Top 10 universiteiten in Engeland

Engeland is altijd zeer sterk vertegenwoordigd als het gaat om scholing voor internationale studenten. Van Leeds tot London, goede scholen heb je overal in het land. Wij hebben daarom een top 10 universiteiten in Engeland voor je opgesteld zodat je kunt bepalen welke universiteit het beste voor jou of een bekende van je is. De Britse universiteiten zijn vaak oud en traditioneel, maar ze hebben ieder hun eigen stijl.

Ontvang 5 gratis verhuisoffertes
Bespaar vandaag nog!

In deze lijst met top 10 universiteiten in Engeland vind je informatie over de beste universiteiten, gebaseerd op een ranglijst van Times Higher Education. Jaarlijks bezoeken duizenden studenten uit het buitenland (waaronder uiteraard Nederland) de Engelse scholen, dus reden genoeg om jezelf eens goed te informeren over het land waar fish ’n chips of een ontbijtje met spek je om de oren vliegen!

1. Universiteit van Oxford

We vangen de lijst aan met de Universiteit van Oxford. De oudste universiteit van Engeland ademt haar eigen karakter. Al in 1096 werd er les gegeven in het oude Oxford, waar momenteel ruim 22 duizend studenten actief zijn. Daarvan komt ongeveer een derde uit het buitenland. Deze universiteit behoort tot de allerbesten van de wereld, hetgeen wordt bevestigd door het feit dat diverse Engelse ministers. Alleen de medische afdeling van deze universiteit kan al worden gezien als een unieke afdeling binnen de universiteit.

En daar komt nog meer bij. De Oxford Universiteit telt namelijk diverse musea en galerijen die voor het publiek toegankelijk zijn. Neem bijvoorbeeld het eeuwenoude Ashmolean Museum, een absolute aanrader voor liefhebbers van kunst (Picasso, Da Vinci en Michelangelo) maar ook andere historische bezienswaardigheden.

2. Universiteit van Cambridge

Niet alleen behoort de Universiteit van Cambridge tot de beste universiteiten van Engeland, maar ook van de wereld! Cambridge staat bekend om haar goede klimaat om te studeren. Net als de University of Oxford is ook die uit Cambridge een wereldberoemde universiteit met honderden jaren geschiedenis (opgericht in 1209).

Op minder dan honderd kilometer van Londen bevindt de University of Cambridge zich op een gunstige geografische locatie. Met ruim 18 duizend studenten vinden bovendien ieder jaar velen zich in één van de beste leeromgevingen te wereld. Deze wordt gevuld met ruim 100 bibliotheken en diverse musea voor kunst, wetenschap en cultuur. Van alle studenten komen overigens vierduizend internationale studenten uit maar liefst 120 verschillende landen.

Universiteiten in Engeland (Cambridge)

3. Imperial College London

Op nummer drie van onze top 10 universiteiten in Engeland vinden we het Imperial College London terug. Deze staat keurig als achtste van de wereld genoteerd. Deze institutie richt zich voornamelijk op alles wat met de wetenschap, engineering, business en medicijnen te maken heeft. In het hart van de hoofdstad van Engeland heeft het Imperial College London natuurlijk een uitstekende locatie. De school heeft bovendien liefst 14 winnaars van de Nobelprijs opgeleid; een indrukwekkend palmares!

4. University College London (UCL)

Top 10 universiteiten in EngelandVan de ene school in Londen gaan we naar de andere. Het University College of London bestaat al sinds 1826 en brengt studeren in Engeland al sinds die tijd naar een hoger niveau. Zo was het de eerste universiteit die mannen en vrouwen op gelijke voorwaarden toeliet tot haar schoolsysteem.

In totaal zijn er 11 faculteiten op het University College of London. Hiervan zijn vooral gezondheids- en biomedische wetenschappen (Brain Sciences, Medical Sciences Population Health Sciences) erg populair. De universiteit biedt plaats voor een totaal aantal studenten van 36.000, waarmee de school er zeer goed op staat in Engeland. Voor iedere zes studenten is één academicus of professor werkzaam op deze universiteit, dus er is sprake van een persoonlijke aanpak.

5. London School of Economics and Political Science (LSE)

Dat London één van de centra van de mondiale zakenwereld is, blijkt wel uit het aantal studenten dat de stad voortbrengt. Ook de London School of Economics and Political Science staat hoog aangeschreven in onze top 10 universiteiten in Engeland. Volgens Times Higher Education heeft deze school ruim negen duizend studenten, maar hiervan komen ongeveer 7.000 studenten uit het buitenland!

De London School of Economics and Political Science is één van de mondiale voorlopers als het gaat om sociale wetenschappen. Dit omvat niet alleen economie en politiek, maar ook rechten, sociologie en accountancy. Liefst 16 winnaars van een Nobelprijs hebben een verleden op deze school. Kortom, ook deze school uit Londen kan rekenen op een geweldige reputatie!

6. King’s College London

Voor een uitstekende opleiding in de gezondheidszorg ben je aan het King’s College London aan het juiste adres. Via drie ziekenhuizen biedt deze Londense school een uitstekende leeromgeving aan de 23.000 studenten die zich momenteel in het hart van Londen bevinden. Het King’s College London werd opgericht in 1829, maar al in 1561 werd er les gegeven! Wanneer je medicijn gaat studeren in Engeland, dan zit je hier aan het juiste adres!

7. Universiteit van Manchester

Als nummer 56 van de wereld heeft de Universiteit van Manchester wellicht niet het meest indrukwekkende aanzicht, maar niets is minder waar. De grootste studentengemeenschap van het Verenigd Koninkrijk bevindt zich namelijk op deze universiteit. Maar liefst 270 hectare groot is deze universiteit en ook telt ze 245 gebouwen. De volgende faculteiten zijn aanwezig aan de Universiteit van Manchester:

  • Humanitities
  • Life Sciences
  • Medical and Human Sciences
  • Engineering and Physical Sciences

8. Universiteit van Bristol

Ook de Universiteit van Bristol behoort tot de beste universiteiten van Engeland. De afgelopen jaren scoorde deze universiteit altijd zeer hoog op nationale en internationale ranglijsten. Faculteiten voor Biomedische Wetenschappen en Gezondheidswetenschappen tonen aan dat de populariteit voor medische studies zeer populair is aan de Universiteit van Bristol, die werd opgericht in 1876.

9. Durham Universiteit

De stad Durham ligt in het noordoosten van Engeland en daar kom je niet heel veel grote universiteiten tegen. In 2015/2016 stond de Durham University op plaats 70 van de wereld en daarmee hoort ook deze universiteit bij de top 10 universiteiten in Engeland. Sinds de oprichting in 1832 is de Durham Universiteit uitgegroeid tot groot instituut waar zo’n 17.500 studenten hun weg vinden. Ongeveer 21 procent hiervan komt uit het buitenland. Zij studeren aan de drie faculteiten die de universiteit telt:

  • Arts and Humanities
  • Science and Social Science
  • Health

10. Universiteit van Warwick

We besluiten deze top 10 universiteiten in Engeland met een universiteit uit Coventry. De Universiteit van Warwick, zoals de officiële naam luidt, kan zomaar een plaats zijn waar jij of je toekomstige kinderen hun minor in Engeland volgen. Deze Engelse universiteit heeft een uitstekende internationale reputatie. Met ruim 18 duizend studenten (waarvan 37% internationaal) kan het schoolinstituut bouwen op een goede naam in Engeland. De Universiteit van Warwick is constant op zoek naar innovatie en de flexibele leeromgeving op de campus draagt hier zeer goed aan bij.

Dit zijn 10 van de vele fantastische steden om te studeren in Engeland. Overweeg je er definief heen te gaan, dan kun je op onze pagina over verhuizen naar Engeland meer informatie vinden!