Vakantie in Duitsland

Waar moet je naartoe?

Het zomerseizoen komt steeds dichterbij. Wellicht heb je nog geen vakantie gepland of ben je nog op zoek naar een leuke locatie om met vrienden of familie te bezoeken. Men denkt vaak direct aan Spanje en Frankrijk als rustgevende vakantiebestemmingen, maar ook een vakantie in Duitsland mag hoog op je lijstje staan. Denk aan een gave stedentrip door München of Berlijn, of een hike via de Jakobsweg. Daarnaast bieden de vele noordelijke stranden in het noorden van Duitsland geweldige alternatieven voor een vakantie naar Zuid-Europa.

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

Wat zijn de populaire ‘hot spots’ in Duitsland? Kun je nog wat tips gebruiken? Lees hier onze top 5 en doe inspiratie op voor een leuke zomerse vakantie in Duitsland!

1. Berlijn

Vakantie in DuitslandWe mogen deze top 5 natuurlijk niet opstellen zonder Duitslands fascinerende hoofdstad, Berlijn, te vermelden. De meningen over deze stad lijken één belangrijke noemer te hebben: Plezier! Niet alleen behoort Berlijn tot de beste steden ter wereld, ook het nachtleven is eindeloos! Berlijn voorziet haar bezoekers in culturele mogelijkheden en historische beelden. De stad is ideaal om voor een weekend te bezoeken, en via Airbnb kun je een betaalbaar onderkomen vinden.

Neem eens een dieper kijkje in de geschiedenis van Berlijn tijdens de Koude Oorlog middels verbazingwekkende familieverhalen uit de tijd van de Russische bezetting. Hiervoor ga je naar het Checkpoint Charlie museum! Huur een fiets en rijd langs de restanten van de Berlijnse Muur, of bezoek de Reichstag en de Brandenburger Tor. Voor de shoppers onder ons is het KDW (Kaufhaus des Westens), het grootste winkelcentrum van Europa. Is het lekker weer? Ga dan met je vrienden naar de Spree en waag een duik in deze rivier!

2. Rügen

Ben je op zoek naar een fijne dag op het strand? Zelfs in Duitsland zijn er stranden, en die zijn eigenlijk erg mooi! Het eiland Rügen in de Oostzee is het grootste eiland in Duitsland en het ligt in het noordoosten van het land. Prachtige villa’s en romantische resorts langs de 56 kilometers zand trekken jaarlijks rond de 1,3 miljoen bezoekers. De hoofdattractie van het eiland is waarschijnlijk het Jasmund National Park met indrukwekkende krijtrotsen die tot boven de 161 meter boven zeespiegel stijgen. Oh, en ook de zeevruchten zijn zeker het proberen waard!

3. Neuschwanstein

Het Kasteel van Neuschwanstein is het meest gefotografeerde gebouw in Duitsland en één van de meest populaire toeristische attracties in Europa. Gebouwd in de late jaren 1800 diende het kasteel als schuilplaats voor Koning Ludwig II van Beieren. Bovendien inspireerde het Walt Disney voor het klassieke ‘Sleeping Beauty’ kasteel. Als je dan toch op vakantie in Duitsland gaat, waarom proef je dan niet meteen iets van deze sprookjesachtige sfeer?

4. De Rijn

Het lijst met steden die langs de Rijn liggen, is lang en ze zijn allemaal het bezoeken waard. Düsseldorf, Keulen en Mainz voor de mensen die wat van het stadsleven willen genieten tijdens hun vakantie in Duitsland. Voor de romantici onder jullie zijn Worms, Oberwesel en St. Goar plaatsen om te bezoeken om nostalgie en dromen na te jagen. Houd je van fietsen? Je kunt eigenlijk langs de gehele oever van de Rijn fietsen. Zorg dan dat je voldoende energie en voedsel bij je hebt!

5. München

Tja, last but not least is de hoofdstad van Beieren, München.  Beroemd over heel de wereld vanwege het Oktoberfest, dat jaarlijks miljoenen toeristen trekt om de waanzinnige hoeveelheid van 7,5 miljoen liter bier te drinken en traditioneel voedsel te verorberen. Toch heeft München meer te bieden dan alleen het Oktoberfest (ook al moeten we inzien dat het Oktoberfest supertof klinkt).

De oude architectuur en historische aanzicht van München maken de stad geweldig voor mensen die op zoek zijn naar culturele rijkdom. Het heeft alle voordelen van een grote stad, maar het kan je nog steeds laten voelen alsof je in een enorm dorp woont. Münchens geografische locatie maakt het bovendien een geweldige locatie omdat je binnen no-time in de Oostenrijkse Alpen kunt skiën. Bij het plannen van een citytrip in Duitsland moet München absoluut hoog in de lijst staan!

Als je meer wilt weten over Duitsland als land, check dan eens onze pagina ‘Verhuizen naar Duitsland’ voor nuttige informatie!