Verhuis volume calculator

Bereken je inboedel in kubieke meter (m3)

Featured image

Het volume van je verhuizing berekenen in kubieke meters (m³)? Met onze verhuis volume calculator klik je per ruimte aan wat je gaat verhuizen en zo bereken je eenvoudig het volume in m³. Als je klaar bent, kun je het volume naar je e-mailadres sturen om op te slaan. Tot slot kun je ook direct verhuisoffertes aanvragen!

Klik op een ruimte om de volume calculator te starten ⤵️

✔️ Ik heb ’t volume van mijn verhuizing berekend, wat nu?

Na het berekenen van het volume, kun je ervoor kiezen om deze naar jezelf te mailen. Je krijgt dan binnen een minuut de volledige lijst van spullen inclusief het totale volume in je mailbox. Super handig! Je kunt deze gebruiken wanneer je bij verhuisbedrijven offertes aanvraagt, maar natuurlijk ook wanneer je bijvoorbeeld een inboedelopslag wil huren en de grootte hiervan moet bepalen.

💬 Sirelo’s TIP: Onthoud dat het slechts een indicatie is en nog geen exact volume – wellicht neem je nog spullen mee die niet in de inboedel calculator stonden, of is jouw bank of bed nét iets groter dan het volume in de calculator aangeeft. Gelukkig is het volume wat je hierboven berekend hebt wel voldoende voor een verhuisbedrijf om een offerte op te maken.

Verhuizing m3 berekenen: veelgestelde vragen

Iedere maand helpen we duizenden mensen met hun verhuizing. Hierbij hoort natuurlijk het berekenen van de inboedel in kubieke meters. We zien dus regelmatig dezelfde vragen voorbij komen. Om jou te helpen, hebben we hieronder deze vragen op een rijtje gezet.

Hoeveel is 1 m3?

Een kubieke meter is 1,00 x 1,00 x 1,00 meter.

Hoeveel m3 is een bankstel?

Ieder bankstel heeft andere afmetingen. Voor een tweezitsbank kun je uitgaan van 1 m3 en voor een driezitsbank ongeveer 1,5 m3. Wil je precies weten hoe groot jouw bank is? Dit kun je zelf relatief simpel berekenen met de volgende berekening: de lengte x de breedte x de hoogte.

Stel: Je bank is 2 meter breed, 50 cm lang en 60 cm hoog. Het aantal kubieke meters van je bank is dan 2,00 x 0,50 x 0,60 = 0,6 m3.  Zo kun je dus van ieder item exact het volume in kubieke meters berekenen, ook wanneer dit item niet in de verhuis volume calculator staat. Handig!

Hoe groot is een verhuisdoos? 📦

Er zijn meerdere soorten verhuisdozen. Doorgaans komen deze maten veel voor:

  • Kleine verhuisdoos: 30 x 30 x 30 cm
  • Middelgrote verhuisdoos: 48,5 x 32,5 x 38 cm
  • Grote verhuisdoos: 61 x 46 x 46 cm

Daarnaast worden ook boekendozen vaak gebruikt bij een verhuizing. Deze zijn 48 x 32 x 22 cm groot. Tot slot kun je je kleding ook hangend verhuizen, hiervoor heeft het verhuisbedrijf speciale garderobedozen. Deze zijn 58 x 50 x 132 cm.

Hoeveel verhuisdozen gaan er in een kuub (1 m3)?

Dat hangt af van de grootte van de verhuisdoos. Een gemiddelde verhuisdoos is 48,5 x 32,5 x 38 cm en heeft hiermee een inhoud van 60 liter. Van dit formaat verhuisdoos passen er dus ongeveer 10 verhuisdozen in 1 m3. Verhuis je je volledige inboedel? Dan is de kans groot dat je minimaal 40 verhuisdozen hebt, wat neerkomt op 4 m3.

Hoeveel past er in een verhuiswagen?

Verhuisbedrijven gebruiken doorgaans verhuiswagens van 20 m3. In de onderstaande afbeelding laten we zien hoeveel inboedel hier ongeveer in past.

Wat past er in een verhuiswagen van 20 m3

Hoeveel kubieke meter inboedel past er in een container?

Ook dat hangt af van het formaat van de container. Hieronder vind je het volume in kubieke meter per formaat verhuiscontainer.

Formaat container (ft)Volume in kubieke meter (m3)
810
1016
2033
4067

💬 Sirelo’s TIP: Na het m3 berekenen, weet je precies welke container er nodig zal zijn voor je verhuizing. Meer weten over container verhuizingen? Lees dan hier verder.

Wat volgt er na het volume berekenen?

Heb je het volume van je inboedel berekend omdat je binnenkort gaat verhuizen? Dan kun je nu met het volume in kubieke meter meerdere dingen doen:

  • Overweeg je te verhuizen met een verhuisbedrijf? Vraag dan offertes aan bij verhuisbedrijven. Op basis van het volume maken zij dan een verhuisofferte voor je op.
  • Wil je zelf de verhuizing uitvoeren? Dan kun je nu op zoek naar een bus waar je het berekende volume in kan vervoeren. Meer info over het huren van een verhuisbus vind je hier.
  • Je inboedel een tijdje in opslag plaatsen? Met het volume kun je precies bepalen hoe groot de opslag moet zijn.
  • Of je nu zelf verhuist of de verhuizing uitbesteed, je kunt alvast verhuisdozen kopen of lenen.

Hoe weet ik wat mijn verhuizing kost na het gebruiken van de m3 calculator?

Verhuizen is een dienst, daarom kunnen de prijzen enorm variëren. Wil je weten wat jouw verhuizing precies zal gaan kosten? Vraag dan gratis verhuisoffertes aan via onderstaande knop!

Wil je weten wat jouw verhuizing gaat kosten op basis van het volume dat uit de inboedel calculator is gekomen? Snappen we! De kosten van een verhuizing worden grotendeels bepaald aan de hand van het volume, dus een verhuisbedrijf kan hiermee relatief snel een prijsindicatie voor je verhuizing opmaken. Met het onderstaande formulier ontvang je vliegensvlug tot 5 verhuisoffertes!

Ontvang gratis offertes en voorkom dat je te veel betaalt
Wat ga je verhuizen?

💡Sirelo’s TIP: Wil je nog geen verhuisoffertes vergelijken maar wil je dit later wel doen? Sla dan de e-mail goed op, hiermee kun je later nog binnen 1 minuut offertes aanvragen via de handige knop die erin zit!

Sirelo helpt je verhuizen

We hopen dat de verhuis volume calculator nuttig is geweest voor het berekenen van het volume van je verhuizing. Naast het berekenen van het aantal kubieke meters, kun je op Sirelo.nl nog veel meer relevante info vinden voor je verhuizing. De onderstaande artikelen kunnen bijvoorbeeld erg handig zijn, of begin bij het artikel Goedkoop verhuizen!