Verhuisreviews op Sirelo

Op Sirelo verzamelen en publiceren we onafhankelijke reviews voor verhuisbedrijven in heel Nederland. Transparantie is voor ons één van de belangrijkste kernwaardes. Daarom willen we je op deze pagina uitleggen hoe wij de reviews ontvangen en controleren.

Hoe komen we aan alle reviews?

De reviews op Sirelo komen op verschillende manieren binnen. De reviews komen van consumenten die gebruik hebben gemaakt van een verhuisbedrijf en deze ervaring willen delen met anderen. Dit kan gebeuren op eigen initiatief, deze klant gaat dus zelf naar Sirelo.nl. Ook kan een verhuisbedrijf de klant om een review vragen. Door middel van een online review kan deze klant zijn dankbaarheid of ontevredenheid delen met anderen. Op onze schrijf een review pagina kunnen deze mensen zoeken naar het verhuisbedrijf wat ze hebben gebruikt en een review achterlaten.

Overige bronnen

Naast de consumenten die zelf naar Sirelo.nl zijn gegaan om een review achter te laten, gebruiken wij ook onze eigen netwerken. Door de jaren heen hebben wij erg veel mensen geholpen met hun verhuizing. Wij vragen deze mensen dan ook na de verhuizing om een review achter te laten voor het verhuisbedrijf dat zij uiteindelijk hebben gekozen.

Tot slot kunnen verhuisbedrijven zelf hun klanten uitnodigen tot het schrijven van een review. Zij kunnen hiervoor hun eigen middelen gebruiken, daarnaast biedt Sirelo hiervoor ook een funcionaliteit. Verhuisbedrijven kunnen hier kosteloos gebruik van maken. Op deze manier kunnen zij op een makkelijke en snelle manier hun klanten vragen om een review te schrijven.

Het controleren van reviews op Sirelo

Voor een review op Sirelo wordt gepubliceerd, wordt deze eerst gecontroleerd. Iedere review wordt individueel gecheckt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van geavanceerde software om direct bepaalde patronen en opvallendheden te herkennen.

Er wordt hier gecontroleerd op kwetsbare tekst, scheldwoorden en andere ongepaste zaken. Dit doen we om te voorkomen dat er schadelijke of kwetsende informatie op onze website komt te staan.

Wanneer een consument een review achterlaat, dient hij hierbij zijn naam en e-mail adres achter te laten. Men kan ervoor kiezen om de review anoniem te laten publiceren, maar de naam dient wel ingevuld te worden. Het e-mail adres wordt door middel van een automatische e-mail gecheckt. Wanneer men hier een incorrect e-mail adres heeft ingevuld, wordt een review afgekeurd. Ook wanneer de gegevens van de consument eerder zijn gebruikt voor een review, wordt de review afgekeurd. Contactgegevens zullen nooit gedeeld worden met derden, tenzij hiervoor toestemming gegeven is.

Omdat Sirelo een onafhankelijk platform is, oordelen wij niet of de consument gelijk heeft of niet. Wij checken een review, maar kunnen niet garanderen dat de ervaring zoals omschreven door de consument, ook daadwerkelijk zo gebeurd is. Men deelt zijn ervaring vanuit zijn perspectief, terwijl het verhuisbedrijf dit wellicht anders zou omschrijven. Een verhuisbedrijf kan daarom zijn reactie geven op een review, om zijn kant van het verhaal ook te delen. Ben je een verhuisbedrijf en wil je hierover meer informatie? Klik dan hier.

Het kan voorkomen dat reviews niet vanuit een eerlijke ervaring geschreven worden. Een review kan daarom afgekeurd worden, als wij merken dat er sprake is van onderstaande zaken:

  • De schrijver van de review werkt voor het verhuisbedrijf of is op een andere manier direct betrokken bij het verhuisbedrijf, en heeft dus geen objectieve mening;
  • De schrijver van de review werkt voor de concurrentie van het verhuisbedrijf, ook dit is geen objectieve mening;
  • De schrijver heeft onder dwang / druk van het verhuisbedrijf de review geschreven; iedere consument mag zelf bepalen of hij/zij een review achterlaat en mag hier niet toe gedwongen zijn;
  • Het verhuisbedrijf biedt de klant een korting of andere vorm van vergoeding voor het schrijven van een (positieve) review;
  • Het verhuisbedrijf biedt de medewerker een korting of andere vorm van vergoeding wanneer de klant een (positieve) review achterlaat.

Reviews dienen vanuit een oprechte ervaring geschreven te worden, wanneer de klant dit zelf wil. Wanneer wij merken dat sprake is van bovenstaande zaken, worden reviews afgekeurd.

Kunnen jullie garanderen dat iedere gepubliceerde review echt is?

Helaas is het lastig te stellen of een review echt is of niet. Wij kunnen niet garanderen dat 100% van de reviews echt is, wij waren immers zelf niet aanwezig bij de verhuizing. Echter streven wij er wel naar om een representatief beeld te schetsen van het betreffende verhuisbedrijf.

Wanneer wij opvallendheden zien in de patronen van reviews, nemen wij extra maatregelen om de review(s) te verifiëren. In dit geval nemen wij contact op met de klant, wanneer er geen bevestiging komt op onze pogingen om de review te verifiëren kunnen wij besluiten een review af te keuren. Daarnaast doen wij steekproefgewijs ook extra verificaties, dit simpelweg om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk reviews gegarandeerd echt zijn.

Zelf op zoek naar reviews of zelf een review publiceren?

Ga je binnenkort zelf verhuizen en ben je op zoek naar reviews van een specifiek bedrijf? Klik dan hier. Als je zelf een review wilt schrijven, klik je hier.