Op zoek naar een goedkoop verhuisbedrijf?
Vergelijk verhuisbedrijven!
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Goedkoop verhuizen

Bespaartips en een overzicht van goedkope verhuizers

Featured image

Staat er een verhuizing op de planning en wil je het liefst goedkoop verhuizen? Dan ben je bij Sirelo aan het juiste adres. We delen hier onze beste bespaartips en laten je zien welke verhuisbedrijven bekend staan als goedkope verhuizers. Zo bespaar je al snel honderden euro’s op je verhuizing! Lees snel verder.

Tips: Hoe verhuis je goedkoop?

Of je nu verhuist met een verhuisbedrijf of de verhuizing zelf uitvoert, de onderstaande tips kunnen jou gaan helpen om goedkoper te verhuizen.

1. Verhuis niet last minute 🗓️

Waar je bij een vakantie juist kunt besparen door last minute te boeken, geldt dit bij een verhuizing helaas niet. Door de verhuizing zo vroeg mogelijk te boeken, scoor je vaak een betere deal. De meeste verhuisbedrijven plannen minimaal een paar weken vooruit en kunnen daarom niet op hele korte termijn verhuizen tegen een scherp tarief. Kortom: vroegtijdig plannen loont!

2. Verhuis op een doordeweekse dag, buiten vakanties om

Verhuisbedrijven rekenen een toeslag voor verhuizingen in het weekend. Daarnaast is verhuizen tijdens de (school)vakanties erg geliefd. Dit zorgt voor een hogere vraag en verhuisbedrijven rekenen in deze tijden daarom meer voor een verhuizing. Plan de verhuisdatum zorgvuldig en zorg dat je buiten de weekenden en vakanties om kunt verhuizen.

Wil je zelf de verhuizing uitvoeren? Ook dan gaat deze tip op. Het huren van een verhuisbus is bij de meeste verhuurders ook goedkoper op momenten dat de vraag lager is.

3. Vergelijk prijzen en vind zo goedkope verhuizers

Door minimaal drie verhuisoffertes met elkaar te vergelijken, weet je wat een realistische prijs voor jouw verhuizing is. Wanneer je graag goedkoop wil verhuizen, dan is het noodzaak om de goedkoopste offertes te vinden. Die vind je alleen door ze eerst aan te vragen! Wil je hier niet te veel tijd aan besteden? Laat ons dan het werk doen.

Met ’t formulier hieronder selecteren wij vrijblijvend tot 5 verhuisbedrijven voor je, die ieder een offerte voor jouw verhuizing zullen opmaken. Zo weet je precies welke verhuizers goedkoper zijn dan de rest.

Vergelijk verhuizers & Bespaar honderden euro's
Klik op de grootte van jouw verhuizing om gratis verhuisoffertes te ontvangen

4. Dun je inboedel uit

Een zolder die volstaat met spullen die je al jaren niet hebt gebruikt, servies dat staat te verstoffen, oud speelgoed… herkenbaar? Een verhuizing is hét moment om je inboedel eens flink op te ruimen. Hoe minder je verhuist, hoe minder je verhuizing zal kosten. En, een nieuwe woning is nóg leuker wanneer je er met een opgeruimde inboedel in kan trekken.

💬  Sirelo’s TIP: De meeste verhuisbedrijven maken een offerte op basis van het volume van een inboedel in kubieke meters. Met deze verhuis volume calculator heb je binnen enkele minuten berekend hoeveel m3 jouw inboedel is. Handig!

5. Wees creatief met verpakkings​materiaal en zoek gratis verhuisdozen

Om je inboedel tijdens het verhuizen goed te beschermen, kun je materialen aanschaffen die hiervoor gemaakt zijn. Echter betaal je daar dan wel voor. Door jezelf van je meest creatieve kant te laten zien, bespaar je al snel tientallen euro’s op deze materialen. Denk aan:

 • Gebruik vuilniszakken in plaats van dure kledingzakken. Hang je kleding op, knip een gat in het midden van de onderkant van de vuilniszak, steek hier +/- 5 hangers hangers doorheen, en je kleding is beschermd tijdens de verhuizing.
 • Verpak breekbare spullen met handdoeken. Lekker duurzaam én goedkoop. Door handdoeken te gebruiken in plaats van bubbeltjesplastic, gebruik je niet onnodig plastic en bespaar je op de verhuiskosten. Win-win.
 • Ga op zoek naar gratis verhuisdozen. Op Marktplaats of weggeefhoeken op Facebook staan regelmatig gratis verhuisdozen. Door deze op te halen en te gebruiken bespaar je waarschijnlijk meer dan je zou verwachten: een verhuisdoos kost al snel 1,50 tot 2,50 per verhuisdoos.

💬 Sirelo’s TIP: Let bij het gebruiken van tweedehands verhuisdozen wel goed op de draagkracht. Gebruik bij voorkeur geen slappe dozen voor kostbare spullen, en vul de verhuisdozen niet helemaal als je twijfelt aan de draagkracht.

6. Goedkoop verhuizen doe je met hulp van familie of vrienden

Zelfs wanneer je je verhuizing uitbesteed aan een verhuisbedrijf, kun je besparen door hulp van vrienden of familie in te schakelen. Door het inschakelen van hulp, hoef je minder verhuizers in te huren.

7. Bereid de verhuizing goed voor

Je kunt zelf veel doen om de verhuisdag goed voor te bereiden. Dit zal tijd schelen op de verhuisdag zelf, en dus betaal je minder aan het verhuisbedrijf. Denk hierbij aan:

 • (De)monteren van meubels.
 • Kleine spullen en verhuisdozen zelf verhuizen;
 • Verhuisdozen alvast op de begane grond klaarzetten;
 • De doorloop van naar alle ruimtes vrij maken zodat de verhuizers tijdens de verhuizing niet belemmerd worden;
 • Opvang regelen voor kinderen en huisdieren, zodat jij op de verhuisdag volledige focus hebt op het verhuizen.

Door dit soort zaken zelf te doen, zullen de verhuizers eerder klaar zijn en dat verschil ga je merken!

8. Kies voor een kleine verhuiswagen

Tot slot: of je nu zelf verhuist of kiest voor een verhuisbedrijf, het kiezen voor een kleiner voertuig scheelt in de kosten. Bij het huren van een verhuisbus betaal je voor een groter voertuig meer. Schakel je een verhuisbedrijf in, ook dan kost een grotere verhuiswagen aanzienlijk meer per uur dan een kleinere verhuiswagen tot 20 kubieke meter.

goedkoop verhuizen met Sirelo

Met deze tips kun je op een budgetvriendelijke manier verhuizen zonder te veel kosten te maken. Vergeet niet om een gedetailleerd budget op te stellen en offertes te vergelijken om de beste deal te krijgen. Succes met je verhuizing!

Goedkope verhuizers: zo vind je er één voor jouw verhuizing

Verhuizen met een verhuisbedrijf brengt de nodige voordelen met zich mee. Maar, daar staat tegenover dat het ook iets meer kost. Wil je daarom verhuizen met een goedkoop verhuisbedrijf? Die vind je gelukkig door heel Nederland.

Waar moet je naar kijken wanneer je een goedkope verhuizer zoekt?

Wij raden je aan om jezelf de volgende vragen te stellen wanneer je een verhuisbedrijf overweegt:

Werkt het verhuisbedrijf met studenten?

Nederland kent tegenwoordig veel goedkope verhuizers die met studenten werken. Tijdens je zoektocht naar een verhuisbedrijf, is dit dus iets waar je op kunt letten.

Is het verhuisbedrijf in de stad gevestigd?

In grotere steden bevinden zich vaak meer verhuisbedrijven. Dit betekent: meer concurrentie, wat weer kan leiden tot lagere prijzen.

Is het een verhuisbedrijf dat alleen verhuizingen binnen Nederland doet?

Wanneer je binnen Nederland verhuist, kun je het beste kiezen voor een verhuisbedrijf dat geen internationale verhuizer is. Internationale verhuisbedrijven hebben namelijk andere specialismen en zijn voor een nationale verhuizing vaak duurder dan de kleinere, nationale verhuizers.

Hoe ver woon ik bij het verhuisbedrijf vandaan?

De meeste verhuisbedrijven rekenen voorrijkosten wanneer je niet binnen een bepaalde straal rondom hun standplaats woont. Het kan daarom lonen om een verhuisbedrijf te zoeken dat dichtbij je huidige woning gevestigd is. Vergelijken kan echter nooit kwaad, want soms is het vooralsnog goedkoper om voorrijkosten te betalen wanneer een verhuisbedrijf verder weg zit maar wel lagere tarieven hanteert.

Is het verhuisbedrijf aangesloten bij een brancheorganisatie?

Verhuisbedrijven die zijn aangesloten bij brancheorganisaties als Erkende Verhuizers kosten doorgaans meer. Ben je op zoek naar een goedkoop verhuisbedrijf, overweeg dan om een verhuisbedrijf te kiezen dat niet aangesloten is bij een brancheorganisatie. Hou er wel rekening mee dat je dan goed de verzekering van de verhuizer checkt, want je wil voorkomen dat het verhuisbedrijf niet verzekerd blijkt te zijn bij schade.

Goedkope verhuizers op een rijtje

Om je op weg te helpen om een goedkope verhuizer te vinden, hebben wij er een aantal voor je op een rijtje gezet. Let op: Dit zijn verhuisbedrijven die zelf pretenderen goedkoper te zijn dan andere verhuizers. Vergeet niet om verhuisoffertes aan te vragen en deze te vergelijken om zeker te weten dat ze goedkoper zijn!

 1. StudentVerhuizers
 2. Student Verhuis Service
 3. De Meubeltaxi

Klik op de namen van de verhuizers om naar hun Sirelo profiel te gaan. Hier kun je reviews vinden van de verhuizers en indien gewenst direct aan offerte aanvragen. Zo ontdek je snel of het verhuisbedrijf bij jouw verhuizing en budget past. Toch nog even verder kijken? 

Wil je zeker weten dat je alle verhuisbedrijven bij jou in de buurt hebt kunnen overwegen? Gebruik dan ons handige overzicht om alle verhuizers bij jou in de omgeving te vinden.

Wil je direct weten wat jouw verhuizing ongeveer zal kosten?

Wil je alvast weten wat jouw verhuizing ongeveer zal gaan kosten, nog voordat je de bespaartips hebt toegepast? Je berekent het hier in een handomdraai! 

Bereken je verhuiskosten
Om de oppervlakte van je woning te berekenen, gebruiken wij het kadaster.
Postcode:
Huisnummer:
Terug
Indicatieprijs:
Afstand:
Oppervlakte:

Hou er rekening mee dat deze prijs slechts een indicatie is, dus jouw verhuizing kan goedkoper of duurder uitvallen wanneer je offertes hebt aangevraagd. Meer info over de kosten van een verhuizing vind je hier.

Zelf goedkoop verhuizen of toch uitbesteden?

Heb je al besloten of je de verhuizing zelf wil uitvoeren of toch liever overlaat aan een verhuisbedrijf? Wat je uiteindelijk ook kiest, er zijn altijd manieren om goedkoop te verhuizen. Zelfs wanneer je alles uitbesteed aan een verhuizer! We hopen dat je door onze tips voldoende kunt besparen om goedkoop te kunnen verhuizen. Heb je nog niet de informatie gevonden die je zocht? Ga dan naar onze homepage of blader door de onderstaande artikelen – hier is eindeloos veel te vinden over verhuizen.