Top 3 universiteiten in Singapore

Er is eigenlijk geen reden om niet te gaan studeren aan één van de top 3 universiteiten in Singapore. Het onderwijs in Singapore is van hoge kwaliteit en de taal waarin les wordt gegeven is Engels. Daarnaast is Singapore een hypermoderne stad met een hoge levensstandaard, een perfecte plek om te wonen en te studeren! Singapore vindt het onderwijs erg belangrijk, omdat hoog opgeleide mensen voor een betere economie zorgen. Verder hebben scholen veel uitwisselingsprogramma’s over de hele wereld. Kortom, studeren in Singapore is een unieke ervaring die je eigenlijk niet wilt missen! Ben je er zeker van om aan één van de universiteiten in Singapore te gaan studeren? Wij hebben de drie beste universiteiten in Singapore voor jou op een rijtje gezet!

Ontvang 5 gratis verhuisoffertes
Bespaar vandaag nog!

1. Nationale Universiteit van Singapore

Op nummer 1 staat de oudste en grootste universiteit van Singapore en bevindt zich in het zuidwesten van Singapore. Deze universiteit is de trots van het Singaporese onderwijs, en heeft een mondiale benadering op het gebied van lesgeven. Er studeren ongeveer 32.000 studenten aan de NUS, waarvan bijna 10.000 internationale studenten. Het is in Singapore belangrijk dat iedereen toegang kan hebben tot het onderwijs ondanks de kosten. Daarom heeft ook de NUS een speciaal financieringsprogramma voor studenten. Meer informatie hierover en meer kun je vinden op de website van de NUS. Wil je een betere indruk krijgen van deze universiteit? Kijk dan het onderstaande filmpje:

2. Technologische Universiteit Nanyang

Op de tweede plek vinden we de Technologische universiteit Nanyang (NTU). Ook dit is één van de beste universiteiten in heel Azië, en de kwaliteit is vergelijkbaar met de NUS. De universiteit bestaat uit acht delen en telt ongeveer 30.000 studenten, en heeft ook de grootste campus in Singapore. Ondanks dat het een technologische universiteit is, is het toch mogelijk om alle vakgebieden te volgen door het brede aanbod van colleges. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de business school, maar ook lessen in kunst volgen of medicijnen. Ook de NTU geeft je een kijkje op hun school:

3. Singapore Management Universiteit

Op nummer drie staat de Singapore Management Universiteit. Zoals je misschien al geraden hebt, is er vooral een focus op management. Dit is een kleinere universiteit dan de eerste twee, maar dat maakt het er niet minder om! De basis van het onderwijs op deze universiteit zijn de kleine klassen en een focus op het ontwikkelen van een kenniseconomie. De SMU heeft verschillende afdelingen zoals accountancy, business, economie, recht en sociale wetenschappen, keuze genoeg dus! Daarnaast werken de docenten samen met scholen over de hele wereld waardoor de school ook internationaal erkend is. Ook op deze universiteit zijn er veel internationale studenten te vinden, wat bijdraagt aan het internationale karakter van de school én van Singapore. Zie hier de ervaringen van studenten die jou voorgingen:

Wil je meer weten over het onderwijs in Singapore? Klik dan verder op Sirelo!