Verborgen parels in Europa

22 maart 2017, Ellen Prins

Wanneer je gaat verhuizen naar het buitenland komt de keuze vaak te liggen op een grote en bekende stad. Parijs, Barcelona of Londen zijn bijvoorbeeld erg in trek. Eigenlijk is dit zonde, er zijn nog veel meer prachtige steden in Europa! Naast dat het leuke plekken zijn om te bezoeken of zelfs om er te gaan wonen, liggen de kosten vaak ook lager. Wij van Sirelo hebben deze verborgen juweeltjes verzameld, omdat we vinden dat ook deze steden de nodige aandacht verdienen!

Cádiz, Spanje

cádiz

In het zuidwesten van Spanje vind je de havenstad Cádiz. De stad is omgeven door water en het is er prachtig mooi weer! Sneeuw ga je er niet vinden, alleen een hoop zon. Cádiz is de oudste bewoonde stad in West-Europa, met een mooie historische binnenstad. De stad wordt ook wel eens vergeleken met Havana, Cuba. De bijnamen van Cádiz zijn dan ook “Klein Havana” of “Havana van Europa.”

Cádiz is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een stad als Barcelona. De boodschappen liggen gemiddeld 20% lager en voor een appartement in het centrum van Cádiz betaal je €330,- in plaats van €765,-! Daarnaast is er nog een hoop te doen in de omgeving, je bevindt je namelijk in Andalusië.
In Andalusië is het moeilijker om een baan te vinden dan ergens anders in Spanje, maar als je iets gevonden hebt in de buurt van Cádiz is het zeker waard om er te gaan wonen!

Tip: Stranden van Cádiz

Krakau, Polen

krakau

Polen is misschien niet het eerste land waar je aan denkt om heen te gaan, maar het is een echte aanrader. Krakau is de vroegere hoofdstad van Polen, en is niet erg groot. Toch is er veel te zien, zoals op de Grote Markt. De stad heeft 760.000 inwoners waarvan 20% student is. Dit maakt het een bruisende en energieke stad met veel mogelijkheden voor buitenlanders. Ook in Krakau zijn de kosten voor levensonderhoud laag. Een appartement in het centrum heb je al vanaf omgerekend €435,- en de kosten in de supermarkt zijn helemaal aan de lage kant. In Polen hebben ze nog geen euro’s, en de Poolse zloty is erg ondergewaardeerd. Hiervoor is het voor ons Nederlanders super voordelig om te verblijven in Krakau!

Tip: Summer Jazz Festival

Tallinn, Estland

tallinn

Estland? Ja Estland, we hebben het ooit geleerd bij topografie. Veel hoor je er niet over, wat zonde is. Naast dat Estland een super mooie natuur heeft, is de hoofdstad Tallinn een goede keus om te bezoeken of misschien wel te gaan wonen. Wanneer je van kunst en cultuur houdt ben je hier op de goede plek, de stad heeft meer dan 30 musea. Doordat de stad nog zeer onbekend is onder toeristen en immigranten is het er erg goedkoop. Een maaltijd in een restaurant scoor je al voor 8 euro, en wil je een appartement huren in het centrum van de stad? €300-€600 euro en je hebt een klein paleisje. Wil je een biertje doen op het terras? Dat kost één hele euro!

Tip: Vanalinn

Triëst, Italië

triëst

Niks geen Rome of Milaan, Triëst it is. Het klinkt niet heel vrolijk, maar niks is minder waar! De mensen die wonen in de havenstad zijn vrolijk en genieten van het leven, misschien omdat ze er de lekkerste koffie in Italië schenken? Daarnaast wonen er veel studenten, wat ook bijdraagt aan de levendigheid. De stad heeft grote statige gebouwen en brede lanen, en heeft pleinen met grote terrassen met uitzicht over zee. Wil je een huis huren in het mooie centrum van de stad, ben je slechts €450,- kwijt per maand. Natuurlijk is de koffie in Triëst belangrijk, die kun je al voor €1,50 scoren op een terras. Daarnaast is Triëst één van de beste gebieden in Italië om te leven als je kijkt nar werkgelegenheid, voorzieningen, milieu, openbare orde en vrije tijd.

Tip: Caffè defli Specchi

Riga, Letland

riga

Riga is de hoofdstad van Letland en is redelijk groot met ongeveer 640.000 inwoners. Je zou bijna denken “wat moet ik nou in Letland?” Riga bezoeken natuurlijk! De bruisende handelsstad heeft een rijk verleden maar is vergelijkbaar met een West-Europese stad. Riga is een goedkope stad om te wonen en daarnaast ook erg veilig! Een appartement in het centrum huur je voor €370,- per maand en de kosten van je dagelijkse boodschappen zijn ongeveer de helft goedkoper dan hier in Nederland. Tegenwoordig is Riga een opkomende plaats voor buitenlanders, mede dankzij de handelspositie van de stad. Dit zorgt voor de nodige kansen voor buitenlanders!

Tip: Uitgaan in Riga

 

Deel dit artikel: