Wonen in Amerika

De Amerikaanse westkust in een notendop

Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden. Een permanent verblijf in de Verenigde Staten biedt je de mogelijkheid om het land goed te verkennen. Tijdens mijn verblijf in Amerika heb ik geleerd hoe het is om te wonen in Amerika. In deze blog neem ik jou mee in een reis langs de Amerikaanse westkust. De belangrijkste plaatsen komen aan bod, dus let goed op!

Vul je woonplaats in en ontvang offertes!

San Diego, startpunt van de reis

Wonen in AmerikaDe meest zuidelijk gelegen stad van deze rit is San Diego. Die stad ligt direct aan de Grote Oceaan en heeft warme zomers. Een werkloosheidsratio van slechts 3 procent zorgt dat deze stad zeer aangenaam is. Voor mensen die willen wonen in Amerika is San Diego dus een zeer goede optie. Zie je je al met je kinderen door de dierentuin van San Diego lopen? Met meer dan 650 diersoorten behoort deze dierentuin tot de tien grootste dierentuinen ter wereld!

San Diego is een stuk groter dan de Nederlandse steden. Met ongeveer 1,4 miljoen inwoners is de stad uit Californië de achtste grootste stad van Amerika. Een absolute trekpleister van de stad is het Balboa Park. Toen ik door dit 490 hectare grote stadspark liep, was ik vooral onder de indruk van de musea en attracties die in het park gevestigd zijn. Veel mensen kennen Central Park in New York als indrukwekkend park, maar Balboa Park doet hier met meer dan tien musea, een theater en draaimolen zeker niet voor onder. San Diego is dus een absolute aanrader!

Los Angeles: Roem en rijkdom in Hollywood?

Na enkele uren in de auto vanaf San Diego komen we aan in Los Angeles. Ik begrijp wel dat mensen die wonen in Amerika hun hele leven in Los Angeles kunnen blijven. Na New York is dit de grootste stad van de Verenigde Staten. Iets meer dan vier miljoen mensen met diverse achtergronden zijn woonachtig in de stad, die voor toeristen vaak wordt gekenmerkt door de Hollywood Boulevard en de Walt Disney Studio’s. Het leven in Los Angeles wordt pas bruisend in en rondom het Staples Center! Hier hoor je soms muziek op straat en een potje basketbal van de Lakers is ook niet mis!

Venice Beach … dat is waar je gaat herkennen hoe het wonen in Amerika een heel andere wending kan krijgen. Links haalt iemand je op een skateboard in, terwijl rechts van je iemand een corndog aanbiedt. En wat dacht je van de duizenden toeristen die dagelijks langs het warme strand lopen. Een stukje Californisch paradijs staat je te wachten in Venice Beach. Je moet wel van drukte houden, want LA is een stad die nooit stil staat!

Wonen in Amerika: San Francisco

Wonen in AmerikaDe busrit vanaf Los Angeles naar San Francisco duurde liefst zes uur! Het kostte echter slechts 35 dollar om van Chinatown in Los Angeles naar het centrum van San Francisco te reizen. Onderweg naar San Francisco kom je stadjes als Bakersfield, Modesto en Stockton tegen. Dit is de derde en laatste grote stad die direct aan de Grote Oceaan ligt.

Bijna 900.000 inwoners en jaarlijks duizenden toeristen zorgen voor een gemoedelijke sfeer in San Francisco. Van alle steden maakte deze stad het meeste indruk op me. Wat dacht je van een kijkje door Alcatraz, de gevangenis waar Al Capone ooit gevangen zat? Ik weet nog dat ik op de Golden Gate Bridge liep … Wat een uitzicht! Je kon uitkijken op Fisherman’s Wharf en de Coit Tower. San Francisco heeft een prachtige skyline. Wonen in Amerika krijgt een andere dimensie in deze prachtige stad!

Hello Seattle!

De laatste halte van deze reis is Seattle. Seattle is één van de noordelijkste steden van het land. We moesten dan ook echt met het vliegtuig, maar het was de moeite zeker waard. Na een vlucht van anderhalf uur over steden als Sacramento en Portland kwamen we aan in Seattle.

De economie van de stad wordt aangedreven door industriële bedrijven. Vier bedrijven uit de Fortune 500 zijn te vinden in de stad. Ook vestigen veel internetbedrijven zich in Seattle. Als je wilt gaan wonen in Amerika, dan is Seattle zeker een geweldige stad om naartoe te gaan.