Top 10 universiteiten in Australië

Australië is het land van Tasmanië, kangoeroes en koala’s. Maar het land ‘Down Under’ heeft veel meer te bieden. Studeren in Australië is namelijk erg populair. Ieder jaar gaan veel studenten naar een stad als Sydney of Melbourne om hun studentenleven van internationale aspiraties te voorzien. We stellen hier een overzicht met de top 10 universiteiten in Australië voor je op. Welke van de 39 universiteiten in Australië zijn de moeite waard voor jou?

Ontvang 5 gratis verhuisoffertes
Bespaar vandaag nog!

Australië is succesvol vertegenwoordigd in een lijst met de 150 beste universiteiten van de wereld, opgesteld door The Times Higher Education. Liefst acht universiteiten in Australië behoren tot de vijftig beste van de wereld. De top 10 universiteiten in Australië op Sirelo is gebaseerd op deze lijst uit 2016. De interessante Masterprogamma’s maken het voor internationale studenten zeer interessant om een bezoek te brengen aan dit land, waar de natuur je dagelijks kan verbazen.

1. University of Technology Sydney

De beste universiteit in Australië vind je in Sydney, één van de meest invloedrijke steden in Oceanië. De UTS staat op de 21e plaats in de lijst met beste universiteiten ter wereld en dat heeft alles te maken met het feit dat de universiteit een echte voorloper in de technologie is. De onderzoekscentra op de campus, die is opgericht in 1988, richten zich op kwantumcomputers, microbiologie, robotica en duurzaamheid. Met ruim 40.000 studenten (waarvan 11.400 uit het buitenland) is de UTS simpelweg de grootste universiteit die Australië je te bieden heeft!

2. Queensland University of Technology

Op onze nummer twee van deze top 10 universiteiten in Australië staat de Queensland University of Technology, opgericht in 1989. Met ruim 33 duizend studenten is dit één van de grootste universiteiten in het land. Zo’n vijfduizend internationale studenten ondervinden hoe deze universiteit uit Brisbane (Queensland) constant onderzoek doet in de biomedische wetenschappen, innovatiewetenschappen en het milieu.

3. Charles Darwin University

De Charles Darwin University is ook één van de beste Australische universiteiten. Vandaag studeren er 21.000 mensen in Casuarina (Northern Territory), waar de campus gelegen is. Hiervan is 15% een internationale student. Opvallend is dat liefst twee derde van alle studenten vrouw is. De Charles Darwin University is zeker een voorloper van de wetenschap in gezondheids- en milieuwetenschappen. Ook de faculteit Rechten is erg gerenommeerd voor mensen die aan deze universiteit studeren in Australië.

4. University of Wollongong

Je hebt er wellicht nog nooit van gehoord, maar de University of Wollongong (New South Wales) heeft ongeveer 16 duizend studenten uit meer dan 150 landen. Deze dynamische school benadert studenten zo persoonlijk mogelijk. Buiten het studeren om kun je hier genieten van de 17 nabijgelegen surfstranden en ook op cultureel vlak ontwikkelt Wollongong zich pijlsnel.

5. James Cook University

Gelegen in Townsville (Queensland) heeft James Cook University een grote aantrekkingskracht voor internationale studenten. Liefst 7.000 van de 22.000 studenten aan deze universiteit komen uit meer dan 100 verschillende landen. Je kiest James Cook University vanwege haar rustige leeromgeving en uitstekende bezienswaardigheden in de omgeving. Bovendien biedt de school haar studenten veel mogelijkheden in kunstwetenschappen en medische wetenschappen, maar ook media en technologie.

6. Flinders University

Top 10 universiteiten in AustraliëOok Flinders University komt uit Adelaide (South Australia). Deze universiteit behoort tot de oudere universiteiten in Australia. Na de oprichting in 1966 mocht de universiteit haar 50-jarig bestaan vieren in 2016, waardoor een heel nieuw complex (inclusief dakterras en mogelijkheid voor kunstexhibities) nu ter beschikking gesteld is. De faculteiten op deze campus zijn

  • Education, Humanities and Law
  • Faculty of Medicine, Nursing and Health Sciences
  • Science and Engineering
  • Social en Behavioural Sciences

7. Griffith University

Één van de beste universiteiten in Australië is Griffith University. Al sinds 1971 staat de campus van deze school in Nathan (Queensland). De Griffith University heeft uitstekende faciliteiten in Aziatische studies en milieuwetenschappen. Momenteel studeren ruim 44 duizend mensen aan deze universiteit en zo’n 8900 daarvan zijn internationaal (130 verschillende nationaliteiten)! Als Nederlander voel je je dus snel op je plek op de campus in Queensland, wanneer je gaat studeren in Australië.

8. Deakin University

Ook Deakin University heeft de top 10 universiteiten in Australië gehaald. Deze universiteit uit Melbourne (Burwood), opgericht in 1974, telt vijf primaire faculteiten en telt ruim 32.000 studenten. Je vind ongeveer vijfduizend internationale studenten op de campus. Vooral de kunst- en rechtenfaculteit zijn populair op de Deakin University.

9. University of South Australia

In 1991 werd de University of South Australia opgericht in Adelaide. Tot de dag van vandaag is het de grootste universiteit in South Australia met ongeveer 19 duizend studenten, waarvan maar liefst een derde uit het buitenland komt! De University of South Australia heeft zeer goede faciliteiten voor gezondheidswetenschappen, bedrijfskunde en engineering.

10. La Trobe University

Dit is een gerenommeerde universiteit waar wetenschappelijk onderzoek en fijne campusvoorzieningen hoog in het vaandel staan. Al sinds 1964 prijkt La Trobe in Melbourne en nu is hij wereldwijd geroemd om zijn goede onderzoeksfaciliteiten. De universiteit, die wordt gekleurd door een groene atmosfeer, is erg populair voor studenten die te maken hebben met biowetenschappen en moleculaire wetenschappen. Ook op het gebied van kunst en IT heeft La Trobe University je veel te bieden.