Top 5 universiteiten in Oostenrijk

Studeren in Oostenrijk is erg aantrekkelijk voor studenten overal ter wereld. Je hoeft er geen collegegeld te betalen en je wordt makkelijk toegelaten op opleidingen: Oostenrijk heeft geen lotingsysteem! Daarnaast is het niveau van het onderwijs in Oostenrijk erg hoog. Je kan in Oostenrijk kiezen of je in een rustige omgeving gaat studeren, of juist in de grote stad. Wij hebben voor jou de top 5 universiteiten in Oostenrijk op een rijtje gezet!

Ontvang gratis 5 offertes
Bespaar vandaag nog!

1. Universiteit van Wenen

De universiteit van Wenen is de beste en grootste universiteit van Oostenrijk. Daarnaast is het ook nog de oudste universiteit van alle Duitstalige landen! De universiteit van Wenen is enorm: het is ook één van de grootste universiteiten in Europa. De universiteit heeft meer dan 60 locaties door de hele stad heen. Ongeveer een kwart van de studenten op de universiteit van Wenen komt uit het buitenland. Ze hebben meer dan 70 partner scholen en 370 Erasmus partners. Door het grote internationale karakter van deze universiteit, zijn er ook een hoop Engelstalige programma’s beschikbaar.

2. Universiteit van Graz

De tweede universiteit van Oostenrijk is de universiteit van Graz. De universiteit heeft ongeveer 32.000 studenten. Ook deze universiteit is internationaal georiënteerd, met uitwisselingprogramma’s met meer dan 500 universiteiten.
Het is op alle faculteiten mogelijk om lessen in het engels te volgen, dankzij uitwisselingen met docenten over de hele wereld.  Ook de kwaliteit van de universiteit van Graz is hoog. De universiteit was de eerste universiteit in Oostenrijk die een prijs heeft gekregen voor de beste kwaliteit in internationaal onderwijs. Graz is ook een erg populaire studentenstad, in totaal vind je hier meer dan 40.000 studenten! Je vind hier ook veel cultuur en uitgaansgelegenheden. Ben je geïnteresseerd in hoge kwaliteit en internationaal onderwijs in een leuke stad? Kies dan voor de universiteit van Graz.

3. Technische Universiteit van Wenen

Op nummer drie in deze lijst vinden we weer een universiteit in Wenen. De technische universiteit van Wenen is een internationale technische universiteit met ongeveer 26.000 studenten. Door het hoge technische karakter van deze universiteit, is slechts 30% van de studenten vrouwelijk. Ongeveer 20% van de studenten betreft internationale studenten. De locatie van de universiteit is in het centrum van Wenen, tussen allerlei culturele hotspots. Samen met de technische universiteit van Graz en de universiteit van Leoben is de TU Austria opgericht, een samenwerking met meer dan 43.000 studenten en 8.600 leraren die zorgen voor een hoge kwaliteit. Een ideale plek om je technische opleiding te doen!

4. Universiteit van Innsbruck

Gelegen in de bekende deelstaat Tirol, vinden we de universiteit van Innsbruck. Het is de grootste universiteit in het westen van Oostenrijk. De universiteit heeft rond de 28.000 studenten waarvan bijna de helft internationaal is! Innsbruck is de ideale plek om te gaan studeren wanneer je ook van skiën en feesten houdt. Het vergt wat discipline om alles te kunnen combineren, maar dan heb je ook wat. Wanneer je veel gaat wintersporten, zorg er dan wel voor dat je een goede verzekering hebt!

5. Universiteit van Salzburg

De universiteit van Salzburg kunnen we natuurlijk niet vergeten in het rijtje! De universiteit heeft faculteiten door de hele stad heen. Denk hierbij aan studiegebieden zoals: katholieke theologie, wet, culturele en sociale wetenschappen en natuurwetenschappen. Het is de grootste universiteit van de stad, met meer dan 19.000 studenten en 2.800 leraren. Op deze universiteit zijn er ook veel Duitse studenten te vinden, door de ligging vlakbij Duitsland. Salzburg is een echte studentenstad, dankzij de drie universiteiten en een hogeschool. Op woensdagavond zijn er altijd feestjes voor studenten die zelf georganiseerd worden. Ook wordt er met Erasmus programma’s dingen georganiseerd waardoor het contact maken met andere studenten erg gemakkelijk wordt!