Steden in de wereld met het beste salaris

15 december 2017, Maarten van Dijk

De meeste mensen hier in Nederland hebben een prima baan, maar een beetje extra geld kan natuurlijk nooit kwaad. Jezelf af en toe een beetje extra verwennen is geen straf. Het kan daarom zijn dat je weleens hebt gedacht: laat ik maar gewoon naar een land verhuizen waar ze meer geld verdienen.

‘Mapping the world prices’

De Deutsche Bank heeft een rapport over ‘mapping the world prices’ gemaakt. Hierin staat alles (lees: heel veel) wat te maken heeft met geld en prijzen in 47 grote steden wereldwijd. Hierin zijn dus ook de steden opgenomen die het beste salaris hebben. Het rapport gaat verder in op de prijs van een iPhone, de prijs van een 5-sterren hotelkamer en de huurprijzen wereldwijd. Het rapport houdt zelfs rekening met de verschillen in prijzen van kleine aankopen zoals: de prijs van 2 liter Coca-Cola, een bioscoopticket en de prijs van een gallon (3,8 liter) benzine.

In dit artikel zullen we de bevindingen bespreken die te maken hebben met het gemiddelde inkomen wereldwijd. Want ja, wie wil er nou niet veel verdienen? Het gaat hierbij om een gemiddeld salaris, waarbij buiten beschouwing wordt gelaten om welk beroep het gaat. Daarnaast is een hoger salaris altijd mogelijk met een betere opleiding en een betere werkervaring.

Hoe scoort Nederland?

Amsterdam scoort in de lijst met bestbetaalde steden zo slecht nog niet. Ons kikkerlandje staat met de hoofdstad namelijk op plaats nummer 22 van de 47. De huurkosten zijn in ons land daarbij ook nog een stuk lager dan in bijvoorbeeld Londen of New York. Toch moet je voor het bestbetaalde inkomen naar Zwitserland. Maar ook daar is niet alles rozengeur en maneschijn. Want in de landen waar je meer verdient, is het ook waarschijnlijk dat je dagelijkse levensonderhoud een stuk duurder is. Zwitserland heeft een stuk hogere kosten in het levensonderhoud en het betalen van de huur dan bijvoorbeeld Nederland.

Hieronder volgt de top 10 van de lijst bestbetaalde steden in de wereld:

10. Kopenhagen, Denemarken – $2,958

9. Singapore, Singapore – $3,077

8. Oslo, Noorwegen – $3,154

7. Melbourne, Australië – $3,344

6. Sydney, Australië – $3,451

5. Chicago, USA – $3,622

4. New York, USA – $4,304

3. Boston, USA – $4,322

2. San Francisco, USA – $4,817

1. Zurich, Zwitserland – $5,876

Maak je eigen succes

In Zurich verdien je dus gemiddeld het meeste geld. Toch moet je om een miljoen op je bankrekening te krijgen alsnog goed je best doen. De dagelijkse kosten zijn er namelijk vrij hoog en ook de huur valt er niet mee. Doe dus goed je best op school en zorg voor je eigen succes, in welk land je ook woont!

Deel dit artikel: