Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Bus huren voor een verhuizing

Featured image

Overweeg je de verhuizing zelf uit te voeren en hiervoor een verhuisbus te huren? We geven je tips om dit soepel te laten verlopen, delen de ins & outs van een verhuisbus huren en tot slot heb je ook de optie om offertes van verhuisbedrijven te vergelijken. Zo kun je een weloverwogen keuze maken tussen zelf verhuizen en de verhuizing uitbesteden!

Verhuizen: bus huren

Wil je de verhuizing zelf uitvoeren maar heb je hiervoor nog geen geschikt vervoersmiddel? Dan is een verhuisbus huren de oplossing. In Nederland heb je meerdere partijen waar je een bus kunt huren, zoals bijvoorbeeld Bo-rent. Je hebt verhuisbussen van verschillende formaten: van 3 m³ tot 16 m³. Voor het kiezen van de juiste verhuisbus, hebben wij een aantal tips voor je verzameld.

5 tips bij het huren van een verhuisbus

Voordat je kiest om een verhuisbus te huren, willen we je de volgende 5 tips meegeven:

✔️ Begin bij het berekenen van het volume van je inboedel

Zo weet je precies welk formaat verhuisbus het beste bij jouw verhuizing past. Het volume in kubieke meters bereken je makkelijk en snel via Sirelo’s volume calculator.

✔️ Een bus van 16 m³ inhoud, kan niet daadwerkelijk 16 m³ aan inboedel vervoeren

Helaas, maar waar: je kunt niet alles op elkaar stapelen, dus je houdt altijd loze ruimte over tijdens de verhuizing. Dit zorgt ervoor dat er al snel enkele kubieke meters onbenut blijven. Denk bijvoorbeeld aan antieke stukken, kunst of simpelweg kwetsbare dozen en zaken als eetkamerstoelen: daar plaats je geen andere meubelen bovenop.

✔️ De kans is aanwezig dat je meer dan 1 keer moet rijden

Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van jouw inboedel, maar de kans is groot dat je niet alles in 1 keer kunt meenemen. Hou hier rekening mee. Is het ver rijden tussen je huidige en je nieuwe woning, bijvoorbeeld omdat je verhuist naar een andere gemeente? Dan redt je het mogelijk niet op 1 dag om meerdere keren te rijden. Het is dan aan te raden om de bus voor 2 dagen te huren.

✔️ Reserveer de bus op tijd

Je wil voorkomen dat je de dag voor de verhuizing geen verhuisbus blijkt te kunnen reserveren. Wacht hier dus niet tot de laatste dag mee.

✔️ Hou rekening met extra kosten door verzekering en eventuele schades

Iets waar je liever niet bij stilstaat, maar wat helaas wel kan gebeuren tijdens de verhuizing: schade aan de verhuisbus. Daarover vertellen we je hier meer.

Wat kost een verhuisbus huren?

De kosten van het huren van een verhuisbus zijn bij iedere verhuurder anders. Om toch een schatting te kunnen maken van je verhuiskosten, hebben we de gemiddelde starttarieven per verhuisbus voor je in een overzicht gezet.

Soort verhuisbusInhoudTarief
Verhuisbus mini3 m³Vanaf € 42,00 per dag
Verhuisbus klein6 m³Vanaf € 59,50 per dag
Verhuisbus medium11 m³Vanaf € 85,00 per dag
Verhuisbus groot16 m³Vanaf € 105,00 per dag

💬 Sirelo’s TIP: Let bij het vergelijken van de kosten van verschillende aanbieders ook op het aantal vrij te rijden kilometers, het soort verzekering en de hoogte van je eigen risico. Dit soort zaken kunnen ervoor zorgen dat de kosten een stuk hoger uitvallen dan je van tevoren dacht.

Wat als er schade ontstaat?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en dat geldt zeker op de verhuisdag. Gelukkig is een verhuurbedrijf altijd wettelijk verplicht om iedere verhuisbus WA-verzekerd te verhuren. Dit betekent dat letsel- en materiële schade die je met de bus toebrengt aan anderen, gedekt wordt. Maar let op: schade die je veroorzaakt aan de bus zelf, je inboedel of je woning valt hier dus niet onder. Bij enkele verhuurders kun je een allriskverzekering afsluiten, deze dekt dan ook de schade aan de bus. Dit is echter een optie die niet ieder verhuurbedrijf aanbiedt.

En heb je al stilgestaan bij het eigen risico? Of je nu kiest voor een extra verzekering of niet, in het geval van schade betaal je altijd eerst het stukje eigen risico. Heb je zelf gekozen voor bijvoorbeeld €1.500 eigen risico en is de schade €1.600? Dan valt slechts €100 onder de verzekering, want de eerste €1.500 valt onder jouw eigen risico en komt dus voor jouw rekening.

De bijkomende kosten van een allriskverzekering en het verlagen van het eigen risico lijken op het eerste oog soms wat aan de hoge kant, maar in het geval van schade ben je blij dat je hiervoor gekozen hebt. Kies verstandig!

Verhuisbus huren met Sirelo

Zelf een verhuisbus huren of een expert inschakelen?

Twijfel je nog of je de verhuizing zelf wil doen of toch een verhuisbedrijf wil inschakelen? Dan kan het helpen om verhuisoffertes te vergelijken. Zo weet je precies wat je verhuizing zal kosten bij verschillende verhuisbedrijven. Soms valt de prijs (vergeleken met het zelf huren van een bus) heel erg mee! En het scheelt ook nog eens veel stress.

Met het onderstaande formulier ontvang je gratis tot vijf verhuisoffertes. Zo kun je een weloverwogen keuze maken!

Verhuisbedrijven vergelijken = besparen!
Klik op de grootte van je inboedel en ontvang 5 gratis verhuisoffertes

💬 Sirelo’s TIP: Door het vergelijken van verhuisbedrijven, bespaar je al snel tot honderden euro’s op de verhuizing. Zorg dat je ook alle kosten voor het huren van een verhuisbus goed op een rijtje hebt – hiermee hak je straks makkelijker de knoop door.

Goedkope verhuisbus huren

Ben je op zoek naar de goedkoopste verhuisbus? Dan is ons advies om allereerst meerdere aanbieders te vergelijken. Zorg hierbij dat je ook een duidelijk kostenoverzicht hebt van de bijkomende kosten. Denk aan:

  • Wat is het starttarief, en is dit voor 24 uur huren of voor een kalenderdag huren?
  • Hoeveel vrije kilometers zijn er in het tarief inbegrepen en hoeveel kost iedere kilometer daarboven?
  • Hoeveel is het eigen risico?
  • Wat kost een eventuele extra allriskverzekering?

De kosten kunnen sterk uiteenlopen per aanbieder, maar kunnen ook een stuk hoger uitvallen door alle bijkomende kosten. Ons advies? Wanneer je graag een goedkope verhuisbus wil huren, besteed dan minimaal een paar uur aan het uitpluizen van alle prijzen!

Tot slot..

Heb je al nagedacht over extra verhuismaterialen zoals verhuisdozen, dekens, spanbanden en wikkelfolie? Wanneer je verhuist met een verhuisbedrijf, dan gebruiken de verhuizers hun eigen materialen. Alleen voor verhuisdozen betaal je meestal een klein bedrag per gehuurde verhuisdoos. Wanneer je ervoor kiest om zelf de verhuizing uit te voeren, dan komen ook de kosten van de materialen voor jouw rekening. Handig om rekening mee te houden 🙂