Internationaal verhuizen

Bij Sirelo weten we wat er bij internationaal verhuizen allemaal komt kijken. Om jou goed voor te bereiden hebben we op en rondom deze pagina onafhankelijke informatie verzameld. Zo vind je enkele handige tips en checklists, maar kun je ook voor veel internationale bestemmingen een kostprijs vinden. Als je al op zoek bent naar nauwkeurige offertes voor jouw internationale verhuizing, kun je ons offerteformulier invullen. Maximaal 5 verhuisbedrijven zullen dan binnen 24 uur een offerte sturen. Hieronder vind je vast een globaal overzicht van de informatie op deze pagina.

Internationaal verhuizen

Kosten internationale verhuizing – Tarieven voor populaire bestemmingen

Wanneer je van plan bent om internationaal te verhuizen ben je uiteraard geïnteresseerd in de kosten. Deze kosten variëren soms enorm. Meestal begint de prijs bij €1.500 en kan hij oplopen tot wel €12.000. In de tabel hieronder hebben wij enkele prijsindicaties verzameld voor populaire bestemmingen. Staat jouw bestemming hier niet bij? Ga dan uit van de dichstbijzijnde andere bestemming of kijk naar een vergelijkbaar land qua afstand. Let wel op: Dit zijn de gemiddelde kosten voor een gemiddeld huishouden in Nederland. Dat wil zeggen: 2 ouders en 2 kinderen. De prijs is ook gebaseerd op een verhuizing door een verhuisbedrijf. Indien je zelf het één en ander kan en wilt doen, zal de prijs dus waarschijnlijk iets lager uitvallen.

BestemmingGemiddelde minimale kosten (in €)Gemiddelde maximale kosten (in €)
Verhuizen naar Amerika7.5009.900
Verhuizen naar Canada6.7509.100
Verhuizen naar Australië6.5009.500
Verhuizen naar Zuid-Afrika4.2008.300
Verhuizen naar België1.5003.900
Verhuizen naar Frankrijk3.1005.700
Verhuizen naar Spanje3.9006.000
Verhuizen naar Zweden5.7008.250
Verhuizen naar Duitsland1.5005.000

* Aan bovenstaande gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Prijzen zijn gebaseerd op transportkosten voor volledige verhuizingen en bevatten geen extra servicekosten zoals montage, demontage, et cetera.

Kosten eventuele extra diensten

Zoals we hierboven al hebben aangegeven, kunnen de kosten sterk variëren. De 4 belangrijkste factoren die jouw prijs bepalen zijn:

  1. De omvang van je inboedel
  2. Het type vervoer en de urgentie van je verhuizing
  3. De keuze voor een verzekering
  4. Extra diensten

In de tabel met de prijzen voor populaire bestemmingen zijn de eerste 3 factoren al opgenomen in de prijs. De extra diensten zijn echter nog niet in de prijs inbegrepen. Bij extra diensten moet je denken aan de opslag van je inboedel, het gebruik van een verhuislift, een handyman service, et cetera. In de onderstaande tabel geven we je wederom een indicatie van wat deze extra diensten kunnen kosten.

Extra dienstGemiddelde prijs (in €)
Spullen inpakken40 per uur
Verhuislift inschakelen75 per uur
Opslag van je meubelen250 totaal
Piano transport325 totaal
Handyman service45 per uur
Montage/Demontage40 per uur

Goedkoop internationaal verhuizen

Wil je graag je spullen meenemen naar het buitenland maar is je budget niet zo groot? Geen zorgen, er zijn voldoende mogelijkheden om goedkoop internationaal te verhuizen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om veel spullen achter te laten. Het verhuizen van je volledige inboedel kost meestal veel geld. Als je de helft achterlaat, zal je al besparen op de kosten. Ga dus voor vertrek eens goed na wat je nu echt wilt meenemen en wat niet. Alles wat je niet mee wilt nemen kun je op tijd verkopen of weggooien indien het niet kan worden verkocht. Zo gaat je budget ook een stuk omhoog.

Zelf meehelpen met de verhuizing

Een andere manier om goedkoper te verhuizen is door zelf mee te helpen. Je kunt er dan voor kiezen om het verhuisbedrijf alleen verantwoordelijk te maken voor het transport. Het inladen van je spullen, uitladen van je spullen, inpakken en uitpakken zul je dan (gedeeltelijk) zelf moeten doen. Je bespaart zo flink op de kosten, maar uiteraard zal het je wel meer stress opleveren.

Ontdek de kosten voor jouw verhuizing
Vraag 5 gratis offertes aan

Verhuizen naar het buitenland met behulp van een container

Ben je van plan om overzees te verhuizen? De kans dat je in dat geval een container nodig gaat hebben is groot. Dit is ook gelijk de reden waardoor intercontinentaal verhuizen duurder is dan verhuizen binnen Europa. Je hebt meer transportmiddelen nodig (een truck en een boot) en je inboedel is langer onderweg. Een container kan overzees tot wel 1,5-2 maanden onderweg zijn. Op onze pagina ‘Containers verhuizen naar het buitenland‘ geven we je alle informatie die je nodig hebt bij een container verhuizing. Zo vind je de verschillende maten containers, informatie over wat er past in een 20 en een 40 voet container en een volledige prijslijst. De prijzen voor het verschepen van een container zijn uiteraard wel anders dan de verhuiskosten zoals ze op deze pagina beschreven zijn. Bij het verschepen van een container betaal je in eerste instantie alleen voor het transport, niet voor de verhuisdiensten.

Verhuistips

  • Bij internationaal verhuizen zijn veel mensen al eerder op de bestemming geweest. Tijdens deze bezoeken zou je er voor kunnen kiezen om iedere keer vast wat spullen mee te nemen. Je hebt dan uiteraard wel een plek nodig waar je deze kunt opslaan. Op deze manier zal het volume van je inboedel voor de verhuizing zelf minder groot zijn, wat je zult merken in de kostprijs.
  • Natuurlijk wil je niet zelf opdraaien voor de schade of ongevallen die een verhuisbedrijf zou kunnen veroorzaken. Wanneer een internationaal verhuisbedrijf IAM (International Association of Movers) gecertificeerd is, ben je er in ieder geval zeker van dat ze hun zaken tot een zekere hoogte goed op orde hebben. Dit betekent echter niet dat je altijd verzekerd bent bij een bedrijf wat is aangesloten bij de IAM. Ieder verhuisbedrijf is vrij om dit zelf te beslissen. Wij raden je aan om je inboedel altijd te laten verzekeren.
  • Begin op tijd met alles regelen. Emigreren is geen traject wat je in 2 dagen kunt afronden. Het komt regelmatig voor dat je verhuizing vertraging oploopt om welke reden dan ook. Anticipeer hier dus op door op tijd een verhuisbedrijf te benaderen.
  • Verkoop overbodige spullen. Veel mensen vinden het lastig om afscheid te nemen van bepaalde spullen. Logisch ook, maar in het geval van internationaal verhuizen wel erg onhandig. Je betaalt namelijk wel voor alle spullen die je meeneemt. Loop dus voor de verhuizing goed na wat je nu echt nodig hebt en gaat gebruiken en wat niet. Verkoop alle overbodige spullen of gooi deze weg. Dit scheelt je tijd, stress én geld.

Indien je van plan bent om zelf veel te doen raden we je aan onze algemene verhuistips te lezen. Je vind hier enkele handige tips met betrekking tot het labelen van boxen, inpakken van boxen, verpakken van je spullen, et cetera.

Inpaktips internationaal

Checklist internationaal verhuizen

Voordat je gaat emigreren, is het handig om de onderstaande checklist als final check te gebruiken, zodat je niks vergeet. Alles waar je bij een internationale verhuizing aan moet denken, is hier onder op een rijtje gezet.

1. Zijn alle documenten voor de internationale verhuizing in orde?

Een verhuizing buiten de grenzen van Nederland kan voor veel papierwerk zorgen. In de meeste landen heb je verschillende documenten nodig als je gaat verhuizen. Een internationale verhuizing binnen de Europese Unie valt over het algemeen wel mee. Vaak is een nationale identiteitskaart en een inschrijving in de gemeente of een aanvraag van het belastingnummer of een persoonsnummer al voldoende.

Een internationale verhuizing buiten Europa is echter een ander verhaal. Wanneer je bijvoorbeeld wilt gaan wonen en werken in Amerika, moet je een heel puntensysteem doorlopen om een visum aan te vragen. Dit geldt voor bijna alle niet-EU-landen. Check dus goed wat de regels zijn van de verschillende landen en begin op tijd met het aanvragen van de benodigde papieren.

2. Internationaal verhuizen met huisdieren

Kun je het niet over je hart verkrijgen om je huisdier achter te laten, terwijl jij zelf gaat verhuizen naar het buitenland? Dan kun je uiteraard altijd kijken wat de mogelijkheden zijn. In bijna alle gevallen is het gewoon mogelijk om je huisdier mee te verhuizen. Zorg er wel voor dat je op de hoogte bent van de wetgeving van het land.

Sommige landen beschikken namelijk over een quarantainewetgeving. Hierin wordt geëist dat de huisdieren voorzien zijn van allerlei speciale inentingen en certificaten. Denk er ook aan dat veel huisdieren gehecht zijn aan hun woonplek en omgeving. Zorg er voor dat ze zich thuis voelen op de nieuwe plek en raadpleeg bij twijfel voor vertrek even een huisarts. En nog iets: voor de vlucht moet er vaak een extra ticket worden gekocht voor het huisdier. Denk hier dus goed over na.

3. Internationale erkenning van diploma’s

In het nieuwe land kan het zijn dat de bedrijven een diploma weigeren. Dit komt omdat er in sommige landen vaak wordt gefraudeerd met diploma’s. Zorg er dus voor dat je diploma gewaarmerkt is. Dit kun je laten doen via DUO. Zij zorgen er voor dat je diploma wordt erkent in de hele wereld. Zorg er voor dat het niet allemaal voor niks is en dat je wordt aangenomen bij je droombaan!

4. Neem contact op met de belastingdienst

De belastingdienst kan je helpen bij internationaal verhuizen. Wanneer je emigreert verandert er namelijk het één en ander in je inkomstenbelasting, zorgpremies et cetera. Lees op de pagina van de belastingdienst meer over wat er allemaal verandert. Wij raden je aan om ze voor je verhuizing te bellen om er zeker van te zijn dat je niets vergeet.

5. Waar moet ik nog meer aan denken bij een internationale verhuizing?

Bovenstaande is natuurlijk maar een greep uit de belangrijkste dingen die moeten gebeuren tijdens een verhuizing. Op onze complete en algemenere checklist pagina vind je alle informatie. Zo lees je wie je allemaal moet inlichten, hoe je het beste je spullen in kan pakken, wat je vooraf moet weten over een hypotheek in het buitenland, et cetera.

Informatie internationaal verhuizen

Lijst met internationale verhuizers

Op onze pagina ‘Zoek verhuisbedrijf‘ kun je alle internationale verhuisbedrijven in Nederland vinden. Typ de naam van een verhuizer in indien je er al één kent. Klik op jou stad of een stad bij jou in de buurt om gemakkelijk een internationale verhuizer te vinden. Op deze pagina’s vertonen wij ook onafhankelijke reviews over verhuisbedrijven.

Offertes aanvragen

Om je zoektocht naar internationale verhuisbedrijven te vergemakkelijken, kun je op Sirelo 5 offertes van internationale verhuisbedrijven aanvragen. In plaats van het internet af te struinen en het jezelf moeilijk te maken, kun je dus gewoon voor de makkelijke weg kiezen: Je vult een formulier in waar we vragen naar je verhuisgegevens. Vervolgens zul je binnen een dag 5 offertes ontvangen. Op deze manier kunnen internationale verhuizers laten weten wat een internationale verhuizing kost en hoeveel tijd er ongeveer overheen gaat.