Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Bank verhuizen

Tips, kosten & verhuisbedrijven

Featured image

Wil je jouw bankstel verhuizen? Wij hebben tips en informatie voor je verzameld zodat het verhuizen van je bankstel straks zo gepiept is! Wil je liever de bank verhuizen met een verhuisbedrijf? We vertellen je wat dit ongeveer kost en je kunt vrijblijvend verhuisbedrijven vergelijken voor jouw verhuizing.

Bank verhuizen tips 🛋️

Bij het verhuizen van een bankstel wil je zeker weten dat deze heelhuids op bestemming aankomt. Hierbij is een goede voorbereiding het halve werk, en dit geldt voor zowel het inpakken als het vervoeren van de bank. We geven je allereerst 4 tips om te zorgen dat je goed voorbereid bent.

1. Ga na of de bank zonder verhuislift verhuisd kan worden

Hoe is je bankstel binnengekomen toen je het aanschafte of naar deze woning verhuisde? Als je toen de bank door het raam of door de deur naar binnen hebt gekregen, zal dit nu ook moeten lukken.

Heb je toentertijd een verhuislift gebruikt omdat de bank bijvoorbeeld te groot was om door het trapgat te gaan? Hou er dan rekening mee dat je nu weer gebruik zal moeten maken van een verhuislift.

2. Zorg voor de juiste verpakkingsmaterialen

Je wil natuurlijk voorkomen dat je bankstel tijdens het verhuizen beschadigd raakt. Zorg daarom dat je de juiste materialen aanschaft om je bankstel goed in te pakken voor de verhuizing. Denk aan:

  • Wikkelfolie. Dit wikkel je om je bankstel heen. Hou er wel rekening mee dat je dit soort folie niet direct op leer kunt plakken. Zorg dus voor een zachte tussenlaag, tussen het leer van je bank en de wikkelfolie;
  • Tape. Met tape kun je het wikkelfolie goed dichtplakken, en kun je bijvoorbeeld de poten van de bank bij elkaar houden nadat je deze hebt gedemonteerd;
  • Dekens. Door dekens om of over je bankstel heen te plaatsen, voorkom je dat er harde voorwerpen op kunnen komen tijdens het vervoeren van de bank.

3. Maak het bankstel schoon vóór het inpakken

Je hebt de juiste verhuismaterialen aangeschaft en je staat wellicht al te popelen om deze in te gaan pakken. Maar, wacht. Zorg dat je bankstel goed schoon en droog is voor je deze in het folie wikkelt. Wanneer er vuil tussen het folie en de bank zit, kan dit voor vlekken zorgen. Daarnaast kan het ook gaan schimmelen omdat de folie geen lucht doorlaat. Dat wil je voorkomen.

4. Wil je de bank laten vervoeren? Zoek tijdig een verhuisbedrijf

Wil je je inboedel laten verhuizen, of alleen de bank (en eventueel andere grote stukken) laten vervoeren? Wacht dan niet te lang met het vinden van een verhuisbedrijf.

Voor een spoed klus rekenen transport- of verhuisbedrijven vaak een stuk meer, en dat is zonde. Probeer enkele weken voor de geplande verhuisdatum een verhuisbedrijf te vinden.

Hulp nodig bij het vinden van geschikte verhuisbedrijven? Laat ons je gratis helpen, ontvang vrijblijvende verhuisoffertes ⬇️

Voorkomen dat je te veel betaalt? Vergelijk verhuisbedrijven
Klik op de grootte van de verhuizing en ontvang vijf offertes!

💬 Sirelo’s TIP: Door het vergelijken van verhuisbedrijven, kun je honderden euro’s besparen op je verhuizing. Het vergelijken van offertes loont dus!

Bank vervoeren

Naast het inpakken van je bank, is het vervoeren ook nog een dingetje. Bij Sirelo houden we de volgende vuistregel voor verhuizen aan:

”Je vervoert alles zoals het zich ook in je woning bevindt”.

Je koelkast verhuis je rechtop, zoals deze ook in je keuken staat. Het matras vervoer je plat, zoals deze ook op je bed ligt. En zo vervoer je ook, indien mogelijk, je bankstel rechtop. Door het bankstel tijdens het vervoeren bijvoorbeeld op zijn kant te zetten, kan er door de gewichtsverdeling schade aan de vullingen van de kussens ontstaan. Probeer daarom voor voldoende ruimte in de verhuiswagen te zorgen, zodat het bankstel rechtop kan blijven en er ook niets zwaars bovenop gestapeld hoeft te worden.

Let op! Zorg dat je de bank ook altijd samen tilt vanuit de woning naar de verhuiswagen. Probeer dit niet alleen te doen.

Bank verhuizen en vervoeren

Bank verhuizen kosten

Het vervoeren van een bank kost €52,50 tot €62,50 per uur wanneer je dit uitbesteed aan een verhuisbedrijf en je slechts één verhuizer inschakelt. Zijn er twee verhuizers nodig? Dan loopt dit tarief op tot €92,50 per uur. Je kunt zelf uitrekenen hoe lang het verhuisbedrijf onderweg zal zijn van A naar B en hoe lang het in- en uitladen ongeveer duurt. Als je er voor kiest om het bankstel zelf te demonteren en in te pakken, scheelt dit in de kosten.

Hou er rekening mee dat verhuisbedrijven wel extra kosten kunnen rekenen wanneer zij voor slechts 1 meubelstuk jouw kant op moeten komen. Het is daarom de overweging waard om bijvoorbeeld alle grote meubelstukken door het verhuisbedrijf te laten verhuizen, of zelfs de volledige inboedel.

💬 Sirelo’s TIP: Wil je meer weten over de kosten van een verhuizing? Daarover vind je meer hier!

Bank laten vervoeren?

Weet je al zeker dat je de bank wil laten vervoeren? Ga dan op zoek naar een geschikt verhuisbedrijf bij jou in de buurt, of laat ons het uitzoekwerk doen en ontvang vrijblijvend offertes!

Wil je je bank laten verhuizen door een professional maar wel besparen op de kosten? Demonteer ‘m dan zelf en pak ‘m zelf in met wikkelfolie.

Bank door het raam verhuizen

Lijkt je bankstel niet door de deuropening of bijvoorbeeld het trapgat te passen? Probeer dan om de bank te kantelen. In veel gevallen past het dan (net) wel. Krijg je de bank vooralsnog niet door de deur? Dan is het verhuizen van de bank via het raam een optie. Afhankelijk van de verdieping, heb je hiervoor verschillende hulpmiddelen:

  • Een verhuislift. Deze kun je huren als je de verhuizing zelf uitvoert, of door het verhuisbedrijf mee laten nemen wanneer je de verhuizing aan hen uitbesteed;
  • Een katrol. Oftewel: touw en blok. Hiermee takel je meubelstukken van een hogere verdieping naar beneden, het is eigenlijk een simplistische verhuislift. Heb je hier geen ervaring mee? Overweeg dan eerder een verhuislift.

Staat het bankstel op de begane grond? Dan is het soms mogelijk om een volledig raam eruit te halen om het bankstel zo uit de woning te tillen. Probeer in ieder geval te bedenken hoe het bankstel binnen is gekomen, want waarschijnlijk is dát de makkelijkste (en soms enige) manier om het bankstel ook weer buiten te krijgen.

We wensen je veel succes met het verhuizen van de bank(en). Wil je meer verhuistips? Check dan ook de artikelen hieronder.