Top 7 universiteiten in Ierland

Het universitair onderwijs in Ierland is van zeer goede kwaliteit. Alle 7 universiteiten in Ierland horen bij de beste 500 van de hele wereld. Ierland is het land met het hoogste percentage studenten die studeren aan de universiteit. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat ze goede universiteiten in Ierland hebben. Wij hebben daarom een top 7 van universiteiten in Ierland voor jou opgesteld, zodat je kunt bepalen welke universiteit het beste voor jou is.

Ontvang 5 gratis offertes.
Bespaar vandaag nog!

In deze lijst met top 7 universiteiten in Ierland vind je informatie over de beste universiteiten, gebaseerd op een ranglijst van Times Higher Education. Het percentage internationale studenten in Ierland groeit jaarlijks. Ierse universiteiten doen er ook alles aan om internationale studenten aan te trekken. Ben jij volgend jaar één van die internationale studenten die studeert aan één van de top 7 universiteiten in Ierland?

1. University College Dublin (UCD)

Nummer 1 van de top 7 universiteiten in Ierland is het University College Dublin. Met meer dan 1.480 faculteiten en 32.000 studenten is dit de grootste universiteit van Ierland. De universiteit heeft prachtige oude gebouwen waar je kunt studeren. Daarnaast ademt deze Ierse universiteit een internationaal karakter. Bijna een kwart van de studenten is internationaal!  De UCD is heel sterk op het gebied van research. Er wordt ontzettend veel geld geïnvesteerd in onderzoek op deze universiteit. Deze universiteit heeft daarom het belangrijkste onderzoekersplatform van alle 7 universiteiten in Ierland.

Het UCD heeft de grootste stedelijke campus van Europa. Daarnaast is de universiteit de enige universiteit van Europa met een Global Lounge voor internationale studenten. Dat betekent dat je hier gezellig met andere studenten kunt relaxen en ‘updated’ blijven via de 12 grote plasmaschermen die er hangen en nieuws vanuit de thuislanden brengen.

2. Nationale Universiteit van Ierland Galway

De in 1845 opgerichte universiteit was eerder bekend onder de naam Queens College. Tegenwoordig is deze naam veranderd naar University College Galway. Ook deze universiteit is een van de universiteiten in Ierland die het internationale aspect aan de universiteit belangrijk vinden. Deze universiteit herbergt namelijk 12 procent internationale studenten. Je kunt hier de volgende studies volgen:

  • Natuurwetenschappen,
  • Kunsten, sociale wetenschappen en Celtische studies
  • Business, Bestuurskunde en Rechten
  • Geneeskunde en gezondheidsstudies
  • Techniek en informatica

De NUI Galway heeft de student vanalles te bieden aan buitenschoolse activiteiten. Zo heeft de NUI Galway meer dan 110 studentenverenigingen en meer dan 50 sport clubs. Dus er is voor elk wat wils. Er is bijvoorbeeld een debatvereniging en een filmvereniging en ook zijn er vele studentenverenigingen voor mensen met een bepaalde geloofsovertuiging.

3. Royal College of Surgeons in Ireland

De beste medische universiteit van Ierland is zonder twijfel het Royal College of Surgeons in Ireland. Deze universiteit is gespecialiseerd in, zoals de naam het al zegt: chirurgie. Tegenwoordig is deze universiteit uitgegroeid tot de grootste medische universiteit in Ierland, met zijn 3000 studenten van 60 verschillende landen. Naast chirurgie, kun je ook studies volgen voor medicijnen, farmacie, fysiotherapie en verpleegkunde. Ook deze universiteit staat weer bekend om zijn internationale karakter  (facts)

Wanneer je gaat studeren aan de Royal College of Surgeons in Ireland  hoef je niet bang te zijn dat je de enige internationale student bent. Maar liefst 80 procent(!) van de studenten komt van buiten de Europese Unie.

4. Nationale Universiteit van Ierland Maynooth

De Maynooth Universiteit is in 1997 opgericht en is daarmee de jongste van de top 7 universiteiten in Ierland. Toch ogen de gebouwen van de universiteit verre van modern. De Maynooth Universiteit bestaat namelijk uit twee campussen die met elkaar zijn verbonden zijn. Een daarvan is oud, de zuid campus die stamt uit de 19e eeuw. De noord campus is echter wel modern, wat ervoor zorgt dat de universiteit heel bijzonder oogt. Met slechts 8.800 studenten, is de Maynooth Universiteit de kleinste universiteit van Ierland, maar ook de snelst groeiende.

5. University College Cork (UCC)

Deze universiteit werd in 2016 voor de derde keer benoemd tot ‘Ierse universiteit van het jaar’. Dat University College Cork opvalt tussen de Ierse universiteiten blijkt ook uit het feit dat de universiteit is benoemd tot ‘best performing university’ door de Europese Commissie. Daarnaast is deze universiteit ook nog eens de nummer 1 in energie management volgens de ISO50001.

De UCC is opgericht in 1845 en staat in het karakteristieke stadje Cork. Er zijn 7 faculteiten op de UCC, waaronder Rechtsgeleerdheid, Keltische studies en Gezondheidswetenschappen. Momenteel volgen zo’n 18.000 studenten colleges aan de UCC. Dit aantal is sinds 1980 zeer sterk gestegen door de uitbreiding van de campus. Ook zijn er door de jaren heen steeds meer internationale studenten gaan studeren aan het UCC, mede doordat er op deze universiteit Chinees wordt gegeven.

Universiteiten in Ierland

6. Universiteit van Limerick

Deze Ierse universiteit staat in Limerick aan de rivier Shannon. Deze universiteit is een van de grootste universiteiten in Ierland met meer dan 12.000 studenten. Deze universiteit onderscheidt zich van de top 7 universiteiten omdat het zo’n Amerikaans karakter heeft. Zo werkt de Universiteit van Limerick met hetzelfde cijfer- en trimestersysteem als in Amerika. Ook heeft deze universiteit veel banden met Amerika en wordt grotendeels gefinancierd door andere Amerikaanse instituten.

Je kunt hier terecht voor business studies, geneeskunde, technische studies en kunst. Wanneer je aan de UL hebt gestudeerd, moet het niet moeilijk zijn om aan een baan te komen. De UL is de universiteit in Ierland die de hoogste werkgelegenheidsgraad heeft.

7. Dublin Institute of Technology

Nummer 7 van de top 7 universiteiten in Ierland is het Dublin Institute of Technology. Deze campussen die met elkaar zijn verbonden zijn. Een daarvan is oud, de zuid campus die stamt uit de 19e eeuw. De noord campus is echter wel modern, wat ervoor zorgt dat de universiteit heel bijzonder. De universiteit biedt naast technische studies ook nog vele andere uiteenlopende studies aan als business, marketing en architectuur. Totaal studeren er 22.500 studenten aan de DIT.

Dit zijn de top 7 universiteiten in Ierland en allemaal zijn ze van zeer goede kwaliteit. Overweeg je definitief in Ierland te gaan wonen, dan kun je ook verder kijken op onze pagina over verhuizen naar Ierland.

Meer informatie?