Benieuwd wat jouw verhuizing gaat kosten?
Vergelijk gratis 5 verhuisbedrijven!
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Kosten verhuisbedrijf: Wat kost een verhuizing in 2023?

Featured image

Ga je verhuizen en ben je benieuwd wat de kosten van een verhuisbedrijf zijn? Sirelo helpt je verder! Op deze pagina vind je de gemiddelde kosten van een verhuizing en leggen we je uit hoe je zelf snel en makkelijk de verhuiskosten berekent. En niet onbelangrijk: je kunt hier de kosten van verschillende verhuisbedrijven vergelijken door offertes aan te vragen!

Wat kost een verhuizing?

Een verhuizing kost gemiddeld tussen de 850 en 1700 euro. Brancheorganisatie Erkende Verhuizers schrijft dat verhuizen met een bij hen aangesloten verhuisfirma in 2023 gemiddeld 1.800 tot 2.000 euro kost. De tarieven van een verhuizing lopen dus erg uiteen. Het betreft altijd maatwerk en dit betekent dat een gemiddelde prijs slechts gezien kan worden als indicatie.

Maar hoe bepaalt een verhuisbedrijf de kosten? Dit wordt grotendeels bepaald door de afstand tussen jouw huidige en nieuwe woning en de grootte van de inboedel. Op basis van deze informatie bepaalt het verhuisbedrijf een uurtarief en vermenigvuldigt dit met het aantal benodigde uren. Hier lees je verderop deze pagina meer over.

💬 Sirelo’s TIP: Om zeker te weten dat je niet te veel betaalt, kun je hier verhuisbedrijven vergelijken. Zo voorkom je dat je te veel betaalt. ✔️

Wat kost een gemiddelde verhuizing bij een verhuisbedrijf?

 • Een flat of appartement verhuizen kost gemiddeld €550 – €1200.
 • Een rijtjeshuis verhuizen kost gemiddeld €1.260 – €1.800.
 • Een twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning verhuizen kost gemiddeld €1.950 – €3.000.

Wil je precies weten wat jouw verhuizing gaat kosten? Klik dan hieronder en ontvang vrijblijvend tot 5 offertes van verhuisbedrijven!

Benieuwd naar de exacte kosten van jouw verhuizing?
Geef aan wat je gaat verhuizen en ontvang gratis verhuisoffertes!

Door het vergelijken van offertes kun je honderden euro’s besparen op je verhuizing. Het is ook nog eens gratis, simpel én snel!

Kosten verhuisbedrijf per uur

Een verhuiswagen van 20 m3 en de hulp van één verhuizer kost gemiddeld tussen de € 60 en € 65 per uur. Heb je een grotere verhuiswagen nodig? Dan kost een verhuiswagen van 50 m3 en één verhuizer gemiddeld € 65 tot € 80 per uur.

Deze gemiddelde uurtarieven gelden dus voor een verhuiswagen en één verhuizer. Heb je meer verhuizers nodig? Dan kost iedere extra verhuizer doorgaans € 35 tot € 50 per uur. Dit gaat dan puur om de persoon die jou helpt verhuizen (de arbeidsuren dus).

Wil je zelf de een indicatie van je verhuiskosten berekenen? Maak dan een schatting van het aantal verhuizers dat je verwacht nodig te hebben, de grootte van de verhuiswagen en het aantal uren. Logischerwijs geldt hier: verhuis je een grote inboedel? Dan zijn er meerdere verhuizers en een grote verhuiswagen nodig. Heb je een kleine inboedel te verhuizen en help je zelf mee? Dan zal het uurtarief lager liggen, omdat een kleine verhuiswagen voldoende zal zijn.

💬 Sirelo’s TIP: Weet je nog niet hoeveel kubieke meters er verhuisd moet worden? Gebruik dan Sirelo’s Volume Calculator. Zo weet je precies uit hoeveel kubieke meter je inboedel bestaat en welke verhuiswagen er nodig zal zijn voor je verhuizing.

Direct inzicht in jouw verhuiskosten

Geen tijd om zelf alles uit te pluizen? Bij Sirelo snappen we dat als geen ander. We hebben daarom een handige tool voor je ontwikkeld waarmee je direct een schatting van de kosten kunt zien. Zie het als een indicatie, want ook hier geldt: een verhuizing is altijd maatwerk en ieder verhuisbedrijf rekent met eigen tarieven en voorwaarden.

Bereken je verhuiskosten
Om de oppervlakte van je woning te berekenen, gebruiken wij het kadaster.
Postcode:
Huisnummer:
Terug
Indicatieprijs:
Afstand:
Oppervlakte:

🔎 Wel even opletten: de berekening wordt gemaakt aan de hand van de oppervlakte van jouw woning in vierkante meters en dus niet aan de hand van het volume van je inboedel. Dat maakt het extra snel. En simpel!

Wat beïnvloedt de kosten?

We hebben al kort toegelicht dat verhuisbedrijf kosten grotendeels tot stand komen door a) de afstand tussen beide woningen en b) het volume van de inboedel. Daarnaast is het uurtarief van ’t verhuisbedrijf ook afhankelijk van de grootte van de verhuiswagen en het aantal verhuizers dat je nodig hebt voor je verhuizing.

We lichten nog enkele factoren toe die de prijs van een verhuizing kunnen beïnvloeden:

 • De afstand tussen je huidige woning en je nieuwe woning.
 • De grootte van jouw inboedel: de hoeveelheid spullen die je verhuist zal bepalen hoe groot de verhuiswagen moet zijn, hoeveel verhuisdozen je nodig hebt en hoeveel uren de verhuizing in beslag zal nemen;
 • Het moment waarop je wil verhuizen: in het weekend rekenen verhuizers een weekendtarief, en ook in de zomer betaal je (door drukte) bij de meeste verhuisbedrijven meer;
 • Het soort verhuizer: wanneer een verhuisbedrijf is aangesloten bij Erkende Verhuizers betaal je veelal meer, maar dit levert ook de nodige voordelen op. Je inboedel is bijvoorbeeld tot 100.000 euro verzekerd tijdens de verhuizing. Hierover lees je hier meer;

En verder..

 • De bereikbaarheid van je woning. Hoe dichterbij de woning de verhuiswagen kan parkeren, hoe sneller de verhuizing zal gaan en hoe lager de kosten van de verhuizing zullen zijn;
 • Het gebruik van een verhuislift. Dit versnelt vaak de verhuizing wanneer je in een appartement woont of wanneer je in een woning woont met een smal trapgat. Het huren van de verhuislift brengt echter wel weer kosten met zich mee;
 • Het laten verhuizen van bijzondere items zoals een piano, antiek of kunst. Niet ieder verhuisbedrijf doet dit, dus let hierop bij het aanvragen van de verhuisoffertes. Hou er rekening mee dat dit extra kosten met zich meebrengt, zeker wanneer het gaat om een piano verhuizen;
 • Extra diensten: als je ervoor kiest om dozen te laten inpakken, meubels te laten (de)monteren en/of gebruik te maken van opslag, dan zul je dit terugzien op de offerte.

Tot slot: woon je in de stad en is er een parkeervergunning nodig? Dan kan het verhuisbedrijf dit regelen. Hou er rekening mee dat dit al snel enkele honderden euro’s kan kosten.

Wat kost een verhuizing?

Wat kosten extra diensten bij een verhuisbedrijf?

De verschillende diensten die je nodig hebt, zijn bepalend voor de kosten die je betaalt aan het verhuisbedrijf. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten per dienst:

DienstenVerhuisbedrijf kosten (ca.)
(de)montage meubels€ 50 per uur
Dozen in- en uitpakken€ 50 per uur
Verhuislift huren€ 99 – 150 per uur
Parkeervergunning€ 240 – € 360 per dag
Tijdelijke opslag€ 125 – € 320 per maand

Vergelijk vrijblijvend verhuisbedrijven 🚚

Ben je benieuwd naar de exacte kosten van jouw verhuizing en wil je zeker weten dat je niet te veel betaalt? Snappen we! Je kunt via Sirelo makkelijk en snel verhuisoffertes vergelijken. Je ontvangt hiermee vrijblijvende offertes van maximaal 5 verhuisbedrijven.

Zo weet je zeker dat je een betrouwbaar verhuisbedrijf vindt én dat je niet te veel betaalt.

Verhuisbedrijf kosten: ook jij kan ze berekenen!

Na het lezen van deze pagina ben je een ware expert geworden op het gebied van verhuiskosten. Wanneer iemand je nu vraagt ‘Wat kost verhuizen met een verhuisbedrijf?‘, dan zou je bijna zonder nadenken antwoord moeten kunnen geven. Een volgende stap in het verhuisproces is de voorbereiding. Hierbij komt onze checklist verhuizen goed van pas! Benieuwd naar tips om goedkoop te verhuizen? Deze vind je hier.

Veelgestelde vragen

Wat kost een kleine verhuizing?

Wat kost een dag verhuizen?

Wat kost verhuizen met een Erkende Verhuizer?

Hoe kan je goedkoop verhuizen?

Wat kost opslag bij een verhuisbedrijf?