Verhuizen naar Barcelona

In Spanje heb je twee metropolen: Madrid en Barcelona. Mensen die verhuizen naar Barcelona kiezen vaak voor de geweldige weersomstandigheden, want het weer in deze havenstad is doorgaans fantastisch! De Catalaanse stad ligt aan de Middellandse Zee en is dus een populaire vakantiebestemming. Maar ook als definitieve verblijfplaats is Barcelona erg intrek. En daar valt iets voor te zeggen, want Barcelona heeft een mooie haven. Daarnaast is het Park Güell, één van de beste werken van architect Antoni Gaudi, ook te bezichtigen in Barcelona.

Verhuizen naar Barcelona

Inwoners van de stad noemen Barcelona ook wel Barna. Met een oppervlakte van slechts 98 km² is de stad helemaal niet zo groot. Amsterdam is namelijk zo’n 219 km² groot! De stad telt echter wel iets meer dan 1,6 miljoen inwoners. Eén van de absolute trekpleisters van de stad is de Sagradia Família. Ook deze kerk werd ontworpen door Gaudi. Met een hoogte van pakweg 170 meter hebben mensen die wonen in Barcelona dagelijks een fantastisch uitzicht. Daar komt bij dat het over een heel jaar genomen 20 graden is in Barcelona. In augustus is het gemiddeld 28 graden in de Catalaanse havenstad.

Verhuizen naar Barcelona

Bij een verhuizing naar Barcelona komt het één en ander kijken. Spanje ligt gelukkig in de Europese Unie. Dit maakt het emigratieproces een stuk gemakkelijker. Zo is het het aanvragen van een officiële verblijfsvergunning in 2003 afgeschaft. Je dient je nog wel in te schrijven. Daarnaast is een verblijfsvergunning voor Nederlanders nog wel verplicht wanneer zij bijvoorbeeld hun pensioen vanuit Nederland willen blijven ontvangen. Wanneer je een verblijfsvergunning aan dient te vragen, moet je ook een fiscaal nummer (N.I.E.) aanvragen. Dit nummer is voor iedereen erg handig, want bij het openen van je bankrekening of het aanvragen van een hypotheek voor een woning wordt dit fiscaal nummer vaak gevraagd.

Verhuizing naar Barcelona

Van de Spaanse autoriteiten is algemeen bekend dat het regelen van je vergunning vrij gemakkelijk gaat. Het Oficina de Extranjeros kent lange rijen, dus ga vroeg en neem iets mee om niet verveeld te raken. Je gaat hierheen bij het aanvragen van je fiscaal nummer of een vergunning. Zorg dat je een paspoort meeneemt en ook beschikt over pasfoto’s. Wees daarnaast voorbereid op de verhuisbedrijven die je naar Barcelona kunnen helpen verplaatsen.

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan

Wonen in Barcelona

Barcelona is een stad waar mensen van diverse achtergronden samenkomen. Studenten maar ook gepensioneerden zoeken hun heil in het bruisende leven van de Catalaanse stad. Wanneer je gaat verhuizen naar Barcelona, weet je dat je terecht komt in een stad met lekker eten, mooi weer en prachtige architectuur. De Barcelonezen zijn bovendien zeer goed gestemd.

Eten in Barcelona

Verhuizen naar BarcelonaDe Catalaanse gastronomie is meer dan behoorlijk. Een liefhebber van divers eten is in Barcelona helemaal aan het juiste adres. In Barcelona houden de mensen van aïoli, beter bekend als knoflookmayonaise. Maar ze houden van veel meer lekkernijen! Typisch Catalaans is bijvoorbeeld de escalivada: gegrilde groenten geserveerd met olijfolie en azijn. Natuurlijk mag je de paella niet vergeten. Traditioneel komt dit uit Valencia, maar de Catalanen hebben hun eigen variant gemaakt door inktvisinkt aan een rijstschotel toe te voegen. Hierdoor kleurt de Catalaanse paella zwart!

Je zult al deze soorten eten ook tegenkomen op markten in de stad. In totaal zijn er liefst 25 markten die vijf à zes dagen per week geopend zijn voor het publiek. De Mercat de la Boqueria is één van de meest bekende. Deze zit aan La Rambla, een drukke straat in Barcelona die voor toeristen een absolute must is. La Rambla hoort tot de drukste straten van de stad. Als FC Barcelona speelt, dan kleurt heel de stad blaugrana, de kleuren van de beste club van de stad.

Werken in Barcelona

Je zou denken dat een havenstad veel mogelijkheden met zich meebrengt als het gaat om werkgelegenheid. Verhuizen naar Barcelona geeft je voldoende mogelijkheden om aan het werk te geraken. Wanneer je vanuit een EU-land naar Spanje verhuist, hoef je alleen je NIE-nummer bij de hand te hebben. Advertenties kun je vinden in winkels en bars. In Barcelona gaan veel verhalen over openstaande posities van mond tot mond. Daarom is netwerken van groot belang voor het vinden van een baan.

Zonder een goede tip om een baan te vinden hoef je natuurlijk niet te verhuizen naar Barcelona. Het (gedeeltelijk) beheersen van de Spaanse of zelfs Catalaanse taal laat je kansen op een positieve indruk tijdens het sollicitatiegesprek significant toenemen. Daarnaast is kennis van de Engelse taal heel belangrijk, zeker wanneer je geen Spaans spreekt. De toeristenindustrie in Barcelona en omstreken is in ieder geval zeer groot, dus hier maak je als Nederlander vaak veel aanspraak op het vinden van een baan. Zo zie je wel eens dat Nederlandse jongeren tijdens hun zomervakantie op een Spaanse camping werken.

Als je al zeker bent van je verhuizing naar Barcelona, is het proces vanaf nu heel simpel. De logische stap die je nu maakt is het vergelijken van verhuisbedrijven in Barcelona. Vul dan ons formulier in en ontvang 5 gratis verhuisoffertes!