Kosten verhuisbedrijf: Wat kost een verhuizing in 2023?

Ga je verhuizen en ben je benieuwd wat de kosten van een verhuisbedrijf zijn? Sirelo helpt je verder! Op deze pagina vind je de gemiddelde kosten van een verhuizing en leggen we je uit hoe je zelf snel en makkelijk de verhuiskosten berekent. En niet onbelangrijk: je kunt hier de kosten van verschillende verhuisbedrijven vergelijken door offertes aan te vragen!

Benieuwd wat jouw verhuizing gaat kosten?
Vergelijk gratis 5 verhuisbedrijven!

Wat kost een verhuizing?

Een verhuizing kost gemiddeld tussen de 850 en 1700 euro. De kosten verschillen per verhuisbedrijf en worden grotendeels bepaald door de afstand tussen jouw huidige en nieuwe woning en de grootte van de inboedel. Deze factoren zorgen ervoor dat de gemiddelde kosten van een verhuizing erg uiteenlopen.

💬 Sirelo’s TIP: De kosten verschillen per verhuizing en ook per verhuisbedrijf. Om zeker te weten dat je niet te veel betaalt, kun je hier verhuisoffertes vergelijken. Zo voorkom je dat je te veel betaalt. ✔️

Wat zijn de kosten van een verhuisbedrijf in 2023?

In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de gemiddelde verhuisbedrijf kosten voor ieder soort verhuizing. Je kunt ervoor kiezen om zelf te helpen zodat de verhuiskosten lager zijn, maar je kunt natuurlijk ook alles uitbesteden aan het verhuisbedrijf. Dit noemt men een full service verhuizing.

Soort verhuizingAantal verhuizersGemiddelde kosten verhuisbedrijf
Goedkope verhuizing1 verhuizer€495 – €750
Verhuizing incl. inpakken2 verhuizers€850 – €1.400
Full service verhuizing3+ verhuizers€1.250 – €2.500

De gemiddelde verhuiskosten lopen sterk uiteen omdat iedere inboedel een ander formaat heeft. Zie de gemiddelde kosten van een verhuisbedrijf dus als een indicatie. Wil je precies weten wat jouw verhuizing gaat kosten? Klik dan hieronder en ontvang vrijblijvend tot 5 offertes van verhuisbedrijven!

Benieuwd naar de exacte kosten van jouw verhuizing?
Geef aan wat je gaat verhuizen en ontvang gratis verhuisoffertes!

Door het vergelijken van offertes kun je honderden euro’s besparen op je verhuizing. En het is ook nog eens gratis, simpel én snel!

Wat zijn de kosten van een verhuisbedrijf o.b.v. afstand en volume? 🚛

We hebben de gemiddelde kosten van een verhuizing voor je berekend aan de hand van afstand en volume.

 • 21-25 m3 aan inboedel verhuizen over een afstand van 1-10 kilometer kost gemiddeld €1.045.
 • 61-65 m3 aan inboedel verhuizen over een afstand van 81-90 kilometer kost gemiddeld €3.183.

Let op: dit zijn gemiddelde verhuisbedrijf kosten wanneer je verhuist met een verhuisbedrijf dat is aangesloten bij Erkende Verhuizers. Deze kosten bestaan uit het laden, vervoeren en lossen van de inboedel. Zaken zoals (de)montage van meubelen en inpakken van dozen zijn in deze verhuiskosten indicatie nog niet meegenomen. De kosten van jouw verhuizing kunnen daarom afwijken van dit gemiddelde.

💬 Sirelo’s TIP: Wil je zelf berekenen wat jouw verhuizing ongeveer zal gaan kosten? Direct inzicht in je verhuiskosten heb je met onze verhuiskosten-calculator door hier te klikken.

Gemiddelde kosten verhuizing, per woningsoort

 • Een flat of appartement verhuizen kost gemiddeld €875 – €1000;
 • Een rijtjeshuis verhuizen kost gemiddeld €1.050 – €1.500;
 • Een twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning verhuizen kost gemiddeld €1.500 – €2.500.

Kosten verhuizen: de exacte kosten van jouw verhuizing

Ben je benieuwd naar de exacte kosten van jouw verhuizing en wil je zeker weten dat je niet te veel betaalt? Snappen we! Je kunt via Sirelo makkelijk en snel verhuisoffertes vergelijken. Je ontvangt hiermee vrijblijvende offertes van maximaal 5 verhuisbedrijven. Zo weet je zeker dat je een betrouwbaar verhuisbedrijf vindt én dat je niet te veel betaalt! Vraag ze hieronder aan ⬇️

Wil je liever eerst een schatting van de verhuiskosten? Ook daarvoor zit je hier goed! Lees hieronder verder.

Bereken de kosten van jouw verhuizing

We hebben een handige tool voor je ontwikkeld waarmee je direct een schatting van de kosten kunt zien. Deze berekening van de verhuiskosten is wellicht iets minder nauwkeurig, maar is een goede schatting en is ook nog eens vliegensvlug. Houden we van!

🔎 Wel even opletten: de berekening wordt gemaakt aan de hand van de oppervlakte van jouw woning in vierkante meters en dus niet aan de hand van het volume van je inboedel. Dat maakt het extra snel. En simpel.

Bereken je verhuiskosten
Om de oppervlakte van je woning te berekenen, gebruiken wij het kadaster.
Postcode:
Huisnummer:
Terug
Indicatieprijs:
Afstand:
Oppervlakte:

Kosten verhuisbedrijf per uur

Het totale tarief dat je per uur betaalt voor een verhuizer plus een verhuiswagen ligt tussen de € 62,50 en € 99,50.Wanneer je een verhuisbedrijf inhuurt, dan worden de kosten voor een deel opgebouwd uit het uurtarief van de verhuizer(s) en het uurtarief voor de verhuiswagen.

 • De uurtarieven van verhuizers zijn gemiddeld € 37,50 tot € 49,50 per uur. Dit gaat dan puur om de persoon die jou helpt verhuizen (de arbeidsuren dus).
 • De kosten van de verhuiswagen zijn gemiddeld € 25 per uur voor een verhuiswagen van 20 m3 en gemiddeld € 50 per uur voor een verhuiswagen van 50 m3 – makkelijk te onthouden! 

Je telt dus het tarief per verhuizer plus de verhuiswagen bij elkaar op om tot een gemiddeld uurtarief te komen. Verhuis je een grote inboedel? Dan zijn er meerdere verhuizers en een grote verhuiswagen nodig. Heb je een kleine inboedel te verhuizen en help je zelf mee? Dan zal het uurtarief lager liggen, omdat een kleine verhuiswagen voldoende zal zijn.

💬 Sirelo’s TIP: Weet je nog niet hoeveel kubieke meters er verhuisd moet worden? Gebruik dan Sirelo’s Volume Calculator. Zo weet je precies uit hoeveel kubieke meter je inboedel bestaat en welke verhuiswagen er nodig zal zijn voor je verhuizing.

Wat kost een verhuiswagen met personeel?

Voor een verhuiswagen en één verhuizer betaal je dus gemiddeld € 62,50 tot € 99,50 per uur. De exacte kosten zijn afhankelijk van het type verhuiswagen en het aantal verhuizers dat er nodig is voor de verhuizing.

Vanzelfsprekend stijgt het uurtarief van het verhuisbedrijf wanneer je meer dan 1 verhuizer en/of een grotere verhuiswagen nodig hebt. Maar, hoe weet je nu hoeveel verhuizers er nodig zijn voor jouw verhuizing en hoeveel tijd zij nodig zullen hebben? Dit is onder andere afhankelijk van:

 • Hoeveel je zelf doet. Wil je bijvoorbeeld het verhuisbedrijf ook verhuisdozen laten in- en uitpakken en meubels laten (de)monteren? Dan kost dit meer uren en vaak ook een extra verhuizer;
 • Hoeveel er verhuisd moet worden. Besluit je heel de inboedel te laten verhuizen? Dan zijn er meer uren en meer verhuizers nodig dan wanneer je slechts de meubelstukken laat verhuizen;
 • De bereikbaarheid van de woning. Wanneer de verhuizers een afstand moeten overbruggen tussen je voordeur en de verhuiswagen, dan kost dit ze meer tijd dan wanneer de verhuiswagen direct voor de deur kan parkeren;
 • Hoe lang de verhuizers onderweg zijn. Is het 20 minuten rijden naar je nieuwe woning, dan kost dit minder tijd dan wanneer de verhuizers bijvoorbeeld een uur moeten rijden – geen hogere wiskunde!

Kosten verhuisbedrijf: een voorbeeld

Om de rekensom makkelijker te maken voor je, geven we je een voorbeeld:

De gehele verhuizing kost het verhuisbedrijf 8 uur, er zijn 2 verhuizers aanwezig en je hebt een verhuiswagen nodig met een inhoud van 50 m3, dan kost je verhuizing ongeveer € 900, mits er geen extra kosten bijkomen voor extra diensten. Dit bedrag is exclusief het te rijden aantal kilometers tussen de woningen.

Door te berekenen hoeveel jij wil laten doen door het verhuisbedrijf, hoeveel tijd zij hiervoor nodig hebben en om hoeveel inboedel het gaat, kun jij berekenen wat de kosten van de verhuizing zouden zijn. Een efficiënte manier om direct inzicht te krijgen in jouw verhuiskosten, is deze verhuiskosten calculator.

Wat kost een verhuizing?

Wat kost een verhuisbedrijf voor 1 dag?

Wanneer je een verhuiswagen van 20 m3 en één verhuizer nodig hebt voor 1 dag, dan kost dit ongeveer €575 tot €750. Is je inboedel groter dan 20 m3 en heb je meer verhuizers nodig? Dan lopen de kosten op tot €2.000. Dit zijn gemiddelde tarieven en de kosten kunnen per verhuisbedrijf uiteenlopen. Het is dus raadzaam om minimaal drie verhuisbedrijven te vergelijken om zeker te weten dat je niet te veel betaalt.

Wat beïnvloedt de kosten van een verhuizing?

We hebben al kort toegelicht dat verhuisbedrijf kosten grotendeels tot stand komen door a) de afstand tussen beide woningen en b) het volume van de inboedel. Daarnaast is het uurtarief van ’t verhuisbedrijf ook afhankelijk van de grootte van de verhuiswagen en het aantal verhuizers dat je nodig hebt voor je verhuizing.

We lichten nog enkele factoren die de prijs van een verhuizing kunnen beïnvloeden toe:

 • De afstand tussen je huidige woning en je nieuwe woning.
 • De grootte van jouw inboedel: de hoeveelheid spullen die je verhuist zal bepalen hoe groot de verhuiswagen moet zijn, hoeveel verhuisdozen je nodig hebt en hoeveel uren de verhuizing in beslag zal nemen;
 • Het moment waarop je wil verhuizen: in het weekend rekenen verhuizers een weekendtarief, en ook in de zomer betaal je (door drukte) bij de meeste verhuisbedrijven meer;
 • Het soort verhuizer: wanneer een verhuisbedrijf is aangesloten bij Erkende Verhuizers betaal je veelal meer, maar dit levert ook de nodige voordelen op. Je inboedel is bijvoorbeeld tot 100.000 euro verzekerd tijdens de verhuizing. Hierover lees je hier meer;

En verder..

 • De bereikbaarheid van je woning. Hoe dichterbij de woning de verhuiswagen kan parkeren, hoe sneller de verhuizing zal gaan en hoe lager de kosten van de verhuizing zullen zijn;
 • Het gebruik van een verhuislift. Dit versnelt vaak de verhuizing wanneer je in een appartement woont of wanneer je in een woning woont met een smal trapgat. Het huren van de verhuislift brengt echter wel weer kosten met zich mee;
 • Het laten verhuizen van bijzondere items zoals een piano, antiek of kunst. Niet ieder verhuisbedrijf doet dit, dus let hierop bij het aanvragen van de verhuisoffertes. Hou er rekening mee dat dit extra kosten met zich meebrengt, zeker wanneer het gaat om een piano verhuizen;
 • Extra diensten: als je ervoor kiest om dozen te laten inpakken, meubels te laten (de)monteren en/of gebruik te maken van opslag, dan zul je dit terugzien op de offerte.

Tot slot: woon je in de stad en is er een parkeervergunning nodig? Dan kan het verhuisbedrijf dit regelen. Hou er rekening mee dat dit al snel enkele honderden euro’s kan kosten.

Wat kosten extra diensten bij een verhuisbedrijf?

De verschillende diensten die je nodig hebt, zijn dus bepalend voor de kosten die je betaalt aan het verhuisbedrijf. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten per dienst:

DienstenVerhuisbedrijf kosten (ca.)
(de)montage meubels€ 45 per uur
Dozen in- en uitpakken€ 45 per uur
Verhuislift huren€ 99 per uur
Parkeervergunning€ 200 – € 300 p.d.
Tijdelijke opslag€ 125 – € 200 p.m.

Wat kost een full service verhuizing?

Bij een full service verhuizing laat je alles door het verhuisbedrijf doen, zoals het inpakken van de verhuisdozen en het (de)monteren van meubelen. Een full service verhuizing kost gemiddeld €1500 tot €2.000, afhankelijk van het type woning en de afstand tussen beide woningen. Hoe groter het volume van de inboedel, hoe meer de full service verhuizing zal kosten.

Besparen op de kosten van verhuizen

Als geen ander begrijpen we dat je niet graag te veel betaalt voor je verhuizing. Daarom hebben we onze beste tips verzameld om te zorgen dat jij de kosten voor je verhuizing laag kunt houden.

 1. Verhuis niet in het weekend. De kosten van het verhuisbedrijf zijn hoger in het weekend. Verhuis dus doordeweeks indien mogelijk.
 2. Doe spullen weg die je niet meer gebruikt. Minder volume betekent minder kosten! Daarnaast kun je vaak een ander blij maken met jouw oude spullen. En, niet te vergeten: je bent lekker duurzaam bezig. 😉 Win-win.
 3. Pak niet-breekbare spullen zelf in. Wanneer je het verhuisbedrijf alles laat inpakken, loopt dit al snel in de kosten. Door zelf spullen in te pakken bespaar je hierop;
 4. Vergelijk minimaal 3 verhuisbedrijven. Als je minimaal drie verhuisbedrijven met elkaar vergelijkt, weet je zeker dat je niet onverhoopt voor een relatief duur verhuisbedrijf kiest. Vergelijken loont vrijwel altijd, want het verschil tussen verhuisbedrijven kan oplopen tot zeker 40%. Via Sirelo vergelijk je makkelijk en snel verhuisbedrijven. En niet alleen op prijs, maar door de reviews ook op kwaliteit. Net zo belangrijk!

 5. Check of je recht hebt op een verhuiskostenvergoeding. Dit geldt bijvoorbeeld als je moet verhuizen omdat je huidige woning gesloopt gaat worden.

💬 Sirelo’s TIP: Wil je zo goedkoop mogelijk verhuizen? Raadpleeg dan deze pagina over goedkoop verhuizen.

Kosten verhuisbedrijf: ook jij kan ze berekenen!

Na het lezen van deze pagina ben je een ware expert geworden op het gebied van verhuiskosten. Wanneer iemand je nu vraagt ‘Wat kost verhuizen met een verhuisbedrijf?‘, dan zou je vlekkeloos antwoord moeten kunnen geven 😉 Verder hopen we natuurlijk dat je nu een goede schatting hebt van de kosten van jouw verhuizing. Een volgende stap is een goede voorbereiding. Hierbij komt onze checklist verhuizen goed van pas! Benieuwd naar tips om goedkoop te verhuizen? Deze vind je hier.