Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Piano verhuizen

Hoe pak je dat op een makkelijke en veilige manier aan?

Featured image

Je piano verhuizen naar je nieuwe woning? Tegen die klus zie je vast op. Het is zo’n zwaar, groot en gevoelig meubelstuk! Maar ook in je nieuwe woning wil je de fuga’s van Bach en de walsen van Chopin spelen, dus achterlaten is geen optie. Sirelo geeft advies.

Vraag hulp aan een professional

Eigenlijk is een piano verhuizen het werk voor professionals. Vanwege het gewicht en de gevoeligheid is de kans op schade groot. Zeker als het een vleugel is. Veel bedrijven bieden de verhuisservice piano verhuizen gelukkig aan. Een professionele piano- of vleugelverhuizer:

 • pakt de piano goed in met bijvoorbeeld een transporthoes, zodat de lak niet beschadigt;
 • gebruikt moderne hulpmiddelen om de piano te verplaatsen;
 • kantelt de piano zorgvuldig om te kunnen manoeuvreren in smalle ruimtes;
 • heeft geschikt vervoer;
 • zet de piano stevig vast in de bus zodat deze niet kan verschuiven of omvallen gedurende de rit;
 • laadt de piano uit en verplaatst hem naar de nieuwe, vaste plaats.

Tip: op onze verhuisbedrijven pagina vind je diverse verhuisbedrijven in jouw omgeving die de dienst piano verhuizen in hun servicepakket hebben. Vraag gratis 5 verhuisoffertes aan.

Hoeveel kost het verhuizen van een piano?

Doorgaans liggen de kosten voor het verhuizen van een piano tussen de € 200 en € 300. Wel hangt dit af van het aantal verhuizers dat nodig is en de af te leggen afstand. Er zijn minimaal 2 verhuizers nodig voor een piano en minimaal 3 voor een vleugel.

Piano verhuizen vanaf een hogere verdieping

Verhuisbedrijven verhuizen een piano meestal niet via de trap. Dit is niet toegestaan volgens de arbowet. Daarom zal de verhuizer een verhuislift huren of een hijskraan. Het huren van een verhuislift kost ongeveer € 75. Een hijskraan is nodig als de piano of vleugel toch te zwaar is, of als de verhuislift niet geplaatst kan worden vanwege ruimtegebruik. Er zijn verschillende soorten hijskranen. Voor een telekraan betaal je ongeveer € 60 tot € 100 per uur. Vaak staat hij er een aantal uur, dus dit kan zeker € 500 kosten.

Zelf je piano verhuizen?

Als je toch zelf je piano wilt verhuizen, volg dan deze tips:

 • Pak je piano in met dekens, lakens of noppenfolie zodat er geen krassen op de lak komen.
 • Een piano staat vaak op scherpe wieltjes. Bij verschuiving kunnen deze de vloer beschadigen. Leg daarom dekens of oude handdoeken op je vloer.
 • Zet de piano op zijn kant in krappe ruimtes. Zo kun je beter manoeuvreren. Doe dit heel voorzichtig; met beleid.
 • Regel een verhuiswagen die groot genoeg is en zet hem daarin goed vast met spanbanden in combinatie met verhuisdekens of ander zacht materiaal.
 • Zet de piano meteen op de juiste plek in je huis!

Laat de piano wennen!

Een piano heeft tijd nodig om te wennen aan de luchtvochtigheid van de nieuwe locatie. Hij zal daardoor na ongeveer 4 weken ontstemd raken. Laat hem daarom pas na die periode stemmen, zodat je vanaf dan optimaal speelplezier zal hebben!

piano verhuizen