Benieuwd wat jouw verhuizing gaat kosten?
Vergelijk gratis 5 verhuisbedrijven!
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Kosten verhuizing: Wat kost een verhuisbedrijf in 2024?

Featured image

Wat kost een verhuisbedrijf gemiddeld? Op deze pagina laten we de verhuisbedrijf kosten zien en leer je welke kosten bij de verhuizing komen kijken en hoe je zelf de verhuiskosten berekent. Vraag hier ook direct offertes aan om verhuisbedrijf kosten te vergelijken.

Wat kost een verhuisbedrijf?

De kosten bij verhuizing liggen gemiddeld tussen de € 850 en € 1700. Volgens Erkende Verhuizers variëren de verhuisbedrijf kosten gemiddeld tussen de € 1800 en € 2000.

De kosten bij verhuizing lopen dus erg uiteen, omdat het maatwerk betreft.

 • Een flat of appartement verhuizen kost gemiddeld tussen de € 550 en € 1200
 • Een rijtjeshuis verhuizen kost gemiddeld tussen de € 1260 en € 1800
 • Een twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning verhuizen kost gemiddeld tussen de € 1950 en € 3000

Maar wat kost een verhuisbedrijf? Dit wordt grotendeels bepaald door de afstand tussen de huidige en nieuwe woning, en de inboedel grootte. Het verhuisbedrijf bepaalt een uurtarief en vermenigvuldigt dit met het aantal benodigde uren. Voor een exact bedrag kun je het best offertes opvragen en verhuisbedrijf kosten vergelijken.

Wat kost een verhuizer per uur?

Een verhuiswagen van 20 m3 en de hulp van één verhuizer kost gemiddeld tussen de € 60 en € 65 per uur. Heb je een grotere verhuiswagen nodig? Dan kost een verhuiswagen van 50 m3 en één verhuizer gemiddeld 65 tot € 80 per uur.

De gemiddelde verhuiskosten per uur gelden dus voor een verhuiswagen en één verhuizer. Heb je meer verhuizers nodig? Iedere verhuizer kost doorgaans € 35 tot € 50 per (arbeids)uur.

Wat kost een verhuizer gemiddeld?

Wil je zelf berekenen hoeveel een verhuizer kost? Maak een schatting van:

 • De grootte van de inboedel
 • De grootte en het aantal verhuiswagens
 • Het aantal verhuizers (en of je zelf meehelpt)
 • Het aantal uren
 • De totale afstand van A naar B

Gebruik de inboedel volume calculator om te berekenen uit hoeveel kubieke meter je inboedel bestaat en welke verhuiswagen er nodig is voor je verhuizing.

Exacte verhuisbedrijf kosten berekenen

Wil je precies weten hoeveel een verhuizer kost? Selecteer de grootte van je inboedel en ontvang gratis tot 5 vrijblijvende offertes van verhuisbedrijven.

Hoeveel kost een verhuizer? Bereken het
Geef aan wat je gaat verhuizen en ontvang gratis verhuisoffertes.

Direct inzicht in de verhuisbedrijf kosten

Wil je zelf de verhuisbedrijf kosten berekenen? Met deze handige tool maak je direct een schatting van de verhuisbedrijf kosten. Onthoud wel dat dit een indicatie is; ieder verhuisbedrijf berekent eigen tarieven en voorwaarden. De verhuiskosten berekening wordt gemaakt aan de hand van de oppervlakte van je woning, dus niet het inboedelvolume. Dit is sneller en simpeler!

Bereken je verhuiskosten
Om de oppervlakte van je woning te berekenen, gebruiken wij het kadaster.
Postcode:
Huisnummer:
Terug
Indicatieprijs:
Afstand:
Oppervlakte:

Wat beïnvloedt de verhuisbedrijf kosten?

Bij het berekenen van de gemiddelde verhuisbedrijf kosten kijk je onder andere naar wat kost een verhuizer per uur, hoeveel verhuizers zijn er nodig, en wat is de afstand en de grootte van de verhuiswagen.

Dit zijn de factoren die de kosten bij een verhuizing kunnen beïnvloeden:

 • Afstand: tussen je huidige woning en nieuwe woning.
 • Inboedelgrootte: dit bepaalt de grootte van de verhuiswagen, hoeveel verhuisdozen nodig zijn en hoeveel uren de verhuizing in beslag zal nemen.
 • Verhuisdag: in het weekend kost een verhuizer meer door het weekendtarief en in de zomer betaal je (door drukte) ook meestal een hoger tarief.
 • Soort verhuizer: wanneer een verhuisbedrijf is aangesloten bij Erkende Verhuizers betaal je meer, maar dit levert ook voordelen op. Je inboedel is bijvoorbeeld tot € 100.000 verzekerd. Lees meer over verantwoord verhuizen.
 • Bereikbaarheid woning: hoe dichter de verhuiswagen bij de woning kan parkeren, hoe lager de verhuisbedrijf kosten zijn.
 • Verhuislift gebruik: de kosten bij verhuizing zijn lager in een appartement dan een woning met een smal trapgat. Lees meer over het huren van de verhuislift.
 • Bijzondere items: piano’s, antiek en kunst worden niet door iedere verhuizer getransporteerd, let hierop bij het aanvragen van offertes. Dit kost extra, zeker wanneer je een piano verhuist.
 • Extra diensten: een verhuizing met inpakken kost meer, net als het (de)monteren van meubels en/of het gebruik maken van opslag.
 • Parkeervergunning: als je in de stad woont, kan een vergunning nodig zijn. Een verhuisbedrijf kan dit regelen, maar wel als extra kosten.

Bekijk ook onze checklist verhuizen om te kijken wat je precies bij de verhuizing moet regelen.

Wat zijn de verhuisbedrijf kosten voor extra diensten?

De verschillende diensten zijn bepalend voor de verhuisbedrijf kosten. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten per dienst:

DienstenVerhuisbedrijf kosten (ca.)
(de)montage meubels€ 50 per uur
Dozen in- en uitpakken€ 50 per uur
Verhuislift huren€ 99 – 150 per uur
Parkeervergunning€ 240 – € 360 per dag
Tijdelijke opslag€ 125 – € 320 per maand

Vergelijk hoeveel een verhuisbedrijf kost met gratis offertes

Met welk budget moet je rekening houden? En wat kost een verhuizing met inpakken? Vraag verhuisoffertes aan, vergelijk prijzen en kies de beste optie zodat je zo goedkoop mogelijk verhuist.

Vergelijk gratis verhuisoffertes

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een verhuizer bij een kleine verhuizing?

Wat kost een dag verhuizen?

Hoeveel kost een Erkende Verhuizer?

Hoe kan je goedkoop verhuizen?

Wat kost opslag bij een verhuisbedrijf?