De meest kindvriendelijke buurten van Nederland.

Binnen de verhuismarkt is er een trend aan de gang. Jonge gezinnen trekken namelijk vaker het centrum van de stad uit. Voor deze gezinnen is het belangrijk dat hun nieuwe buurt kindvriendelijk is. Het is namelijk belangrijk dat kinderen opgroeien in een veilige omgeving, met veel speelgelegenheid en met genoeg andere kinderen om mee te spelen. Deze gezinnen willen niet al te ver van de stad af wonen en daarom verhuizen ze vaak naar de nabijgelegen gemeenten. Hierdoor hebben ze nog wel de gemakken van de grote stad, maar hebben ze toch de rust en de ruimte die ze graag willen. In dit artikel staan de meest kindvriendelijke gemeenten vlak bij de grote steden van Nederland op een rijtje.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Per grote stad in Nederland (Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Den Haag) zijn dit de meest kindvriendelijke gemeenten:

Rotterdam

Rotterdam is met zijn haven een van de belangrijkste steden in Nederland. Maar wat zijn nou de meest kindvriendelijke buurten rondom deze stad? Dit zijn de hoogst scorende buurten rondom Rotterdam:

 1. Krimpen aan den IJssel
 2. Rotterdam
 3. Ridderkerk

De beste buurt om en nabij Rotterdam is Krimpen aan den IJssel. Geen enkele buurt in deze gemeente scoorde een onvoldoende. De beste wijk is Kortland Zuid. Deze wijk scoorde gemiddeld een 7,3. Zij hebben dit cijfer te danken aan de sport en spel faciliteiten. Er zijn namelijk: een zwembad, manege, hockeyclub, een tennisclub en een volleybalclub.

Amsterdam

Onze hoofdstad Amsterdam trekt met haar grachten bezoekers van over de hele wereld aan. Maar wat zijn de beste buurten als we gaan kijken naar kindvriendelijkheid? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

 1. Bloemendaal
 2. Amstelveen
 3. Diemen

Voor Amsterdam en omstreken is Bloemendaal de best scorende gemeente. Binnen deze gemeente zijn de wijken Bloemendaal en Overveen de grote winnaars. Zij scoren allebei gemiddeld een 7,6 op kindvriendelijkheid. In Overveen is dit cijfer vooral gebaseerd op het percentage groen in de wijk, zij scoren hier een 8,3 op. Ook in Bloemendaal komt dit cijfer voornamelijk tot stand door het groen in de wijk. Deze wijk scoort daar namelijk een 9,3 op!

Den Haag

Den Haag, het politieke hart van Nederland. De stad van de Tweede Kamer en van Mark Rutte. Je zou bijna kunnen zeggen dat alles wat in Nederland gebeurt, vanuit hier geregeld wordt. Maar wat zijn de meest kindvriendelijke plaatsen in deze buurt? Ze staan hier voor je op een rijtje:

 1. Wassenaar
 2. Rijswijk
 3. Den Haag

In Den Haag en omstreken scoort de gemeente Wassenaar het beste. Alle wijken gezamenlijk scoren hier een 6,7 gemiddeld. De beste wijk in Wassenaar is Drie Papegaaien. Net als in Amsterdam en omstreken scoort Drie Papegaaien het beste op het groen in de wijk, een 8,2.

Utrecht

De Domstad, oftewel Utrecht, is het centrum van ons land. Het grootste en belangrijkste station van Nederland is er gevestigd: Utrecht Centraal. Maar hoe scoort Utrecht op kindvriendelijkheid? Wij hebben de best scorende gemeenten voor je op een rijtje gezet:

 1. Nieuwegein
 2. Zeist
 3. Soest

De beste wijk in Nieuwegein in Galecop. De wijk scoort gemiddeld een 7,4. Het cijfer komt voornamelijk tot stand door het aspect sport en spel. Zij scoren hier namelijk met een 8. Dit komt doordat er een atletiekbaan, een voetbalveld, een hockeyclub, een voetbalvereniging en een manege aanwezig zijn in de wijk.

In al deze top 5’s is het gemiddelde genomen van alle verschillende buurten gezamenlijk. Er zijn dus in elke gemeente betere en mindere wijken. Via deze site kun je ook je eigen wijk op zoeken.

De allerbeste buurt van Nederland is de Muziekbuurt in Rijswijk. Zij scoorden een 8,7. Ook in het rijtje bij Den Haag staan ze op nummer 2. De mindere buurten voor kinderen liggen over het algemeen op het platteland. De criminaliteit is daar weliswaar laag, maar veel dingen zijn niet in de buurt of er zijn niet genoeg andere kinderen om mee buiten te spelen.