Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Verhuisdozen bestellen: hoe en waar?

Featured image

Verhuisdozen zijn erg belangrijk tijdens een verhuizing. Je hebt ze in alle soorten en maten. Goedkope verhuisdozen, dure verhuisdozen, groot of klein. Maar hoe maak je nu een keuze tussen al die soorten verhuisdozen? Maak je geen zorgen, wij zullen je voorzien van informatie zodat je de juiste keuze kunt maken! Voor je het weet ben je een verhuisdozen-expert 😉 .

Verhuisdozen bestellen

Je kunt verhuisdozen op verschillende manieren bestellen. Dit kan op verschillende websites en je kunt ook bij het verhuisbedrijf aangeven dat je verhuisdozen wil afnemen. De meeste verhuisbedrijven bieden verhuisdozen en andere verhuismaterialen aan. Wanneer je met een verhuisbedrijf verhuist, kun je dus bij hen alle materialen krijgen. Wel zo makkelijk! Wanneer je zelf de verhuizing uitvoert, kun je heel simpel online verhuisdozen bestellen.

Gelukkig heb je online heel veel keus. We zouden Sirelo niet zijn als we je niet zouden aanraden om reviews te checken over verhuisdozen 😉. Zo weet je hoe voorgaande klanten de verhuisdozen hebben ervaren en wat jij mag verwachten.

TIP: check altijd het formaat en de inhoud van de verhuisdozen voor je ze bestelt. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

verhuizing doorgeven

Wat zijn de beste en stevigste verhuisdozen om te bestellen?

Alsof we in het dagelijks leven nog niet genoeg worden geconfronteerd met keuzestress, is het bestellen van verhuisdozen hierop geen uitzondering. Wie biedt nu kwalitatieve verhuisdozen aan tegen een goede prijs? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet en dat begrijpen wij als geen ander. Daarom hebben wij hieronder een top 7 winkels die verhuisdozen aanbieden.

Deze top 7 is op samengesteld op basis van onderzoek dat het AD heeft gepubliceerd begin 2020. We hebben daaraan onze eigen ervaring met verhuisdozen toegevoegd. De dozen zijn getest op kwaliteit van het karton, het uitvouwen, stapeltesten en een gewicht van 20 kg in de verhuisdozen.

 1. Ikea

De verhuisdozen van de Ikea hebben ruime een inhoud van 62 liter. De dozen zijn stevig gebouwd en hebben een dubbele bodem en een driedubbele zijwand voor extra bescherming. Het in elkaar vouwen is lastig en de doos kan wellicht iets te groot zijn. De prijs per verhuisdoos is €1,50.

 1. Praxis

Ook de dozen van de Praxis hebben een dubbele bodem en een driedubbele zijwand voor extra bescherming en stevigheid. Bij een zware belasting voelen de handvaten niet onprettig aan. Enige minpunt is dat de vouwconstructie ingewikkeld is en lang duurt om het in elkaar te vouwen. Een verhuisdoos kost €2,29 en heeft een inhoud van 50 liter.

 1. Karwei

Dan de laatste: de verhuisdoos van de Karwei met 53 liter inhoud. De doos heeft een stevige handvat en is ook makkelijk uitklapbaar. De doos is gemaakt van extra zware dubbelgolf kraftkarton. De prijs/kwaliteit komt enigszins in de buurt van elkaar: €2,99 per doos.

 1. Hema

De verhuisdozen zijn vlot uitklapbaar. Ondanks dat de doos maximaal 12 kilo kan tillen, is 20 kilo ook geen probleem. Enig nadeel is dat de handvatten snel pijn doen aan één kant. De inhoud is net iets meer dan van die van de Praxis verhuisdoos: 55 liter. Per doos betaal je €1,75.

 1. Action

Ook de verhuisdozen van de Action zijn vlog uitklapbaar. Deze dozen van 50 liter inhoud hebben dubbeldikke handvatten, ten opzichte van de dozen van de Hema. Desondanks doen de handvatten na een tijdje pijn. Bij de til-test zakt de doos een beetje door. Deze doos is de goedkoopste van allemaal: €0,98 per doos.

 1. Gamma

De verhuisdozen van Gamma kun je snel uitklappen. Ook deze doos heeft dezelfde dikke handvatten als de Actiondoos. Ondanks dat de doos maximaal 25 kilo aan kan, zakt het al bij 20 kilo. De prijs is €2,99 per doos. Ook deze doos heeft een inhoud van 50 liter.

 1. Hornbach

Dit is de grootste verhuisdoos: maar liefst 84 liter! Dit is de enige verhuisdoos die is gemaakt van dubbel golfkarton. De doos heeft een dubbele bodem en dubbele zijkanten. Echter zakt de verhuisdoos al bij 20 kilo flink. De doos is net iets te breed en bij het dichtvouwen moet de deksel in vier gleuven gedrukt worden. Toch is dit niet de duurste: één doos kost €1,92 per stuk.

A pile of moving boxes

Goedkope verhuisdozen als alternatief

Een verhuisdoos hoeft niet altijd duur en dik te zijn. Met goedkope verhuisdozen kun je ook prima verhuizen als je weinig zware spullen hebt. Bij de lokale bouwmarkten kun je ook goedkope verhuisdozen vinden, maar de kwaliteit is niet altijd top. Zolang je niet van plan bent om zware spullen te verhuizen, is het prima te doen. Tenslotte is er online genoeg aanbod om goedkope verhuisdozen te scoren.

Waar moet je op letten bij het bestellen van goedkope verhuisdozen?

Als je er voor kiest om goedkope verhuisdozen te bestellen of te kopen, kijk dan naar de draagkracht. Dat moet minimaal 30kg zijn om er fatsoenlijk mee te kunnen verhuizen. Alles wat er onder valt kun je beter vermijden, hoe aantrekkelijk de prijs ook klinkt. De kans dat het gaat scheuren is groot. Je zit immers niet te wachten op een verhuisdoos die midden op straat scheurt met al je spullen op straat. Laat dat nou net de privé spullen zijn die in de doos horen te zitten.. 😉

Daarnaast heb je ook de keuze voor de soort sluiting van een verhuisdoos. Je hebt een autolock sluiting en een normale vouwsluiting. Een autolock sluiting is al voorzien van tape aan de bovenkant. Dit is meestal ook duurder. Een normale vouwsluiting moet je zelf dicht tapen.

Gratis verhuisdozen zijn ook een mogelijkheid

Een andere mogelijkheid is om verhuisdozen gratis te regelen. Dit kun je op twee manieren doen:

 1. Je kunt bij vrienden en familie vragen of zij eventueel verhuisdozen hebben liggen die zij niet meer gebruiken. Wellicht mag jij het van hen overnemen voor je verhuizing. Als bedankje of tegenprestatie kun je ze misschien trakteren op een lekker hapje en drankje 😉.
 2. Een tweede mogelijkheid is om gratis (fruit)dozen te verkrijgen bij supermarkten. Die kun je ook prima gebruiken en zijn redelijk stevig. Vooral bananendozen kunnen een goede optie zijn.

Het zou zonde zijn om de dozen over te nemen en dat vervolgens de doos tijdens de verhuizing doorscheurt. Meer daarover lees je hieronder.

Internet afsluiten bij verhuizing

Advies van Sirelo

Ben je van plan om zware spullen te verhuizen? Kijk dan goed naar de kwaliteit van het karton. Niets is vervelender dan een verhuisdoos die openscheurt omdat het te zwaar beladen is. Wil je de beste kwaliteit verhuisdozen? Kies dan voor verhuisdozen die gemaakt zijn van dubbel stevig golfkarton. Hoe dikker het karton, hoe meer gewicht er gedragen kan worden. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de dikte en de draagkracht van een verhuisdoos:

 • 3mm: 30 kg draagkracht
 • 4mm: 40 kg draagkracht
 • 7mm: 50 kg draagkracht

Denk dus goed na over wat voor verhuisdoos je wil aanschaffen. Bedenk ook dat een verhuisdoos van 30 of 50 kilo moeilijk te tillen is. Het zou zonde zijn om dikke verhuisdozen te kopen omdat het meer gewicht aan kan, maar dat de doos halfleeg ingepakt is.

TIP: Zorg dat je verhuisdozen op de juiste manier inpakt. Wij hebben een artikel over handige inpaktips geschreven voor je verhuizing.

Het verschilt per persoon hoeveel verhuisdozen je nodig hebt. Je kunt al een schatting maken aan de hand van de aantal ruimtes in je huis en het aantal personen in je huishouden. Daarnaast speelt het ook een rol of dat je single bent, een stel bent of een gezin hebt. Een single heeft vanzelfsprekend minder dozen nodig dan een gezin.

Type huishoudenAantal verhuisdozen nodig
Eenpersoonshuishouden/ Single30 tot 40 verhuisdozen
Tweepersoonshuishouden/ Stel40 tot 50 verhuisdozen
Klein gezin met 1 kind70 verhuisdozen
Gezin met 2 kinderen90 verhuisdozen

Voor elke persoon extra in het huishouden tel je er 10 verhuisdozen extra bij. Wil je zeker weten hoe groot je inboedelvolume is? Bereken dan met Sirelo’s verhuisvolume calculator het aantal kuub dat je gaat verhuizen.

Inpakken maar!

We hopen dat je wijzer bent geworden over verhuisdozen en hoe belangrijk ze kunnen zijn voor een verhuizing. Je hebt ze in verschillende soorten, maten en prijzen. Wellicht ben je nu zelfs een verhuisdozen-expert geworden en kunnen al je vrienden en familie bij je terecht voor vragen.. 😉. Mocht je op zoek zijn naar meer informatie betreft verhuizen, dan hebben we hieronder nog artikelen die interessant zijn om te lezen.