Oud en nieuw in Oostenrijk

Oostenrijk is een populaire wintersport bestemming. Ook Nederlanders gaan er graag heen. In de prachtige bergen en dalen van de Alpen zijn veel skigebieden te vinden. Met kerst en oud en nieuw in Oostenrijk zijn is dan ook absoluut geen straf!

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Vuurwerk

In Oostenrijk houden de mensen ook wel van vuurwerk. Alleen in het Alpenland wordt er minder moeilijk over gedaan. Je kunt het vuurwerk gewoon in de supermarkt of lokale winkel krijgen. Soms heeft zelfs de slager of de bakker iets liggen! Soms, als het lang droog is geweest, kan de overheid een vuurwerkverbod instellen. Dit komt echter maar zelden voor en was dit jaar (gelukkig) ook niet aan de orde. Je mag op 31 december de hele dag afsteken.

Veel gemeentes organiseren ook een eigen vuurwerkshow. In de wit besneeuwde bergen ziet dit er prachtig uit. De kleurrijke gloed weerkaatst op de sneeuw, waardoor het heel helder is. Het geluid klinkt ook heel machtig door de bergen! Toch hoef je voor lawines niet echt bang te zijn. Zó hard is het nou ook weer niet. Innsbruck is the place to be met de jaarwisseling. Om 21.00 begint daar het feest al.

Nieuw jaar in Oostenrijk

Tradities met oud en nieuw

Naast het vuurwerk zijn er meer tradities in Oostenrijk. Veel mensen gaan uit eten op oudejaarsavond. Wees er dus snel bij als je een plekje in een restaurant wil! In sommige dorpen of steden wordt traditioneel Stelze gegeten. Dit is een varkenspoot. Het is maar wat je lekker vind.

Natuurlijk wordt er in Oostenrijk veel geskied. Zo ook op oudejaarsdag. Er zijn grote ski optochten met fakkels te vinden, waardoor het lijkt of de piste in brand staat! In Kitzbühel wordt dit alles vergezeld door kanonschoten en muziek.

Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan door dit artikel. Volgend jaar kan je misschien zelf oud en nieuw meemaken in Oostenrijk! Navigeer op de website om meer te weten te komen over het leven in Oostenrijk!