Is emigreren naar Canada een optie na de verkiezingsuitslag?

Als een jaar geleden was gezegd dat Trump verkozen zou worden tot president, had niemand dat geloofd. Wat haast ondenkbaar leek, is nu toch realiteit geworden: Trump gaat ‘America great again’ maken. Voor sommige Amerikanen is dit de weg naar het geluk. Voor een ander gedeelte echter, is 11/9 na 9/11 ‘the worst day of America’. Hoe dan ook, sommige mensen hebben het gevoel dat ze zo snel mogelijk weg moeten uit Amerika. En waar gaan ze dan naartoe?

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

De zoekterm ‘hoe moet ik naar Canada verhuizen’ is massaal gestegen sinds gisternacht. Net na middernacht al, was de zoekterm met 1.150 procent toegenomen! Het grootste gedeelte van de zoekopdrachten kwam uit de noordelijke staten van Amerika, zoals New York en Massachusets. Het extreem hoge aantal bezoekers resulteerde dan ook in een langzamer werkende website (lees: crash) van de Canadese overheid. En ook als we vele Amerikaanse sterren moeten geloven, zullen zij de biezen pakken en emigreren naar Canada, zoals Ne-Yo, Bryan Cranston en Barbara Streisand. Amy Schumer zegt onmiddellijk te vertrekken naar Spanje. Weer anderen willen gewoon weg uit Amerika, al is het naar Jupiter, net als Cher.

Wat heeft Canada dan zoal te bieden? Hieronder is het voor je op een rijtje gezet:

1. De president van Canada, Justin Trudeau, is een hele jonge, aardige president die graag selfies maakt.

Selfie

In tegenstelling tot Trump, loopt Trudeau niet richting de 80: Trudeau is namelijk nog maar 44 jaar oud!

2. De gezondheidszorg in Canada beschikbaar voor elke burger.

Gratis gezondheidszorg in Canada

De doelstelling van de gezondheidszorg in Canada is om iedereen als gelijke te behandelen. De gezondheidszorg in Canada is helemaal gratis, geen hoge doktersrekeningen dus, zoals dat meestal het geval is in Amerika.

3. Canada is extreem veilig.

Veiligheid in Canada

Volgens de OECD Better Life Index scoort Canada 9,7 van de 10 punten als het gaat om veiligheid. Zou het feit dat wapenbezit er verboden is, hier ook mee te maken hebben?

4. De kosten in levensonderhoud zijn heel laag.

Goedkoop leven in Canada

Dit komt door het lage inflatieratio in Canada. Alles is er goedkoper, van benzine tot koffie, zeker als je het vergelijkt met Nederland.

5. Canada is nummer 3 van alle landen met de schoonste lucht.

Schone lucht

Pollution is helemaal geen issue in Canada.

6. De grappigste mensen wonen in Canada!

Grappige mensen

Het hoge aantal cabaretiers dat uit Canada komt, zegt voldoende. Om er zomaar een paar te noemen: Jim Carrey, Mike Myers, Eugene Levy, Martin Short, Seth Rogan and Will Arnett.

7. Canada is het enige land met poutine en poutine is the best!

Poutine

Na aankomst in Canada, moet je echt eerst dit goedje proberen: een mix van friet, salsasaus en gesmolten kaas.

8. Canada is ‘the most educated country in the world‘.

Afgestudeerden

Volgens het OECD heeft Canada het hoogste aantal universitair afgestudeerden, namelijk 51 procent!

9. Canada heeft een zeer betrouwbaar bankensysteem.

Betrouwbare banken

De banken in Canada zijn nummer 1 als het gaat om betrouwbaarheid en stabiliteit. Dit blijkt uit de ranking van het World Economic Forum. Een bankencrisis in Canada lijkt dus momenteel zeer onwaarschijnlijk.

Canada is dus een prachtig en bovendien zeer aantrekkelijk land voor immigranten. Zeker na alle ophef van gisterochtend, stijgt Canada alleen maar in waardering van expats. Maar heel gemakkelijk is het nog niet om daadwerkelijk te emigreren naar Canada. In 2017 is Canada van plan om totaal 300.000 nieuwe permanente bewoners van het land te accepteren. Maar let op: 40.000 daarvan zijn vluchteling en nog eens 80.000 nieuwe bewoners zullen familieleden zijn van Canadezen.

Dan wordt het natuurlijk alweer een stuk lastiger om te emigreren naar Canada. Wanneer je een baan hebt in Canada of een baanaanbod krijgt, maak je zeker kans op een Canadees visum. Maar dit valt niet zomaar te regelen. Met ruim 1,3 miljoen werklozen in Canada is dat nog niet zo eenvoudig. De emigraties naar Canada zullen waarschijnlijk dus niet zo extreem worden dat er een Canadian Wall voor gebouwd zal moeten worden op de grens tussen Amerika en Canada.