Verhuizen naar Berlijn

Veel mensen verhuizen naar Berlijn. De Duitse economie trekt snel aan en de hoofdstad is in trek. Naar Berlijn verhuizen steeds meer mensen die hun creativiteit kwijt willen en onderdeel willen zijn van een moderne community.

Verhuizen naar Berlijn

 

Over Berlijn

De hoofdstad van Duitsland is de grootste stad van het land. Berlijn, met meer dan 3,4 miljoen inwoners, is de op een na grootste stad van de Europese Unie. Sinds de val van de muur heeft de stad zich snel hersteld en is nu een van de belangrijkste steden van Europa. Veel bedrijven en kunstenaars verhuizen naar Berlijn. Bijna een half miljoen inwoners is niet van Duitse afkomst en is naar Belijn verhuisd vanuit allerlei landen op de wereld.

Creatieve stad

Berlijn leeft voornamelijk op zijn creatieve krachten. Overal in de stad zijn ateliers, musea, kunstwerken en historische punten te vinden. De cultuur is overal om je heen in de stad. Denk aan de Berlijnse Muur, Brandenburger Tor, het Rijksdaggebouw en Checkpoint Charlie. Verschillende musea vertellen over de turbulente geschiedenis van de stad.

Berlijn is vooruitstrevend op het gebied van muziek en cultuur. Verschillende stromingen vinden zijn oorsprong in Berlijn of hebben het gekozen als broeiplek. In Berlijn wordt bijvoorbeeld veel elektronische muziek ontwikkeld en geëxporteerd naar de rest van de wereld.

Verhuizen naar Berlijn

Verhuizen naar Berlijn is goedkoper dan naar de meeste grote steden van Europa. Huisvesting in Berlijn kost soms maar een derde in vergelijking met bijvoorbeeld Londen of Parijs. Dit is daarom ook heel aantrekkelijk voor de mensen die hun brood moeten verdienen als zelfstandig ontwerper, kunstenaar, muzikant of schrijver. Naast alle creatieve werkzaamheden zijn er ook veel grote bedrijven die zich huisvesten in Berlijn. De Duitsers worden gezien als betrouwbare, hard werkende mensen. Dit is ook terug te zien in de auto-industrie. Het land staat bekend om zijn betrouwbare, vooruitstrevende auto’s met merken als Audi, Mercedes, BMW, Opel en Volkswagen.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Baankansen in Berlijn

Veel mensen verhuizen naar Berlijn om hun geluk te beproeven in de creatieve sector. Echter, voor expats die opzoek zijn naar banen in de formele sector is Berlijn minder aantrekkelijk. De werkloosheidscijfers zijn redelijk hoog ten opzichte van bijvoorbeeld Londen of Amsterdam. Het is dus een kwestie van goed zoeken voordat je verhuist. Want op de baankansen na is het een fantastische kans om naar Berlijn te verhuizen. De stad is levendig en groeit. Zoek dus van te voren een baan.

Verhuizen naar Berlijn

Wonen in Berlijn

Berlijn leeft! De stad heeft losse regels als het aankomt op sluitingstijden en intellectuele vrijheid. Cafés sluiten er pas als het laatste vat Duits bier op is, of de laatste gast weggaat. Het uitgaansleven kent een enorme diversiteit. Verschillende luxe sterrestaurants worden afgewisseld door kleine lokale kroegjes en grote discotheken. Een van de populairste discotheken van de wereld is er te vinden: de Berghain. Veel muziekliefhebbers trekken hier wekelijks voor naar Berlijn toe.

Onderwijs in Berlijn

Duitsland staat hoog aangeschreven als het gaat om educatie. Het land levert hoge kwaliteit onderwijs aan zowel immigranten als vaste bewoners. Het verwelkomt bezoekers van buitenaf om ook mee te genieten van deze educatie. In Berlijn zijn veel verschillende scholen, universiteiten, kunstacademies en internationale scholen. Voor iedereen is er genoeg keuze tussen de verschillende manieren van lesgeven.

De voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg zijn in Duitsland uitstekend. Berlijn heeft een van de beste voorzieningen van het land. Regel een goede verzekering en geniet van uitmuntende zorg tegen Nederlandse prijzen.