Verhuizen; een jaaroverzicht

8 december 2017, Maarten van Dijk

Er zijn natuurlijk verschillende redenen om te verhuizen. Veel mensen zoeken het avontuur op, willen een ander klimaat of zijn op zoek naar hun familie die in een ander land woont. Toch zijn er ook nieuws gerelateerde verhuizingen. Deze verhuizingen vinden plaats nadat er iets is gebeurd in de wereld.

Het jaar van de onrust

Het jaar 2017 loopt alweer ten einde en er is in het afgelopen jaar veel gebeurd in de wereld. Zo is president Donald Trump aangetreden als nieuwe president van de Verenigde staten. Ook waren er verkiezingen in Nederland voor een nieuw parlement. 2017 was ook het jaar van de aanslagen in Europa. Verschillende landen werden geteisterd door het geweld van IS.

Voor sommige mensen waren deze nieuwsberichten reden om te gaan verhuizen. Zo zijn er veel mensen uit de Verenigde Staten verhuisd omdat ze bang waren voor het regime van de aanstaande president Donald Trump. Toen bekend werd dat meneer Trump de nieuwe president zou worden is er massaal naar ‘verhuizen naar Canada’ gezocht. Vooral mensen met een migratie achtergrond zijn op zoek gegaan naar een andere plek om te wonen. Dit komt mede door de spanningen die er tijdens de verkiezingen waren over het onderwerp migratie. Het ging zelfs zo ver dat de website van de Canadese immigratie er een tijdlang uit heeft gelegen. Dit kwam doordat er te veel mensen naar Canada wilden verhuizen. De servers konden al deze bezoekers niet aan!

Catalonië

In oktober van 2017 wordt er in Catalonië een referendum gehouden over de onafhankelijkheid van dat deel van Spanje. 90% van de mensen stemden voor. Het referendum is door de regering van Spanje echter niet erkent en werd gezien als een ongrondwettelijk referendum. Dit referendum ging niet zonder slag of stoot. Er braken namelijk rellen uit tussen separatisten en de Spaanse politie. Hierdoor is er veel onrust ontstaan in heel Catalonië en Spanje.

Vooral veel bedrijven willen hierom niet langer in Catalonië gevestigd zijn. Ze wachten de gespannen situatie niet af en verhuizen met hun bedrijf naar een andere plek in Spanje. Banken zijn de voornaamste verhuizers. Catalaanse banken hebben sinds het referendum namelijk miljoenen euro’s verloren op de beurs. De banken verhuizen naar plaatsen als Madrid of Alicante. Ze stellen dat het spaargeld van de consumenten wel veilig is. Ook de economieminister, Luis de Guindos zei dat cliënten van de Catalaanse banken niets te vrezen hebben.

Biotechnologiebedrijf Oryzon besloot eerder deze week al het hoofdkantoor te verplaatsen van Barcelona naar Madrid om ‘de activiteiten en relaties met investeerders te optimaliseren’. Telecombedrijf Eurona maakte de verhuizing bekend van Barcelona naar Madrid ‘in lijn met onze groeistrategie en reorganisatie van onze structuur’, zo laat het Spaanse persbureau EFE weten.

Al met al hebben we dus een hoop meegemaakt in de wereld. Het is dus mogelijk dat ook u wil verhuizen door alles wat er is gebeurd. Mocht dit nou het geval zijn dan kunt u altijd ons formulier invullen en dan zoeken wij een passend verhuisbedrijf voor u.

Deel dit artikel: