Verhuizen naar Parijs

Verhuizen naar Parijs is in trek: de stad is een van de levendigste steden van Europa. Wanneer je woont in Parijs, kun je terecht trots zijn. Verhuizen naar Parijs is interessant voor jong en oud. Verhuizen naar Parijs betekent namelijk verhuizen naar een professionele, modebewuste wereldstad waar veel kansen en mogelijkheden liggen. Is het ook iets voor jou om naar Parijs te verhuizen? Ontdek het hier!

Verhuizen naar Parijs

Informatie over Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk. Met meer dan 2.25 miljoen inwoners is het een van de grootste steden van Europa. De grootste stad van Frankrijk, is niet alleen nummer twee van Europa. Het wordt in een adem genoemd met de wereldsteden Londen, Tokyo en New York. De stad is het centrum van cultuur, mode en kust.

Verhuizen naar Parijs

Verhuizen naar Parijs betekent verhuizen naar een magische stad waar artiesten, professionals, zakenlieden en modegoden samen zorgen voor een levendige stad. De idyllische stad met zijn romantische uitstraling is in trek bij expats. Het idee dat je in een stad gaat wonen, genaamd de ‘stad van de liefde’, waar romantiek en cultuur overal om je heen zijn, trekt veel mensen aan.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Internationale smeltkroes

De stad is opgebouwd op het kruispunt van verschillende handelsroutes. De fantastische infrastructuur maakt van de stad een internationale smeltkroes. Met meer dan 15 miljoen buitenlandse toeristen per jaar is de stad een van de meest bezochte plekken ter wereld. Verhuizen naar Parijs is dus niet alleen interessant om met de typische Parijzenaren in contact te komen, maar ook met een breed internationaal publiek.

Parijs is, naast Milaan, één van de grootste modesteden ter wereld. Ook voor kunstenaars of kunstkenners is het een droomstad. Met oude beeldwerken als de Notre Dame, de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en de Basilique de Sacré Coeur is de stad een lust voor het oog. Een van de meest bezochte en gerenommeerde musea van de wereld staat in de stad: Het Louvre. Het museum is voornamelijk bekend omdat de Mona Lisa van Leonardo da Vinci er hangt.

Banenmarkt in Parijs

De stad is niet alleen populair onder expats, maar ook onder bedrijven. Veel grote bedrijven zijn er gevestigd, met een hoog aantal beschikbare banen. Voor mensen die Frans spreken en internationale ervaring hebben op werkgebied, liggen de banen voor het oprapen. Voor de gelukszoekers die de taal nog niet machtig zijn, is het goed om van te voren te kijken naar een baan. De werkloosheid in Parijs is de afgelopen jaren gestegen naar een hoogtepunt. Het aantal banen in de toeristische sector neemt wel toe, mede door de populariteit van de stad. De beroemde Franse werkweek van 35 uur is ook aantrekkelijk voor veel mensen. Een werkvergunning is niet nodig wanneer je vanuit Nederland verhuist, aangezien het allebei EU-landen zijn.

Verhuizen naar Parijs is dus populair onder expats. Echter, het is wel van belang om rekening te houden met de slechte banenmarkt onder niet-Frans sprekende mensen.

Leven in Parijs

Het leven in Parijs is levendig en druk. Verdeeld in 20 districten is de stad gemakkelijk te bereiken. Door de uitstekende verbindingen tussen de verschillende stukken van de stad is het mogelijk om woon- en werkverkeer te combineren.

Emigreren naar Parijs

Parijs is duur

Het leven in Parijs is heel duur in vergelijking tot de rest van Frankrijk. Hoewel de prijzen in het land gemiddeld lager zijn dan die in Nederland, is dit in Parijs zeker niet het geval. Zowel de kosten voor een huis, als de kosten voor het dagelijkse leven zijn hoog. Omdat het zo in trek is, zijn er voor elk aantrekkelijk appartement of huis veel mensen die het willen kopen of huren. Het vinden van de juiste woning kan dan ook even duren. Echter, wanneer je het niet erg vindt om een stukje buiten het centrum te wonen of in de omliggende plaatsen, is het geen probleem om een woning te vinden.

Het klimaat van Parijs is aangenaam. Het is er nooit écht warm of écht koud. De zomers bieden een koele en aangename temperatuur die bijna nooit boven de 25 graden uit komt. In de winter wordt slechts zeer uitzonderlijk het vriespunt bereikt. Verhuizen naar Parijs is dus aantrekkelijk voor iemand die van een gematigd klimaat houdt.

Onderwijs in Parijs

Met veel scholen in Frankrijk is naar school gaan in Parijs is geen probleem. In Frankrijk is het verplicht om naar school te gaan vanaf je 6e levensjaar. School is gratis voor bewoners van het land. Er zijn ook internationale scholen in Parijs waar over het algemeen Engels gesproken wordt. Deze scholen kunnen tussen de 5000 en 15000 euro per jaar kosten. De stad heeft ook een aantal universiteiten die in de top 100 van de wereld staan. Zoals de technische universiteit en de algemene universiteit.

Verhuizen naar Parijs zal je niet teleurstellen. Het is een mooie, culturele stad: een echte lust voor het oog. Je zult snel ingeburgerd zijn in de stad, waar mode, cultuur en romantiek overheersen.