Verhuizen naar Winterswijk

Winterswijk is gelegen in de provincie Gelderland en heeft 29.000 inwoners. Winterswijk ligt op steenworpafstand van de Duitse Grens en ligt dichter bij Dortmund dan bij Den Haag. Het inwonertal is al jaren constant en groeit of krimpt niet. De dichtstbijzijnde Nederlandse stad is Doetinchem, ten westen van Winterswijk.

Verhuizen naar Winterswijk

Huizenprijzen Winterswijk

De gemiddelde WOZ-waarde was 217.000 in 2008. In 2015 was de gemiddelde vraagprijs 258.684, wat 20% lager is dan het landelijk gemiddelde. Dit maakt Winterswijk een aantrekkelijke locatie voor verhuizingen. Ondanks dat het een rustig gebied is, hebben de verhuizers in Winterswijk het dus erg druk.

Leven Winterswijk

Verhuizen naar WinterswijkIn Winterswijk heb je de rust en de ruimte. In de omgeving gelegen is het Nationaal Landschap Winterswijk, dit is een prachtig natuurgebied waar veel wandel en fietsroutes doorheen lopen. De veelzijdigheid in combinatie met de rust is voor veel mensen om naar Winterswijk te verhuizen. Winterswijk staat dan ook bekend om het dorpsgevoel en het gemeenschapsgevoel, met alle voordelen van dien.

Feiten over Winterswijk

  • Meddo is de enige buurtschap in de gemeente met een dorpskern waarin voorzieningen zijn
  • In de Tweede Wereldoorlog was het verzet heel actief in Winterswijk, en heeft het veel successen behaald.
  • Het gemiddelde inkomen in 2006 was 11.900 euro per inwoner
  • In Winterwijk wonen maar 210 inwoners per vierkante kilometer

Ben je van plan om naar Winterswijk te verhuizen? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend 5 offertes aan van diverse verhuizers in de regio!

Bespaar tot 40% op jouw verhuizing!
Vraag 5 gratis offertes aan