Verhuizen naar Dordrecht

Dordrecht, door zijn inwoners ook wel ‘Dordt’ genoemd, kent inmiddels bijna 120.000 inwoners. Steeds meer mensen besluiten te verhuizen naar Dordrecht. De stad maakt deel uit van de grootstedelijke agglomeratie Drechtsteden. Verhuisbedrijven verhuizen dagelijks een groot aantal mensen naar de vele wijken die Dordrecht kent.

Verhuizen naar Dordrecht

Verhuizen naar Dordrecht

De stad Dordrecht ligt in het zuiden van Zuid-Holland op het Eiland van Dordrecht. Dit gebied is ongeveer 9.000 hectare groot. Drie rivieren komen bij Dordrecht samen: de Beneden-Merwede, de Noord en de Oude Maas. Dit drierivierenpunt is het drukst bevaren waterknooppunt binnen Europa. Door het water dat Dordrecht omringt, is de stad ook makkelijk bereikbaar per waterbus.

Ten oosten van de stad ligt de Sliedrechtse Biesbosch, ten zuiden de Dordtse Biesbosch. Deze nog steeds op het Eiland van Dordrecht gelegen gebieden vormen samen de Hollandse Biesbosch, een natuur- en recreatiegebied. Wanneer je besluit te verhuizen naar Dordrecht, dan is de Biesbosch een plek die je zeker gezien moet hebben. Het gebied staat bekend om zijn schoonheid en de natuur wordt hier met veel respect behandeld.

Dordrecht wordt gezien als een diverse stad door zijn rijke cultuur. De stad kent een prachtig historisch centrum en een winkelhart dat jaarlijks steeds meer mensen trekt. Door de fijne leefomstandigheden besluiten veel mensen te verhuizen naar Dordrecht. De stad heeft voor ieder wat interessants door de grote variatie aan wijken. Je kunt kiezen voor een appartement in de binnenstad, maar ook voor een vrijstaande woning in een rustiger gebied.

Huizenprijzen Dordrecht

Het is in Dordrecht goed te merken dat de woningmarkt weer aantrekt. Na enkele jaren van daling zijn de huizenprijzen inmiddels weer aan het stijgen. Hiermee liep Dordrecht zelfs voor op grote steden als Rotterdam. Ook de verkoop van huizen gaat sneller dan ooit. Ben jij van plan een huis te kopen in Dordrecht? Dan is dit hét moment. De verwachting is dat de huizenprijzen zullen blijven stijgen en over tien jaar hun hoogtepunt bereiken. Wanneer je nu een woning koopt, kun je er dus zelfs rendement uithalen.

Wonen in Dordrecht

Door de vele bezienswaardigheden is wonen in Dordrecht erg aantrekkelijk. Het commerciële middelpunt van de stad is het Statenplein. Op het nabijgelegen Scheffersplein staat een standbeeld van Ary Scheffer, een Dordtse schilder. Op de Visburg staat een standbeeld van de gebroeders Johan en Cornelis de Witt. Uit deze beelden en plekken blijkt de rijke historie van het stadscentrum. Hieronder vindt u een klein overzicht van de toeristische plekken in Dordrecht.

 • De Grote KerkVerhuizen naar Dordrecht
 • Duurzaamheidscentrum Weizigt
 • Meeting House
 • Villa Augustus
 • ’t Zeepaert
 • Antoniuskerk
 • Arend Maartenszhof
 • Augustijnenkerk
 • Beukenhof
 • Bibliotheek Aanzet/De Gulden Os
 • Binnenkalkhavenbrug

Ook de winkels en horeca in Dordrecht zorgen voor een aantrekkelijk straatbeeld. Nieuwe, hippe restaurants zijn er vol op te vinden en ook het uitgaansleven is de afgelopen jaren sterk verbeterd. De binnenstad kent een aantal grote terrassen waar men in de zomer samenkomt. Ook zijn er een aantal grote parken te vinden. Eén van deze parken is het bekende Wantijpark. In de zomer vinden hier festivals plaats die mensen vanuit heel Nederland aantrekken.

Op het gebied van openbaar vervoer kan men stellen dat Dordrecht achterloopt op de andere grote steden in de randstad, mede door het ontbreken van tram en metro. Alles is echter gemakkelijk te bereiken per bus en trein. Ook door de relatief kleinschalige binnenstad zijn veel centrale punten ter voet bereikbaar.

Overweeg jij een verhuizing naar Dordrecht? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend 5 offertes aan!