Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Groupage transport

Een goedkopere manier van verhuizen?

Featured image

Wanneer je internationaal verhuist en je niet voldoende spullen meeneemt om een volledige container te vullen, is groupage transport een passend alternatief. We spreken van groupage transport wanneer er meerdere inboedels of vrachten in één container of truck vervoerd worden. Lees verder voor meer info of vraag direct offertes aan voor jouw groupage zending.

Groupage transport betekenis

Wanneer we het hebben over groupage transport, in zowel de commerciële als particuliere sector, wordt er bedoeld dat er verschillende kleine ladingen gecombineerd worden en als één containerlading verzonden worden. Wanneer je een kleine lading wil laten transporteren of een deel van je inboedel wil laten verhuizen, dan kan groupage transport dus interessant zijn.

💬 Sirelo’s TIP: wil je direct weten wat groupage transport naar het buitenland zou kosten voor jouw inboedel? Vraag dan hier offertes aan.

Groupage transport: hoe werkt dit?

Veel transport- en verhuisbedrijven bieden groupage transport als alternatief voor bedrijven en particulieren die geen volledige container willen verhuizen. Het werkt als volgt:

  • Allereerst dien je te bepalen hoeveel kubieke meter aan goederen je hebt. Dit bereken je makkelijk en snel met onze volume calculator.
  • Je gaat op zoek naar een transport- of verhuisbedrijf dat groupage transport verzorgt naar het land waar jouw goederen heen moeten.
  • Het bedrijf zal een indicatie opmaken van de kosten en tijdsduur van de verhuizing.
  • Zoals bij een reguliere verhuizing, worden jouw goederen thuis (of op een andere locatie) opgehaald. Het transport- of verhuisbedrijf zet de goederen later over in een container.
  • Deze container wordt verder gevuld met goederen en inboedels van de andere particulieren en/of bedrijven.
  • De container wordt verzonden wanneer deze volledig gevuld is.
  • Op bestemming wordt jouw lading op het juiste adres afgeleverd (indien je dit bent overeengekomen met de verhuizer).

Omdat er bij groupage één container wordt gevuld met de lading van verschillende mensen en/of bedrijven, kan het langer duren voordat de container gevuld is. Hierdoor komt de lading dus ook later aan op de bestemming. Meer over de voor- en nadelen van groupage vind je hier.

Overweeg je groupage transport als particulier?

Dan kan Sirelo je helpen om een geschikt bedrijf te vinden. Door het onderstaande formulier in te vullen, ontvang je tot vijf verhuisoffertes voor jouw groupage zending. Door het vergelijken van deze offertes weet je straks zeker dat je niet te veel betaalt en dat het bedrijf past bij jouw wensen. ⬇️

Vergelijk offertes en voorkom dat je te veel betaalt!
Klik op de grootte van je zending en ontvang gratis verhuisoffertes

Wat zijn de voor- en nadelen van groupage transport?

Groupage transport klinkt aantrekkelijk omdat het voordeliger is dan een reguliere verhuizing en het werkt ook vrij eenvoudig. Maar wat zijn de voor- en nadelen van deze transportmethode?

De voordelen van groupage transport

✅ Je betaalt minder dan wanneer je een volledige containerlading laat verhuizen. De kostenbesparing is voor zowel particulieren als bedrijven veelal de nr. 1 reden om te kiezen voor groupage transport.

✅ De meeste verhuisbedrijven die groupage transport aanbieden, doen dit voor zowel wegtransport, zeevracht als luchtvracht. Je zit dus niet gebonden aan één soort transport.

✅ Veel verhuisbedrijven bieden een online portal waar je je zending kunt volgen. Zo weet je dus precies waar je aan toe bent.

De uitstoot wordt beperkt omdat transport- en verhuisbedrijven minder op en neer rijden. Lekker duurzaam!

De nadelen van groupage transport

❌ Veel verhuisbedrijven voeren enkel groupage transport aan voor populaire bestemmingen, omdat het voor minder populaire bestemmingen te lang duurt voor een container volledig gevuld is. Dit maakt groupage transport dus lastiger wanneer je verhuist naar een land waar niet veel transporten heen gaan.

❌ Omdat niet ieder transport- of verhuisbedrijf groupage transporten verzorgt, kan het zijn dat je langer op zoek bent naar een passend bedrijfGelukkig helpen wij je graag verder met onze gratis offertedienst!

❌ Het arriveren van je inboedel of goederen zal bij deze vorm van verhuizen langer duren dan wanneer je kiest voor een volledige containerlading. De container staat namelijk bij het transport- of verhuisbedrijf totdat deze volledig gevuld is, en pas dan wordt deze vervoerd. Dit zorgt ervoor dat het langer duurt voor de container op bestemming arriveert.

Ons advies? De nadelen van groupage transport verbleken eigenlijk wanneer je ziet hoeveel kosten je kunt besparen. Het verhuizen duurt misschien langer, maar hier tegenover staat weer dat je de nodige kosten bespaart. En daar houden we van! Zorg dat je je belangrijkste spullen meeneemt in het vliegtuig of zelf met je auto vervoert, en wacht rustig af tot de rest van je inboedel bezorgd wordt.

💬 Sirelo’s TIP: Weet je nog niet zeker of je voor groupage transport of toch een volledige lading gaat? Win dan eerst advies in bij een internationaal verhuisbedrijf om deze keuze te kunnen maken. De top 12 internationale verhuisbedrijven in Nederland vind je hier!

Welke vorm van transport bij groupage?

Groupage wordt ingezet bij verschillende vormen van transport. Afhankelijk van waar je heen verhuist, kan dit zowel via weg-, zee- of luchtvracht gaan.

Groupage via wegtransport

Wanneer je voor groupage transport kiest voor een verhuizing naar bijvoorbeeld België of Duitsland, dan is het aannemelijk dat het transport via de weg zal plaatsvinden. Er wordt dan ook wel gesproken van een ‘LTL – Less than truckload’ per deelnemende partij. Samen vul je de truck op, dus in z’n totaliteit is er sprake van een ‘FTL – Full truck load’. Het principe van groupage transport is natuurlijk het vervoeren van een deellading, maar voor de (kosten)efficiëntie streeft het bedrijf er wel naar om de truck volledig gevuld te krijgen voor deze vertrekt.

Groupage via lucht- of zeevracht

Hier geldt hetzelfde als bij groupage transport per weg, maar dan worden de termen ‘LCL – Less than container load’ en ‘FCL – Full container load’ gebruikt. Wanneer je de term FCL tegenkomt, dan kun je er dus vanuit gaan dat hier groupage transport bedoeld wordt.

Transport dat bij jouw verhuizing past

Logischerwijs moet de vorm van transport passen bij jouw verhuizing. Verhuis je naar Amerika? Dan zal dit gebeuren via lucht- of zeevracht. Groupage transport naar Brussel? Grote kans dat dit per weg gebeurt. 😉

groupage transport

Het verschil tussen groupage en stukgoed transport

Bij Sirelo krijgen we weleens de vraag wat het verschil is tussen groupage transport en stukgoed transport. We leggen je dit uit.

We spreken van stukgoed transport als het letterlijk om een stuk goed gaat, ook wel een eenheid die verpakt is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 10 dozen op 1 pallet, die samen in folie gewikkeld zitten. Dit samen is een verpakt goed: hier is dus sprake van stukgoed transport. Deze term kom je soms tegen bij commerciële, kleine vrachten of hele kleine verhuizingen.

We spreken van groupage transport wanneer er meerdere ladingen worden samengevoegd ter efficiëntie van de goederenstroom. Dit kan van alles zijn: bijvoorbeeld een container gevuld met 10 kubieke meter inboedel van 2 gezinnen in combinatie met 2 commerciële vrachten. Bij internationaal verhuizen is de kans dus groter dat je voor groupage transport kiest.

Beste internationale verhuisbedrijven

Ben je voor jouw groupage verhuizing op zoek naar het best beoordeelde verhuisbedrijf? Dít zijn de best beoordeelde internationale verhuizers in Nederland.

Tips en tricks bij verhuizen

Staat er een internationale verhuizing op de planning? Dan kan deze checklist handig zijn om er zeker van te zijn dat je niets vergeet. Ben je benieuwd wat een verhuizing kost als je niet kiest voor groupage, maar voor een reguliere verhuizing? Dan raden we je aan om deze pagina te lezen. Tot slot vind je hieronder nog meer handige tips en tricks voor je verhuizing. Succes!