieder geval in Londen, dicht bij Heathrow Airport. Dus het kan zijn dat je wat last hebt van opstijgende en dalende vliegtuigen. Maar aan de andere kant zit je dan wel lekker goedkoop: £324.
 2. Wanneer je in Redbridge woont, woon je nog redelijk dicht in het centrum. En toch betaal je maar £488. Het is een raadsel waarom het zo goedkoop is!
 3. Ook dit metrostation ligt redelijk in de buurt van een vliegveld, een luchthaven van de Royal Air Force. Wonen in South Ruislip is betrekkelijk goedkoop: gemiddeld £552. Je zit vrij ver van het centrum vandaan, uiteraard kun je altijd de metro en de trein nemen.
 4. Aangrenzend aan South Ruislip, ligt Ruislip Gardens en ook dit gebied is niet duur voor Londense begrippen. Je betaalt hier, net als South Ruislip, £552.
 5. Elm Park is een stadje op zichzelf, binnen de metropool Londen. Grappig is wel het feit dat Elm Park vroeger boerderijen waren. Londen is op den duur zo gegroeid en nu is Elm Park een wijkje binnenin in Londen. Omdat Elm Park redelijk aan de rand van Londen zit, betaal je £552.
 6. Bijna helemaal in het zuidelijkste puntje van Londen, vind je Croxley. Wanneer je hier woont, zou je bijna vergeten dat je in Londen woont. Het is er een heel rustige buurt. Je betaalt er £680.
 7. Upton Park is ook niet duur: je betaalt £692. Schijnbaar is het niet de meest veilige buurt van Londen. Er is namelijk ook een spreekwoord He/She is Upton Park – two stops short of Barking” wat betekent dat deze persoon er slecht aan toe is. Zegt wel wat, of niet?
 8. Ten noordwesten van de Theems, ligt Hounslow West. Wonen in Hounslow West is zo slecht nog niet. Of in ieder geval, zeker in de toekomst niet. Hounslow West is namelijk onderdeel van het London Plan. Een plan opgezet ter ontwikkeling van de stadswijken. Maandelijks betaal je gemiddeld £732, omgerekend €860 aan huur.
 9. Ruislip Manor was eerst gewoon platteland en behoort nu tot de metropolitan area of Londen. Een bizar idee eigenlijk. Ook deze wijk is aan veel positieve verandering onderhevig. De maandelijkse kosten zijn £732, dus 860 euro.
 10. Wanneer je wat dichterbij het centrum van Londen wilt wonen, kun je ervoor kiezen een appartement te huren bij Barkingside. Het is een rustige buurt met veel winkels. De gemiddelde huurprijs is £736, wat €861 is.

Huurprijzen in Londen

Zoals je ziet, kun je in principe wel wonen in Londen. Oké, het zijn dan misschien niet de meest bereikbare of mooie plaatsen. Maar dat kan je natuurlijk ook niet verwachten. Londen is eenmaal heel populair en dat zie je terug in de huurprijzen. Maar zoals je ziet, is wonen in Hatton Cross best goed te doen toch? En dat kost veel minder moeite dan elke dag het vliegtuig te pakken om op je werk te komen!