Op zoek naar een goedkoop verhuisbedrijf?
Vergelijk verhuisbedrijven!
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Goedkoop verhuizen

Bespaartips en overzicht van goedkope verhuizers

Featured image

Tegenwoordig is alles duurder, dus je wilt natuurlijk het liefst goedkoop verhuizen. In dit artikel lees je bespaartips en leer je hoe je de beste goedkope verhuizers voor jouw verhuizing vindt. Ook vind je een handige tool om de verhuiskosten te berekenen.

Goedkoop verhuizen: de 11 beste bespaartips

Geloof het of niet, maar goedkoop verhuizen kan zowel met een verhuisbedrijf als wanneer je het zelf aanpakt. Met deze tips bespaar je kosten en wordt de verhuizing goedkoper.

1. Verhuis niet last minute

Begin zo vroeg mogelijk met je zoektocht naar een goedkoop verhuisbedrijf, dit zorgt namelijk voor een betere deal. De meeste verhuisbedrijven plannen minimaal een paar weken vooruit en kunnen daarom niet op korte termijn goedkoop verhuizen.

2. Verhuis goedkoop op doordeweekse dagen

Veel verhuizers, zelfs goedkope verhuisbedrijven, rekenen een weekendtoeslag. Verhuizen tijdens (school)vakanties is daarnaast ook erg populair. Wanneer goedkope verhuizers meer aanvragen hebben, rekenen ze een hoger tarief. Plan de verhuisdatum daarom buiten weekenden en vakanties om.

3. Kies voor budget verhuizers

Om een goedkopere verhuisservice te vinden kun je ook denken aan bedrijven die met studenten werken of ZZP-verhuizers. Let er echter wel op dat je van tevoren schriftelijke afspraken maakt en de referenties van de budget verhuizer controleert.

4. Voer de budgetverhuizing (deels) zelf uit

Zelf de dozen inpakken, een verhuisbus huren, de inboedel uitpakken en je nieuwe woning inrichten: het kost veel tijd en moeite, maar je verhuist goedkoper wanneer je het zelf doet. Als je met een goedkope verhuisservice samenwerkt, kun je ook een gedeelte van de inboedel al zelf vervoeren, dit scheelt in tijd.

5. Goedkoop verhuizen met familie of vrienden

Ze zijn misschien niet altijd even betrouwbaar, maar budget verhuizers zijn familie en vrienden zeker. Vraag rond wie er beschikbaar is en bespaar kosten met deze goedkope “verhuisservice”.

6. Vergelijk prijzen en vind goedkope verhuizers

De goedkoopste verhuizer vind je het makkelijkst door minimaal drie verhuisoffertes met elkaar te vergelijken. Zo krijg je een idee van de prijs en weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Vul het formulier in om vrijblijvend tot vijf offertes van goedkope verhuisservices te ontvangen.

Vergelijk verhuizers & Bespaar honderden euro's
Klik op de grootte van jouw verhuizing om gratis verhuisoffertes te ontvangen

7. Ruim voor de verhuizing je inboedel op

Wanneer je goedkoop wilt verhuizen is een grote schoonmaakbeurt de beste bespaartip! Hoe minder je verhuist, hoe goedkoper de verhuizing. De meeste verhuisbedrijven maken een offerte op basis van het volume van je inboedel in kubieke meters. Met deze verhuis volume calculator bereken je snel hoeveel m³ jouw inboedel is.

8. Zoek naar gratis of goedkope verhuisdozen

Om de inboedel goed te beschermen heb je allerlei soorten, vaak prijzige, materialen beschikbaar. Ben je in een creatieve bui en wil je goedkoop verhuizen, dan helpen deze tips:

 • Gebruik vuilniszakken, geen dure kledingzakken. Hang je kleding aan hangers, knip een gat onderaan de vuilniszak in het midden, steek de kledinghangers erdoorheen en je kleding is beschermd tijdens de verhuizing.
 • Verpak breekbare spullen met handdoeken. Vergeet duur en milieuonvriendelijk bubbeltjesplastic, handdoeken werken net zo goed om inboedel te beschermen.
 • Zoek naar gratis of goedkope verhuisdozen. Op Marktplaats of Facebook worden vaak gratis of goedkope verhuisdozen aangeboden. Dit maakt je verhuizing goedkoper, een verhuisdoos kost namelijk al snel € 1,50 of € 2,50 per verhuisdoos. Controleer bij tweedehands, goedkope verhuisdozen wel de draagkracht en gebruik geen slappe dozen.

9. Bereid de verhuizing goed voor

Goede voorbereiding is het halve werk, of dit in geval, een goedkopere verhuizing. Regel dit voor de verhuizing al zelf:

 • Inboedel inpakken in goedkope verhuisdozen.
 • Meubels (de)monteren.
 • Kleine spullen zelf verhuizen.
 • De verhuisdozen op de begane grond klaarzetten.
 • De doorloop naar alle ruimtes vrijmaken zodat er geen barrières zijn.
 • Opvang voor kinderen en huisdieren regelen, zodat er geen afleidingen zijn.

10. Kies voor een kleine verhuiswagen

Of je nu zelf verhuist of kiest voor een goedkoop verhuisbedrijf, bij het huren van een verhuisbus betaal je meer hoe groter de verhuiswagen is.

11. Goedkoop internationaal verhuizen

Internationaal verhuizen is een topic apart. Enkele tips om goedkoop internationaal te verhuizen zijn om een schip te gebruiken (wanneer mogelijk), alleen de essentiële spullen mee te verhuizen of een container te delen met andere verhuizers. Lees het artikel over de kosten van internationaal verhuizen voor meer informatie en bespaartips.

Goedkope verhuisbedrijven vinden

Of je nu binnen Nederland of goedkoop internationaal wilt verhuizen, in de database van Sirelo vind je een groot aanbod aan goedkope verhuisservices. Hieronder laten we zien waar je op moet letten bij de zoektocht naar een goedkoop verhuisbedrijf.

Selectievragen voor het vinden van goedkope verhuizers

 • Werkt het verhuisbedrijf met studenten? Studenten hebben een lager uurtarief, maar soms moet je hierdoor wel inleveren op vakbekwaamheid.
 • Waar is het verhuisbedrijf gevestigd? In grote steden is er meer concurrentie, dus goedkopere verhuisbedrijven vind je vaak buiten de stad.
 • Is het een Nederlands of goedkoop internationaal verhuisbedrijf? Voor een verhuizing binnen Nederland hebben kleinere, nationale verhuizers vaak gunstigere tarieven.
 • Hoe ver is het verhuisbedrijf van mij vandaan? Buiten een bepaalde straal worden voorrijkosten gerekend, dus een verhuisbedrijf dat dichterbij is kan in een goedkopere verhuizing resulteren.
 • Is het verhuisbedrijf aangesloten bij een brancheorganisatie? Erkende Verhuizers brengen voordelen met zich mee, maar kosten meer. Wanneer je voor een niet-aangesloten goedkope verhuisservice kiest, controleer dan hoe je verzekerd bent bij schade.

Goedkope verhuizers op een rijtje

Om je alvast op weg te helpen, vind je hieronder enkele goedkope verhuizers. Vraag echter altijd meerdere verhuisoffertes aan, zodat je de prijzen kunt vergelijken. Klik op de namen van de goedkope verhuisservices om meer informatie en Sirelo reviews te lezen.

StudentVerhuizers

Deze betaalbare verhuisservice heeft een Eurovergunning en is door voorgaande Sirelo verhuizers beoordeeld met een 6.8. Het overgrote deel beveelt dit budget verhuisbedrijf aan!

Voordelen

 Goedkope verhuizer
 Vriendelijke verhuizers
 Snelle verhuizing
 Harde werkers

Nadelen

 Schade aan inboedel die niet altijd vergoed wordt
 Soms onprofessioneel
 Slechte communicatie en planning
 Onverwachte toeslagen

Student Verhuis Service

Deze Amsterdamse budget verhuisservice werkt met studenten en heeft geen Eurovergunning. Zo’n 68% van de verhuizers die met Student Verhuis Service heeft gewerkt zou hen aanraden.

Voordelen

 Goedkope verhuizer
 Vriendelijke verhuizers die meedenken
 Vlotte verhuizing
 Harde werkers

Nadelen

 Slechte schadeafhandeling
 Komen niet altijd afspraken na
 Slechte communicatie en planning

De Meubeltaxi

Deze Rotterdamse budget verhuizer met Eurovergunning heeft meer dan 15 jaar ervaring. Het kleine verhuisbedrijf heeft een gemiddelde beoordeling van 6.1 op Sirelo, maar deze beoordeling komt voort uit een klein aantal beoordelingen. Je inboedel is bij De Meubeltaxi verzekerd tot maximaal € 100.000 met een eigen risico van € 50.

Voordelen

 Budgetverhuizer
 Nette verhuizers
 Goede communicatie
 Ook voor kleine verhuizingen

Nadelen

 Enkeling had problemen met de communicatie en schade

Bereken hoeveel jouw budget verhuizing gaat kosten

Nog voordat je offertes aanvraagt bij budget verhuizers is het goed om ongeveer te weten wat je kunt verwachten. Met de tool hieronder bereken je binnen één minuut hoeveel de verhuizing ongeveer zal kosten. Uiteraard kunnen de daadwerkelijke verhuiskosten hoger of lager uitvallen.

Bereken je verhuiskosten
Om de oppervlakte van je woning te berekenen, gebruiken wij het kadaster.
Postcode:
Huisnummer:
Terug
Indicatieprijs:
Afstand:
Oppervlakte:

Veelgestelde vragen

Wat kost een goedkope verhuizing?

Hoe kan ik goedkoop verhuizen?

Waar zijn de verhuisdozen het goedkoopst?