De laatste maanden voor de verhuizing: Wat te doen?

Je gaat verhuizen! Over vier of vijf weken, of misschien wel drie maanden… Erg spannend natuurlijk; heb je eigenlijk alles al geregeld? Wat moet je doen in de laatste maanden voor de verhuizing? Geen zorgen, wij hebben het voor je uitgestippeld! Zo voorkom je problemen en weet je zeker dat al je spullen meeverhuisd worden!

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!
Deze verhuizen checklist heb je nodig!
Sirelo helpt jou! Om je goed voor te bereiden – én omdat je niets wilt vergeten in de chaos – hebben wij alle zaken voor de verhuizing op een rij gezet.
Ik wil niets vergeten

Laatste twee maanden voor de verhuizing

Wanneer je op ongeveer een maand voor de verhuizing zit, zijn er al enkele dingen die je tegen die tijd geregeld moet hebben. Zo’n twee maanden voor het verhuizen is het handig om eventueel oude dozen bijeen geraapt te hebben, zodat je kunt kijken of je voldoende dozen hebt!

Het opmeten van alle meubels is ook handig, zodat je goed in beeld kan brengen of alles door de oude én neiuwe voordeur past. Zodra je alles hebt opgemeten, maak dan ook een overzicht van de hoeveelheid spullen die je gaat verhuizen. Mocht je graag hulp willen bij het inpakken van dozen, of bij het verhuizen van de hele inboedel, zorg dan dat je de hulp inschakelt van een verhuisbedrijf!

Hulp nodig met verhuizen?
Wij vertellen je graag meer over wat de verhuizing zal gaan kosten. Selecteer de grootte van je inboedel die je wil verhuizen en ontvang 5 gratis offertes voor je verhuizing!

Heb je er al over nagedacht welke dag het beste uitkomt voor jou verhuizing? Wil je bijvoorbeeld doordeweeks verhuizen? Dat is slim, want in het weekend verhuizen is vaak duurder dan op bijvoorbeeld een donderdag! – Snel de datum inplannen, en wellicht een dagje vrijvragen van werk! 🙂

Een maand voor het verhuizen

Inmiddels ben je omringd door verhuisdozen, ingepakt of nog leeg… Maar het is tijd om de spullen die je het minst gebruikt in te gaan pakken. Enkele weken voor je verhuizing moet ook de adreswijziging worden doorgegeven.

Ten tweede ga je kijken naar je verzekeraar en bank. Zijn zij op de hoogte van je verhuizing en zijn er nog vragen die je voor ze moet beantwoorden? Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met je verzekering of hypotheek. Bovendien moet je je gas en water tegen deze tijd ook opzeggen en voor de nieuwe woning aanvragen.

Ga je internationaal verhuizen? Werk- en verblijfsvergunningen moeten rond deze tijd dan geregeld worden. Let hierbij op je paspoort: vervalt deze niet rond de verhuisdatum?

Laatste weken voor vertrek

In de laatste maanden voor de verhuizing heb je de lange termijnzaken al opgelost – Goed gedaan! Nog een paar weken voor de verhuiswagen de straat in rijdt.
Veel succes met het inpakken van de laatste spullen in dozen. Indien je een verhuisbedrijf hebt gevonden, controleer dan ook even hoe het zit met de verhuisverzekering!

In de week dat je gaat verhuizen kun je alvast wat dingen gaan schoonmaken in het nieuwe huis, zodat de verhuizers de spullen gemakkelijk en snel op hun nieuwe plek kunnen zitten. Probeer alle spullen die je nog hebt te gebruiken, van etenswaren tot spullen die je gaat weggooien. – Dat wordt restjes-dag!
Daarnaast kun je zelf wat spullen inpakken en demonteren die je tot dat moment nodig gehad hebt. Nogmaals, hiermee bespaar je veel geld bij het aanvragen van de offerte.

Dan is eindelijk de dag van de verhuizing aangebroken!
Stel jezelf de volgende vragen:

  • Zijn alle ramen en deuren goed afgesloten?
  • Zijn alle kamers gecontroleerd, en blijft écht niets achter?
  • Staan de meterstanden ergens opgeschreven?

Succes voor deze spannende dag! Wij geloven dat elke verhuizing een begin is van mooie nieuwe herinneringen en een fijn nieuw thuis; dus kan je ons één ding beloven?… – Geniet van deze verhuizing! 

PDF Verhuizen checklist

Heb je aan bovenstaande zaken gedacht, maar vraag je je af wat er nog meer op je afkomt? Welke organisaties je moet inschakelen of wanneer je het beste kan beginnen met inpakken? Dat hebben wij allemaal voor je op een rij gezet. Het kan nogal hectisch zijn, maar wij helpen je het hoofd boven water te houden! Neem een duik in onze checklist verhuizen, nadat je hem hieronder gemakkelijk gedownload hebt! – Zie ik daar een glimlach? 😀