Top 5 universiteiten in Nieuw-Zeeland

Het is een droom voor vele studenten om te studeren in Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland maakt het mogelijk om naast je studie jezelf te begeven in de prachtige natuur en op avontuur te gaan. Nieuw-Zeeland heeft totaal 8 universiteiten, wat een groot aanbod is voor slechts 4 miljoen inwoners. De kwaliteit van de universiteiten in Nieuw-Zeeland is vergelijkbaar met het befaamde Britse universitaire onderwijs. Wij hebben daarom een top 5 universiteiten in Nieuw-Zeeland voor jou opgesteld.

Ontvang 5 gratis verhuisoffertes
Bespaar vandaag nog!

In deze lijst met top 5 universiteiten in Nieuw-Zeeland vind je informatie over de beste universiteiten, gebaseerd op een ranglijst van Times Higher Education. Nieuw-Zeeland is een hele aantrekkelijke bestemming voor internationale studenten. Het land heeft de internationale reputatie dat het de aanbieder is van ‘kwalitatief zeer goed onderwijs’. Samen met duizenden andere studenten vanuit allerlei bestemmingen van de wereld, zal jij een supertijd beleven in Nieuw-Zeeland!

1. Universiteit van Auckland

Studeren aan de beste en de grootste en de beste universiteit van Nieuw-Zeeland? Dan moet je bij de Universiteit van Auckland zijn. De Universiteit van Auckland heeft 42.000 studenten, waarvan 6.000 internationale studenten, waardoor het percentage internationale studenten bijna op een derde komt! Het internationale aspect is heel belangrijk voor deze universiteit. Het aanbod van studies wat deze universiteit aanbied is heel erg groot: van kunst tot economie en van techniek tot rechtsgeleerdheid, je kunt het er allemaal studeren.

De campus ligt, zoals je dat aan de naam al kunt horen, in Auckland. Er zijn verschillende faculteiten verspreid door dit gebied. De havenstad Auckland is overigens prachtig, met zijn prachtige stranden en regenwouden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je zult vervelen naast je studie in Nieuw-Zeeland.

2. Universiteit van Otago

Wil je studeren aan de oudste universiteit van Nieuw-Zeeland? Dan moet je gaan studeren aan de Universiteit van Otago. Deze universiteit bestaat alweer bijna 150 jaar, want hij is gesticht in 1869. De Universiteit van Otago staat niet voor niks op de tweede plaats in de top 5 universiteiten van Nieuw-Zeeland. Dit, dankzij het hoge niveau van research. Na de Universiteit van Auckland is deze universiteit de beste universiteit met onderzoek niveau. Er werken hier heel veel gekwalificeerde onderzoekers die al menig goed onderzoek in de wereld hebben gebracht.

Deze universiteit is onderverdeeld in vier verschillende faculteiten: Geesteswetenschappen, Gezondheidswetenschappen (enige universiteit in Nieuw-Zeeland waaraan je tandheelkunde kunt studeren), Business en Exacte Wetenschappen. Je kunt hier studeren aan één van de tien bibliotheken die de universiteit rijk is. Naast je studie is hier voor de rest ook genoeg te beleven. De Universiteit staat bekend om de vele tradities voor studenten, festivals en de befaamde O-Week, een introductieweek voor de eerstejaars.

3. Universiteit van Canterbury

Op nummer drie van onze top 5 universiteiten in Nieuw-Zeeland vinden we de Universiteit van Canterbury. Deze universiteit is de tweede oudste universiteit van alle universiteiten in Nieuw-Zeeland en gesticht in 1873. De Universiteit van Canterbury richt zich voornamelijk op alles wat met de gezondheidswetenschap, kunst, techniek en rechten te maken heeft .Ook kun je hier Speech and Language Pathology volgen.

De hoofdcampus ligt in Christchurch, maar heeft ook nog meerdere campussen in Nelson, Tauranga en Timaru. Op de hoofdcampus in Christchurch vind je grote sportvelden en de grootste bibliotheek van de Universiteit van Canterbury. Om jezelf naast je studie nog meer te verrijken, kun je op een van de 140 studentenverenigingen van de Universiteit van Canterbury gaan.

4. Victoria Universiteit van Wellington

Ook de Victoria Universiteit van Wellington kent een lange geschiedenis, want hij bestaat al sinds 1897. De universiteit staat bekend om zijn goede rechten- en sociale studies. Dat de universiteit nog steeds aan het verbeteren is, blijkt uit het feit dat het elk jaar weer stijgt in de rankings. Zo was de universiteit in 2015 46 plekken gestegen in de QS University World Rankings. Ook deze universiteit heeft verschillende campussen, allemaal in en rond Wellington.

De universiteit biedt onderwijs aan 17.142 studenten en 21 procent hiervan is internationaal. Het creatieve karakter is heel typerend voor deze universiteit. staat bekend om zijn rechtenstudies en sociale studies. Je kunt studeren aan de negen faculteiten die de universiteit rijk is, verspreid door Wellington. Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, is overigens een prachtige stad om te studeren. Het heeft de gemakken van een grote stad, maar heeft de veiligheid en charme van een klein stadje.

5. Lincoln Universiteit

We sluiten de top 5 universiteiten van Nieuw-Zeeland af met de Lincoln Universiteit. Sinds 1992 heeft deze universiteit de officiële status als universiteit verkregen. Echter, dateert zijn bestaan al uit 1861. Tegenwoordig studeren er aan deze universiteit in Nieuw-Zeeland 10.999 studenten en 16 procent hiervan is internationaal. Het is daarmee de kleinste universiteit van de top 5 universiteiten in Nieuw-Zeeland.

Je kunt deze universiteit wel het ‘Wageningen van Nieuw-Zeeland’ noemen. Er worden heel veel studies aangeboden die te maken hebben met landbouw. Daarnaast is het onderwijsaanbod door de jaren heen steeds uitgebreider geworden en nu kun je er allerlei verschillende studies volgen.

Dit zijn 5 fantastische universiteiten van Nieuw-Zeeland om een studie te volgen. Overweeg je er definitief heen te gaan, dan kun je op deze pagina over verhuizen naar Nieuw-Zeeland meer informatie vinden.