Top 5 universiteiten in Denemarken

Studeren in Denemarken is een aantrekkelijk idee. Naast dat het onderwijs gratis is voor alle inwoners in de Europese Unie, is het onderwijs in Denemarken van een hoog niveau. De scholen in Denemarken hebben een ruim aanbod. Deense universiteiten bieden meer dan 500 Engelstalige programma’s en 1000 Engelstalige cursussen! De kwaliteit van het Deense onderwijs is gelijk aan dat van Nederland, met het verschil dat het startniveau van het wetenschappelijk- en beroepsonderwijs gelijk is. Er zijn verschillende soorten universiteiten in Denemarken, voor een duidelijk overzicht hebben wij de top 5 universiteiten van Denemarken op een rijtje gezet aan de hand van de uniRank.

Ontvang gratis 5 offertes
Bespaar vandaag nog!

1. Universiteit van Kopenhagen

De nummer één universiteit van Denemarken bevindt zich in de hoofdstad Kopenhagen. Het is de oudste en grootste universiteit van Denemarken en is verspreid over verschillende delen in en buiten de stad. Op dit moment telt de universiteit van Kopenhagen meer dan 40.000 studenten en ongeveer 9.000 werknemers. Ook is de universiteit van Kopenhagen populair bij buitenlandse studenten.

Naast les in een gewoon klaslokaal, wordt er ook veel gebruik gemaakt van andere locaties zoals de botanische tuinen, hightech laboratoria en historische gebouwen. Kortom, studeren op de  universiteit van Kopenhagen is nooit saai!

Meer informatie kan je vinden op de website van de universiteit van Kopenhagen.

2. Universiteit van Aarhus

Op de tweede plaats vinden we de universiteit van Aarhus. Aarhus is de tweede stad van Denemarken en is gelegen aan de noordoostkust van Jutland. Deze universiteit is na de universiteit van Kopenhagen, de op één na oudste universiteit van Denemarken. Daarnaast is het ook een internationale universiteit met jaarlijks meer dan 1000 internationale studenten.

De universiteit van Aarhus wordt in de meeste ranglijsten tot de top 100 van de wereld gerekend. Verschillende wetenschappers verbonden aan de universiteit van Aarhus hebben een Nobel-prijs gewonnen. Verder is de universiteit van Aarhus sterk betrokken bij de samenleving. Het doel van de universiteit is om een bijdrage te leveren aan het oplossen van complexe vraagstukken in de wereld. Klinkt dit interessant in de oren? Bezoek de website van de universiteit van Aarhus!

3. Technische Universiteit van Denemarken

Vlakbij de hoofdstad Kopenhagen, vind je het plaatsje Kongens Lyngby. In Kongens Lyngby staat de technische universiteit van Denemarken, één van de belangrijkste technische universiteiten in Europa. De technische universiteit van Denemarken wordt in de volksmond ook wel “DTU” genoemd, afgeleid van Danmarks Tekniske Universitet.

De technische universiteit van Denemarken is populair. Niet alleen in Denemarken maar er is ook een grote toestroom vanuit de rest van Europa. Wanneer je naar Denemarken verhuist, is de technische universiteit van Denemarken een goede optie als je interesse hebt in een technische elite-universiteit.

4. Universiteit van Aalborg

Op plek nummer vier staat de universiteit van Aalborg. Aalborg is de op drie na grootste stad van Denemarken, en ligt in het noorden van het land. De universiteit van Aalborg biedt onderwijs binnen het gebied van technische- en medische wetenschappen, geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en natuurwetenschappen. De universiteit is nog steeds bezig met het uitbreiden van de programma’s en cursussen. Daarnaast werken ze veel samen met andere universiteiten.

Heb je interesse in een dynamische en innovatieve leeromgeving na je verhuizing naar Denemarken, dan is de universiteit van Aalborg misschien iets voor jou!

5. Syddansk Universiteit

“Syddansk univeristet” klinkt heel mooi en wetenschappelijk, maar het betekent gewoon de Zuid-Deense universiteit. Deze universiteit ligt dan ook in het zuiden van Denemarken. De universiteit is ontstaan uit een fusie met meerdere universiteiten, wat ook de reden is dat er veel verschillende locaties zijn. Bijkomend voordeel is dat de universiteit een groot aanbod heeft van studieprogramma’s. De Syddansk universiteit kan je vinden in Esbjerg, Kopenhagen, Kolding, Odense, Slagelse en Sønderborg.

De Syddansk universiteit is ideaal voor een student die zich kan vinden in een bruisende, multiculturele omgeving met een wereldwijd netwerk.