Ondernemen in Zwitserland

28 januari 2017, Hennie Lievense

Zwitserland heeft een perfect ondernemersklimaat, een zeer gunstig belastingstelsel en een sterke economie. Allemaal redenen om een bedrijf op te gaan starten in Zwitserland. Het land heeft daarnaast een geslaagde export. Toch is een bedrijf opstarten in Zwitserland niet heel eenvoudig. Er zijn veel zaken waarmee je rekening moet houden. CuraVer kan je hiermee verder helpen.

Ondernemen in Zwitserland

CuraVer helpt je met de oprichting van de vennootschap, het verzorgen de boekhouding en ondersteuning bij fiscale optimalisatie. Het bedrijf is permanent gevestigd in Zwitserland, het land wat dé vestiging is van uw persoonlijke garantie voor succes. CuraVer begeleidt en ondersteunt sinds 1999 internationale ondernemers om in of vanuit Zwitserland succesvol zaken te doen.

curaVer |Business Support op een rijte:

  • Opgericht in 1999
  • Vestigingen in Baden (AG) en Herisau (AR)
  • Gespecialiseerd in het begeleiden van buitenlandse ondernemers (KMO) bij de oprichting van Zwitserse vennootschappen en alles wat daarmee verbonden is
  • Alle betroffen diensten komen uit 1 hand, vanuit het oogpunt van de ondernemer
  • 5 medewerkers
  • Klanten uit België, Nederland, Frankrijk, Zweden, USA, Canada, Rusland
  • Wij kunnen onze klanten bedienen in 5 talen: Nederlands, Frans, Duits, Engels en Russisch
  • Persoonlijk contact:

Curaver blog

 

 

 

[email protected]     www.curaver.com

Persoonlijk persoonlijk contact: Patrick Vergult – [email protected]

Zakendoen in Zwitserland

Wanneer u zaken gaat doen in Zwitserland, kunnen deze tips je wellicht ook verder helpen:

Wat betreft de werkcultuur, valt de Zwitserse werkcultuur te vergelijken met de Duitse werkcultuur. Stiptheid is belangrijk. Bij besprekingen is het heel erg belangrijk dat je pünktlich bent. Op tijd komen staat hoog in het vaandel voor de Zwitser en dit wordt dan ook van jou verwacht. Beter dus vijf minuten te vroeg dan te laat. Verder is het belangrijk om je zakelijk te kleden, met name bij een vergadering of bespreking.

Net als de Duitsers, houdt de Zwitser privé en werk ook graag gescheiden. Ze kunnen over het algemeen afwachtend en gereserveerd overkomen. Weliswaar zijn ze minder formeel dan de Duitsers, maar ze verwachten wel van jou dat jij ook gevoel hebt voor de hiërarchische verhoudingen.

Zwitserland is een ingewikkeld land, wat betreft de taal. Er zijn maar weinig landen die zoveel officiële talen hebben. Zwitserland heeft er vier: Duits, Frans, Italiaans en Retro-Romaans. Afhankelijk van het gebied waarin je zaken gaat doen, is het zaak om de taal goed te spreken. Het merendeel van de Zwitsers spreekt ook Engels, maar natuurlijk wordt het erg gewaardeerd ,wanneer je zaken doet in hun eigen taal.

Deel dit artikel: