Universiteiten in Londen

Er zijn verschillende universiteiten in Londen waar je heen kunt gaan om te genieten van de beste opleidingen van de wereld. Er zijn twee universiteiten die in de top 10 staan van de wereld. De universiteiten van Londen staan goed aangeschreven bij bedrijven. Wanneer je een diploma hebt van één van deze universiteiten, heb je een streepje voor op de rest van het werkveld. Hieronder zullen de zes belangrijkste universiteiten van Londen kort beschreven worden. Ze staan in volgorde van niveau en kwaliteit, gebaseerd op de ranking van Times Higher Education voor de beste universiteiten van de wereld.

  1. University College London (UCL)
  2. Imperial Collega London (ICL)
  3. King’s College London
  4. London School of Economics and Policital Science (LSE)
  5. Queen Mary, Universiteit van Londen
  6. Royal Holloway, Universiteit van Londen

Studeren in Londen

1. University College Londen (UCL)

UCL is de belangrijkste universiteit van Londen. Het heeft het Imperial College Londen (zie 2) ingehaald op de wereldranglijst en staat momenteel 7e. De universiteit is immens populair voor internationale studenten en biedt een grote variëteit aan studies. Ze hebben de beste leraren van de wereld naar Londen gehaald om les te geven op ieder vakgebied. Er is een grote universiteitscampus opgericht waar veel studenten verblijven en feesten. Het is vlak bij de belangrijke winkels, uitgaansgebieden en entertainment centra.

2. Imperial College Londen (ICL)

Vorig jaar ingehaald door het UCL op de wereldranglijst maar alsnog de nr. 8 van de wereld. Het ICL stond vorig jaar nog op een gedeelde 2e plek. Voornamelijk op het vlak van natuurwetenschappen en engineering  is het ICL een van de belangrijkste universiteiten van de wereld. De aantrekkingskracht van de universiteit zorgt er voor dat studenten van over de hele wereld naar Londen verhuizen om er te studeren. De campus is gelegen in South Kensington, vlak bij het stadscentrum en het mooie Hyde Park.

3. King’s College Londen

De derde universiteit van Londen die zich in de top 20 bevindt is het King’s College Londen. De universiteit is een van de oudste die er is. Deze universiteit is de ultieme keuze wanneer je gezondheidswetenschappen, rechten en mensenrechten wilt studeren. Het is de meest centraal gelegen universiteit van Londen en het heeft vijf grote campussen. Vier van deze liggen vlak bij de Thames en dus vlak bij de Tower Bridge, Londen Eye en de Big Ben.

4. London School of Economics and Policital Science (LSE)

Deze universiteit in Londen staat bekend als een van de belangrijkste op het gebied van economie. Hij staat overall 35e van de wereld, maar wanneer er gekeken wordt naar de specifieke studies breekt hij snel de top 10 in. Er worden op de campus meer dan 100 talen gesproken door de duizenden internationale studenten die ieder jaar naar LSE gaan. Een diploma van deze universiteit geeft toegang tot goede functies bij de grootste en meest belangrijke financiële bedrijven van de wereld. Ook de ligging van deze universiteit is perfect. Het ligt vlak naast de British Library, maar ook in de buurt van het bekende West End nachtleven.

Universiteiten in Londen

5. Queen Mary, Universiteit van Londen

Queen Mary heeft een breed aanbod aan studies en opleidingen. Daarnaast wordt er veel onderzoek gedaan. Populaire studies aan Queen Mary zijn geneeskunde en tandheelkunde. Er zitten meer dan 20.000 studenten op de universiteit. Net als andere universiteiten in Londen wordt ook Queen Mary bezocht door veel internationale studenten met in totaal meer dan 150 verschillende nationaliteiten. Queen Mary heeft aangekondigd dat er een gratis zakelijk adviescentrum komt voor mensen die in Londen of Engeland een startup willen doen op het gebied van financiële of technologische industrieën.

6. Royal Holloway, Universiteit van Londen

Gelegen in de omgeving van Londen hoort de Royal Holloway zeker thuis in deze top 10. De universiteit ligt dichter bij Egham dan bij het centrum van Londen. Op ongeveer een uur van het Centrum ligt de zesde globale, grote universiteit van Londen. Voornamelijk op het gebied van kunst en geesteswetenschappen is het een bekende en gewilde universiteit. De campus van Royal Holloway is een van de oudste en historisch meest relevante van heel het Verenigde Koninkrijk. De ligging is in een rustieke omgeving maar wel op een goede afstand van de grote stad om lekker te kunnen stappen en te genieten van het drukke leven in Londen.

Wil je meer weten over Londen? Ga dan naar onze pagina over verhuizen naar Londen!