Universiteiten in New York

New York heeft een paar van de beste universiteiten van de wereld. Wanneer je er voor kiest om te studeren in The Big Apple is het goed om eerst te kijken naar de verschillende mogelijkheden. Door te gaan studeren in New York kom je in een prachtige omgeving voor tijdens en na de studie. Met een aantal universiteiten in de top 100 van de wereld, doet deze wereldstad zijn naam eer aan. Hieronder zullen de belangrijkste universiteiten in New York beschreven worden.

Ontvang 5 gratis verhuisoffertes
Bespaar vandaag nog!

1. Cornell University

Cornell University staat in de top 20 beste universiteiten van de wereld en biedt veel verschillende hoog aangeschreven studies aan. De universiteit is onderdeel van de wereldberoemde Ivy League Group. De universiteit onderscheidt zichzelf door het brede aanbod in opleidingen, zoals “Far-Eastern Languages”. De universiteit heeft een hele grote universiteitscampus die verspreid ligt per faculteit. Momenteel wordt er een nieuwe campus gebouwd op Roosevelt Island.

2. Columbia University

Columbia University vinden we terug op de 22e plek in de top 100 van de wereld. Ook deze universiteit is lid van de prestigieuze Ivy League. Barack Obama heeft hier ook zijn studie gevolgd en is nog steeds een trouwe supporter van de universiteit. De universiteit dankt zijn hoge positie mede door het uitstekende onderzoekscentrum dat er gevestigd is. Voornamelijk op de gebieden kunst, sociale studies en management staat Columbia University op de tweede plek van de universiteiten van New York. Het doet het ook goed op het gebied van natuurwetenschappen en medicijnen.

Universiteiten in New York

De ligging van de universiteit is indrukwekkend. Het is gelegen aan de noordelijke ingang van Central Park aan de Upper West Side van Manhattan. Mede hierdoor komen er ieder jaar veel internationale studenten op de universiteit af. In totaal studeren er bijna 30.000 studenten, waarvan 7.000 internationale studenten zijn.

3. New York University (NYU)

New York University, misschien wel de bekendste universiteit van New York door de karakteristieke truien, petten en andere merchandise. Met een degelijke 53e plek van de wereld en een focus op internationale studenten heeft NYU de derde plek veroverd in de universiteiten van New York top 5. NYU richt zich over de hele wereld op internationale studenten die willen studeren in New York, en heeft dan veel affiliate programma’s met andere universiteiten in New York en omgeving.

Het biedt veel uitwisselingen aan, zowel van eigen studenten als studenten die naar New York University willen komen. De campus van NYU is te vinden in het zuiden van Manhattan en wordt ook wel “the Village” genoemd. Er zijn in de stad meerdere campussen te vinden die aangesloten zijn bij de universiteit. De campussen staan bekend om de goede sfeer door de grote variëteit aan internationale studenten. Deze gezellig campus met veel faciliteiten is een van de redenen dat veel studenten kiezen om naar NYU te gaan.

4. Yeshiva University

Yeshiva University staat voornamelijk bekend als een goede onderzoekuniversiteit. De meer dan 100 jaar oude universiteit is opgericht om Joodse tradities en westerse culturen te combineren. Deze geschiedenis is ook terug te zien in het museum (Yeshiva University Museum) dat is aangesloten bij de universiteit. Het laat het Joodse leven zien door kunst, architectuur en geschiedenis.

Yeshiva is klein in vergelijking met de top 3 van deze lijst. Er zitten ongeveer 7500 studenten op school, verspreid over de verschillende faculteiten. De campussen bevinden zich in verschillende delen van de stad, zoals Manhattan, the Bronx en Queens.

5. City University of New York (CUNY)

Tot nu toe zijn alle genoemde universiteiten in New York privaat. De CUNY is de enige publieke universiteit in deze ranking. Het is met gemak de grootste universiteit van de vijf. In totaal staan er meer dan een half miljoen mensen ingeschreven op de verschillende locaties van de universiteit. Er zijn in bijna ieder deel van de stad (Manhattan, Queens, the Bronx en Brooklyn) onderdelen te vinden van deze immense publieke universiteit.

CUNY biedt veel verschillende opleidingen een courses aan, verspreid over deze locaties. Alles van kleine trainingen tot PhD studies wordt er aangeboden. Wanneer je dus opzoek bent naar een opleiding is de kans erg groot dat deze wordt aangeboden op CUNY. Voor stages en fellowship programs kun je ook terecht op CUNY. Het heeft veel sterke connecties met de buurten bedrijven die om de locaties heen liggen.

Al deze universiteiten zijn te vinden in een wereldstad met eindeloze mogelijkheden. Kijk eens op onze pagina over verhuizen naar New York voor meer info over de stad zelf!