Verhuisreviews op Sirelo

Op Sirelo verzamelen en publiceren we onafhankelijke reviews van verhuisbedrijven in heel Nederland. Transparantie is voor ons één van de belangrijkste kernwaardes. Daarom willen we je op deze pagina uitleggen hoe wij de reviews ontvangen, controleren, goedkeuren, afkeuren, et cetera.

Hoe komen we aan alle reviews?

De reviews ontvangen we op verschillende manieren. De meeste reviews ontvangen we echter van mensen die online op zoek zijn naar een specifiek verhuisbedrijf. Oftewel: Mensen die gebruik hebben gemaakt van de diensten van een bepaalde verhuizer. Zij willen vervolgens hun dankbaarheid of ontevredenheid tonen door middel van een recensie. Op onze schrijf een review pagina kunnen deze mensen zoeken naar het verhuisbedrijf wat ze hebben gebruikt en een recensie achterlaten.

Overige bronnen

De overige reviews komen veelal voort via onze eigen netwerken. In het verleden hebben wij erg veel mensen geholpen met hun verhuizing. Wij proberen deze mensen te stimuleren om hun ervaring met een verhuisbedrijf achter te laten. Tot slot komt er ook nog een klein deel van de reviews binnen op uitnodiging van de verhuisbedrijven zelf. Dat wil zeggen: Ook zij sturen soms e-mails naar tevreden klanten om het schrijven van een review te stimuleren.

Het controleren van reviews in de verhuisbranche

Voor we de reviews publiceren, controleren wij eerst alle reviews nog een keer. Er wordt dan bijvoorbeeld gekeken naar kwetsbare (scheld)woorden, e-mail adressen, et cetera. Dit doen we om te voorkomen dat er schadelijke of kwetsende informatie op onze website komt te staan. Ook willen wij er zeker van zijn dat de reviews echt zijn.

Hoe weten jullie wanneer een review echt is?

Dit is een hele goede vraag. Helaas is het nooit mogelijk om te zeggen dat 100% van de reviews echt zijn. Maar we durven wel te stellen dat deze een redelijk beeld schetsen van een verhuisbedrijf. Om privacy-redenen kunnen wij maar tot een bepaalde hoogte controleren. Dit doen wij bijvoorbeeld door steekproeven. Wij nemen dan contact op met gebruikers om hun recensie te verifiëren. Ook zijn we erg scherp op enorme aantallen reviews voor een bepaald bedrijf in een korte tijd. Bijvoorbeeld: Stel, een verhuisbedrijf ontvangt 25 (positieve) reviews in een tijdsbestek van 24 uur, dan gaat er bij ons een belletje rinkelen. De kans dat we al deze reviews afwijzen en dus niet zullen publiceren is dan groot.

Zelf op zoek naar reviews of zelf een review publiceren?

Ga je binnenkort zelf verhuizen en ben je op zoek naar reviews van een specifiek bedrijf? Klik dan hier. Als je zelf een review wilt schrijven, klik je hier.