Container verhuizen naar Spanje?
Vergelijk verhuisbedrijven en voorkom dat je te veel betaalt!
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Container transport naar Spanje

Kosten, verhuisbedrijven en meer

Featured image

Een container transport naar Spanje regelen? Dat kan met behulp van een internationaal transport- of verhuisbedrijf. Op deze pagina lees je wat dit kost, hoeveel je mee kunt nemen in de container en welke verhuisbedrijven gespecialiseerd zijn in deze route.

Container naar Spanje

Overweeg je een container transport van Nederland naar Spanje? Dan is het afhankelijk van het type goederen dat je wil vervoeren welke opties je hebt. Omdat we bij Sirelo gespecialiseerd zijn in internationaal verhuizen, gaan we uit van een huishouden/inboedel transport. Je hebt in dit geval de keuze uit een Full-service verhuizing, een Door-to-door transport en een Port-to-port transport. Zelfs met een relatief klein budget is het mogelijk om je inboedel naar Spanje te verhuizen per container.

Transport kosten van naar
20ft container
40ft container

Wat kost container transport naar Spanje?

Een container naar Spanje laten vervoeren is al mogelijk vanaf €1.800 en dit kan oplopen tot €8.625. De kosten worden bepaald aan de hand van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De afstand. Een transport naar Barcelona kost minder dan een transport naar Málaga omdat het minder kilometers betreft. Dit geldt voor zowel wegtransport als voor zeetransport.
  • Container grootte. Doorgaans worden 20 ft en 40 ft containers gebruikt. Grotere containers brengen hogere transportkosten met zich mee.
  • Soort vervoerder. Een verhuisbedrijf begeleidt de verhuizing van A tot Z en hiervoor betaal je over het algemeen een hogere prijs dan bij een transportbedrijf dat enkel het transport naar Spanje regelt.
  • Soort verhuizing. We noemden het al kort: voor een container transport heb je voor veel routes de keuze uit Full-service, Door-to-door en Port-to-port waarbij de prijs sterk uiteenloopt. In principe geldt hier: hoe meer diensten je uitbesteed, hoe meer je betaalt.

Onder meer deze zaken zorgen ervoor dat geen enkel container transport hetzelfde prijskaartje kent. Het is daarom lastig om een indicatie van de prijs te geven. Om je toch op weg te helpen, zetten we de gemiddelde kosten van 3 soorten container transporten van Nederland naar Spanje voor je op een rijtje: van Full-service tot Port-to-port.

Kosten Full-service container verhuizing naar Spanje

Voor dit type verhuizing schakel je een internationaal verhuisbedrijf in. Zij verpakken je inboedel dusdanig dat deze veilig in een container naar Spanje vervoerd kan worden. Alles wordt geregeld, inclusief het papierwerk en het in- en uitladen van de container. Je inboedel wordt uit je huidige woning verhuisd en in je nieuwe woning weer netjes op zijn plek gezet.

Container formaatGemiddelde kosten Full-service
20 ft container (33 m3 inhoud)€4.625 – €6.125
40 ft container (67 m3 inhoud)€6.500 – €8.625

Kosten Door-to-door transport

Veel verhuisbedrijven verzorgen ook Door-to-door transporten naar Spanje, maar hiervoor kun je ook een internationaal transportbedrijf inschakelen. Verderop de pagina lees je meer over wat Door-to-door inhoudt. Maar allereerst, wat kost het?

Container formaatGemiddelde kosten Door-to-door
20 ft container (33 m3 inhoud)€2.400 – €3.700
40 ft container (67 m3 inhoud)€2.900 – €6.300

Kosten Port-to-port transport

Tot slot is Port-to-port een optie wanneer jouw inboedel per vrachtschip naar Spanje vervoerd kan worden. Dit is de goedkoopste optie, hier tegenover staat dat je zelf verantwoordelijk bent voor het overgrote deel van het proces.

Container formaatGemiddelde kosten Port-to-port
20 ft container (33 m3 inhoud)€1.900 – €2.900
40 ft container (67 m3 inhoud)€2.300 – €4.250

Hoe bepaal je nu welk soort verhuizing bij jouw wensen past? Om deze beslissing te kunnen maken, is het van belang om de ins en outs van iedere optie te begrijpen. Gelukkig zijn we hier om je dat in detail uit te leggen! 

Full-service container transport

Emigreer je naar Spanje en zoek je een verhuisbedrijf dat jou kan ontzorgen in het verhuizen van je inboedel? Kies dan voor een verhuizing waarbij het verhuisbedrijf alles voor je uit handen neemt: een Full-service verhuizing. Je inboedel wordt veilig verpakt, ingeladen en vervoerd. Vervolgens worden je spullen in Spanje in de kamer geplaatst waar jij het wil hebben. Alles daartussen regelt het verhuisbedrijf ook – inclusief douane documentatie.

Benieuwd wat dit zal kosten?

Wil je de exacte kosten van jouw verhuizing ontdekken? Vraag dan gratis verhuisoffertes aan via het onderstaande formulier en vergelijk zo snel en eenvoudig maximaal 5 verhuisbedrijven.

Een container verhuizen naar Spanje?
Vergelijk internationale verhuisbedrijven op prijs en kwaliteit! Wat verhuis je?

💬 Sirelo’s TIP: Door meerdere verhuisbedrijven te vergelijken via deze vrijblijvende vergelijkingsservice, weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je verhuizing. Ben je nog niet toe aan het vergelijken van offertes? Sla deze pagina dan op en kom terug wanneer de verhuisdatum nadert!

Port-to-port vs. Door-to-door

De meeste internationale transport- en verhuisbedrijven bieden naast Full-service verhuizingen ook een Port-to-port en Door-to-door service aan bij container transport. Maar wat is het verschil en hoe bepaal je wat het beste bij jouw container verhuizing past? We leggen het je uit.

Kosten container naar Spanje verhuizen

Wat is Port-to-port?

Port-to-port, in het Nederlands “haven-tot-haven”, is een term die wordt gebruikt in de scheepvaart- en logistieke industrie om aan te duiden dat het transport plaatsvindt tussen twee havens, waarbij de verantwoordelijkheid voor de vrachtoverdracht ligt bij de afzender en ontvanger. Doorgaans regel je bij deze vorm van transport alles zelf, en regelt het transport- of verhuisbedrijf slechts de verscheping.

Wanneer biedt Port-to-port uitkomst?

Voor jouw container transport naar Spanje is port-to-port inzetbaar als..

  • Je de mogelijkheid hebt om zelf een container voor de deur te (laten) plaatsen en deze op bestemming naar je nieuwe woning te laten vervoeren;
  • Je zelf handig bent in het in- en uitladen van containers. Je bent bij deze vorm van transport zelf aangewezen op het juist verpakken van de inboedel en het dusdanig inladen dat je inboedel veilig in de container staat;
  • Je tijd en ruimte hebt om alle zaken rondom het transport uit te zoeken en te regelen. Denk hierbij ook aan douane formaliteiten en papierwerk.

Voordelen

 Een Port-to-port transport is aanzienlijk goedkoper dan een Door-to-door transport of Full-service verhuizing.

Nadelen

 Alleen de verscheping tussen de havens wordt verzorgd. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor al het overige rondom de container verhuizing. Hieronder valt het transport naar en van de haven en het in- en uitladen van de container.

Wat is Door-to-door?

Door-to-door, in het Nederlands “deur-tot-deur”, is de term die wordt gebruikt om aan te geven dat de transport vanaf het vertrekpunt bij de afzender begint en eindigt bij de specifieke bestemming van de ontvanger, inclusief alle tussenliggende stappen en diensten. Bij een internationale verhuizing naar Spanje betekent dit dus dat de container bij je woning begint en eindigt bij je nieuwe woning in Spanje. Het transport- of verhuisbedrijf regelt het transport van A naar B en de douane formaliteiten die hierbij horen.

Wanneer past Door-to-door bij jouw container transport naar Spanje?

  • Je bent wel bereid zelf de container in te pakken, maar je hebt niet de mogelijkheid om deze zelf naar de haven te vervoeren en in de haven in Spanje weer op te halen;
  • Je wil het papierwerk uitbesteden aan een transport- of verhuisbedrijf.

Voordelen

 Bij een Door-to-door transport vervoert het transport- of verhuisbedrijf de container naar en van de haven.
 De douane formaliteiten worden voor je geregeld.

Nadelen

 Het kost meer dan een port-to-port transport.

Als geen ander snappen we dat de verschillende typen verhuizingen verwarrend kunnen zijn. Meer over container transport lees je daarom hier. Schroom ook niet om contact op te nemen met internationale transport- of verhuisbedrijven en hen om advies te vragen. De kans is groot dat je dit maar één keer doet en experts helpen je hier graag bij.

Internationale verhuisbedrijven 🚚

Veel internationale verhuisbedrijven bieden verschillende soorten verhuizingen aan. Ondanks dat veel verhuizers de voorkeur geven aan de Full-service verhuizing, is in veel gevallen een Port-to-port of Door-to-door transport ook mogelijk.

Ben je nog op zoek naar een verhuisbedrijf dat jou kan helpen? Overweeg dan offertes aan te vragen bij deze 3 goed beoordeelde verhuisbedrijven – ieder gespecialiseerd in container verhuizingen van Nederland naar Spanje!

1. Kuiper De Internationale Verhuizer

2. Smilda & Zn. Removals B.V.

3. Van der Ent Top Movers

💬 Sirelo’s TIP: Vraag meerdere offertes aan zodat je verhuisbedrijven kunt vergelijken op prijs én kwaliteit. Naast een offerte ontvang je ook de meest recente reviews van het verhuisbedrijf. Door de ervaringen van anderen te lezen, weet je wat je mag verwachten van het verhuisbedrijf. Het gaat immers wel om je inboedel! Meer verhuisbedrijven bekijken? Gebruik dan dit overzicht van verhuisbedrijven Spanje.