Internationaal verhuizen: Top 12 Internationale verhuisbedrijven (2018)

Als je van plan bent om internationaal te verhuizen en op zoek bent naar een internationaal verhuisbedrijf, dan is de onderstaande lijst van de beste verhuizers in Nederland waarschijnlijk nuttig voor je:

 1. KHZ Internationale Verhuizers
 2. Verhuisbedrijf Henneken
 3. Kuiper de Internationale Verhuizer
 4. Atlas International Movers
 5. Schmidt Global Logistics
 6. De Haan Verhuizingen
 7. Smilda & Zn.
 8. Van Hunen Verhuizingen
 9. Van der Ent Group/Stoof Verhuizingen
 10. Dijkshoorn Euromovers
 11. Voerman UTS Transpack
 12. Windmill Forwarding

De volgende lijst is onafhankelijk samengesteld aan de hand van verschillende criteria. Zo hebben we onder andere gekeken naar reviews overal op het internet (inclusief de reviews die je op deze website vindt). Daarnaast hebben we gekeken naar de brancheorganisaties waar de bedrijven bij zijn aangesloten en enkele andere bedrijfseigenschappen. Onderaan deze pagina leggen we precies uit hoe de lijst tot stand is gekomen.

1. KHZ Internationale Verhuizers

KHZ Movers staat voor volledig zorgeloos internationaal verhuizen, overal ter wereld. Ze zijn de grootste onafhankelijke verhuisorganisatie in Nederland maar ze zijn uiteraard ook aangesloten bij de Nederlandse brancheorganisatie Erkende Verhuizers. Hiernaast zijn ze ook aangesloten bij FIDI, één van de grootste en kwalitatief beste brancheorganisaties omtrent internationaal verhuizen. Het fysieke kantoor en magazijn van KHZ bevinden zich in Alphen aan den Rijn. Hieronder een korte samenvatting van de belangrijkste diensten en eigenschappen.

Online reviews:

Reclamespotje van KHZ Internationale Verhuizers:

2. Verhuisbedrijf Henneken

Verhuisbedrijf Henneken is een bedrijf gespecialiseerd in verhuizingen van en naar Engeland, Ierland, Wales en Schotland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zoetermeer. Zij zijn dus niet wereldwijd actief, maar wel met stipt de beste in hun routes. Het bedrijf is opgericht in 1870 en is daarmee één van de oudste verhuisbedrijven in Nederland. Ze zijn tevens aangesloten bij Mondial Movers, een netwerk van erkende verhuizers. In 2016 zijn ze door Mondial Movers uitgeroepen tot het beste verhuisbedrijf van 2016.

Diensten en aangesloten brancheverenigingen/certificaten van Henneken vind je hieronder.

 • Internationale verhuizingen van en naar het Verenigd Koninkrijk;
 • Bedrijfsverhuizingen & Zorgverhuizingen;
 • Opslag in Zoetermeer of in Engeland;
 • Groupage ritten & deelladingen (kleinere verhuizingen);
 • ISO en OHSAS gecertificeerd;
 • SEBO keurmerk voor maatschappelijk verantwoord ondernemen;
 • Lid van Erkende Verhuizers.

Henneken op andere websites:

3. Kuiper de Internationale Verhuizer

Kuiper de Internationale Verhuizer, gevestigd in Weesp, is wederom een ervaren bedrijf. Met meer dan 90 jaar ervaring in de internationale verhuisbranche is je verhuizing in goede handen. Kuiper heeft Nederlandstalige vestigingen in België, Frankrijk, Spanje, Portugal en Zwitserland. Ze zijn tevens onderdeel van een netwerk dat overal in Europa, maar ook overzees verhuizingen doet. Onderstaand vind je de belangrijkste diensten van Kuiper en enkele brancheorganisaties waar ze bij aangesloten zijn.

Online beoordelingen:

4. Atlas International Movers

Atlas is een internationaal verhuisbedrijf gevestigd in Amsterdam. Ze verzorgen iedere dag en iedere week internationale verhuizingen naar wereldwijde bestemmingen. Ook Atlas is een bedrijf met veel ervaring en enorm veel partners in het buitenland. Geen enkele verhuizing is dus een probleem voor ze. Tevens zijn ze aangesloten bij de erkende verhuizers en IAM en zijn ze ISO gecertificeerd. Hun diensten naast internationaal verhuizen zijn:

 • Inboedel opslag;
 • Lokaal in Nederland verhuizen;
 • Zakelijk verhuizen.

Atlas op het internet:

5. Schmidt Global Logistics

Schmidt Global Logistics is gespecialiseerd in internationaal verhuizen. Schmidt heeft een eigen opslaglocatie en een eigen wagenpark (in Woudenberg) maar werkt ook samen met partners over de hele wereld. Verhuizen naar Zwitserland is één van de specialismen van Schmidt, maar ze verhuizen ook naar andere bestemmingen binnen Europa en overzees. Naast deze internationale verhuizingen kunnen ze ook het volgende voor jou doen:

 • Opslag;
 • Auto en retail transport;
 • Luchtvracht;
 • Zakelijke verhuizingen.

Hoe er over Schmidt Global Logistics wordt gesproken:

Ontdek de kosten voor jouw verhuizing
Vraag 5 gratis offertes aan

6. De Haan Verhuizingen

De Haan is een internationaal verhuisbedrijf gevestigd in Alblasserdam. Het is een familiebedrijf dat al door 9 generaties is opgebouwd. De Haan heeft een groot netwerk waardoor zij een verhuizing naar min of meer ieder land ter wereld kunnen uitvoeren. Daarnaast zijn ze aangesloten bij FIDI, één van de meest betrouwbare brancheorganisaties voor internationaal verhuizen. Naast wereldwijd verhuizen vind je De Haan terug in deze lijst om de volgende redenen:

Beoordelingen op het internet:

In de onderstaande video krijg je een goede impressie van het bedrijf.

7. Smilda & Zn.

Smilda is gevestigd in Leek, Noord-Nederland. Zij hebben de capaciteit om zowel project als particuliere verhuizingen in Europa te voldoen. Daarnaast is ook Smilda lid van de erkende verhuizers wat betekent dat je automatisch goed verzekerd bent.

Belangrijkste diensten en eigenschappen:

 • Internationale verhuizingen binnen Europa (met een specialisatie in Scandinavië) maar ook overzees;
 • Opmaak van alle douane- en overige documenten;
 • In- en uitpakken van dozen en de- en montage van meubelen;
 • Ruime opslagmogelijkheden;
 • Erkende Verhuizer en ISO gecertificeerd.

Beoordelingen op het internet:

8. Van Hunen Verhuizingen

Van Hunen Verhuizingen is een internationaal verhuisbedrijf opgericht in 1950. Momenteel hebben ze 15 verhuizers in dienst en bijna 10 wagens tot hun beschikking. Met een gunstige ligging in Gelderland kunnen ze iedereen in de Achterhoek/Liemers helpen met zowel internationale als nationale verhuizingen. Het bedrijf is tevens aangesloten bij de erkende verhuizers. Natuurlijk blijft het hier niet bij. In onderstaand overzicht vind je hun algemene diensten en lidmaatschappen.

 • Internationaal verhuizen
 • Fedemac netwerk door heel Europa
 • Regionale verhuizingen rondom Gelderland
 • Handyman en schoonmaakservice
 • Opslag
 • Lid van o.a. Erkende Verhuizers & Fedemac

Van Hunen online:

9. Van der Ent Group/Stoof Verhuizingen

Van der Ent Group is de nieuwe naam voor Stoof verhuizingen. Deze groep is Franchisenemer van de landelijke organisatie ‘Top Movers’. Zij zijn actief in zowel de internationale, regionale als de zakelijke markt. Met vestigingen in Rotterdam, Breda, Den Haag, Spijkenisse en Leiderdorp behoren ze tot één van de grootste verhuizers van Nederland.

De belangrijkste diensten en kenmerken van Van der Ent Group:

Klik op één van de links hieronder om ervaringen van gebruikers van Stoof te lezen.

10. Dijkshoorn Euromovers

Dijkshoorn is een internationaal verhuisbedrijf gevestigd in Vlaardingen. Ze zijn gespecialiseerd in internationaal verhuizen maar voeren ook regionale verhuizingen uit. Tevens kun je er terecht voor de opslag van je inboedel. Kwaliteit staat hoog in het vaandel, mede daardoor zijn ze gekwalificeerd als erkende verhuizer en professioneel project verhuizer.

Korte samenvatting van wat Dijkshoorn doet en waar ze bij zijn aangesloten:

 • Aangesloten bij netwerk van Euromovers;
 • Nationaal verhuizen;
 • Verhuizen binnen en buiten de EU;
 • Inboedel tijdelijk opslaan;
 • Erkende Verhuizer, ISO Certificaat, CO2 Neutraal.

Echte reviews op het internet:

In de onderstaande video krijg je een beter idee van het concept van de ‘Euromovers’.

11. Voerman UTS Transpack

Voerman vindt het belangrijk dat zij een totaalpakket aanbieden aan de consument. Zij helpen daarom niet alleen met een internationale verhuizing, maar ook met de gehele ‘relocatie’. Zij bieden een wereldwijde dienstverlening – ongeacht waar je gaat wonen. Daarnaast zijn ze trots lid van FIDI, Erkende Verhuizers en het Harmony Relocation Netwerk. Hun kantoor is gevestigd in Den Haag.

Naast een volledige verhuizing kan Voerman het volgende voor je betekenen:

Beoordelingen op het internet:

12. Windmill Forwarding

Windmill Forwarding (gevestigd in Den Haag) staat voor ontzorgd international verhuizen. Zij zorgen niet alleen voor het transport, maar ook voor het inpakken, de inventarisatie, et cetera. Ze zijn al jaren lid van de International Association of Movers (IAM). Mede daardoor hebben ze een netwerk opgebouwd van meer dan 2.000 verhuisagenten in bijna alle landen ter wereld.

Alle overige diensten van Windmill:

 • Groupage (deellading en kleinere verhuizingen);
 • Verhuisdozen;
 • Opslag;
 • Douaneformaliteiten.

Reviews en ervaringen van Windmill zijn helaas niet op veel websites te vinden. Gelukkig hebben we er op Sirelo wel wat verzameld. Klik op de onderstaande link om deze te lezen.

Selectie en beoordeling criteria

De bovenstaande lijst hebben we samengesteld aan de hand van verschillende criteria. Allereerst hebben we gekeken naar zoekresultaten in Google. Aan de hand daarvan hebben we de bedrijven die het meeste naar voren kwamen gefilterd. Vervolgens hebben we gekeken naar de grootte van het bedrijf. We hebben alleen gekozen voor middelgrote of grote verhuisbedrijven. Een klein verhuisbedrijf wat ook internationale verhuizingen uitvoert kan dus ook erg goed zijn, maar deze hebben we er bewust niet in gezet omdat deze vaak beperkt zijn in hun capaciteit.

De grootte van het bedrijf in achting genomen hebben we daarna ook gekeken naar beoordelingen op het internet. Hiervoor hebben we niet alleen gekeken naar onze eigen reviews, maar zoveel mogelijk andere websites gebruikt. Tot slot hebben we uit data van Google gekeken naar het aantal maandelijkse zoekopdrachten naar de betreffende bedrijven en de maandelijkse bezoekers op de websites. Aan de hand van alle bovenstaande criteria is de lijst dus samengesteld.

Opmerking over de data

Uiteraard kunnen we niet garanderen dat de bovenstaande 12 bedrijven jouw internationale verhuizing tot in de perfectie gaan uitvoeren. We zijn een onafhankelijk platform en hebben deze lijst onafhankelijk samengesteld. We nemen dus ook geen verantwoordelijkheid voor de geboden diensten van deze internationale verhuisbedrijven.

Overige informatie over internationaal verhuizen

Buiten deze lijst hebben we op Sirelo nog veel meer handige informatie over internationaal verhuizen. Denk dan aan:

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 22-08-2018.