Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Matras verhuizen

Sirelo's beste tips, info en meer

Featured image

Wil je een matras verhuizen maar weet je niet goed hoe? Je bent op de juiste plek beland. Je vindt hier tips, handige info en verhuisbedrijven die jou kunnen helpen verhuizen. Lees snel verder!

Matras verhuizen tips

Wil je jouw matras(sen) verhuizen? Een matras verhuizen is gelukkig geen hogere wiskunde 😉 met onderstaande tips is jouw matras zo verhuisd naar je nieuwe woning!

1. Koop een matrashoes

Of je nu zelf een bus huurt of verhuist met een verhuisbedrijf: de verhuiswagen zal vies zijn, hoe je het ook went of keert. Je wil dus voorkomen dat je matras zonder bescherming in de verhuiswagen gelegd wordt. Zorg daarom voor een stevige matrashoes.

💬 Sirelo’s TIP: Schaf op tijd matrashoezen aan voor alle matrassen die je wil verhuizen. Dit doe je bijvoorbeeld hier via Bol.com.

2. Het matras moet volledig droog zijn voor de verhuizing

Heb je matrassen die je de nacht voor de verhuizing niet meer nodig hebt? Haal hier dan alvast het beddengoed vanaf. Slaap je de nacht voor de verhuizing nog op een matras? Haal het beddengoed er dan direct vanaf wanneer je wakker wordt op de verhuisdag.

Laat vervolgens alle matrassen, indien mogelijk, een aantal uren (buiten) drogen. Zo weet je zeker dat ze goed droog zijn.

3. Plaats het droge matras in de hoes

Weet je zeker dat het matras volledig droog is? Plaats het matras dan in de matrashoes. Doe dit, indien mogelijk, samen met iemand anders. Is de matrashoes niet met een rits dicht te maken? Plak ‘m dan eventueel met wat tape vast.

4. Breng het matras samen naar de verhuiswagen

Probeer dit niet alleen te doen! Bij het verhuizen van een matras zijn zowel je eigen veiligheid als het matras erbij gebaat als je deze samen optilt en verplaatst. Je wil voorkomen dat je de binnenvering van het matras vernielt, dus ga niet alleen in de weer met het matras. Verdeel het gewicht van het matras daarentegen goed tussen jou en je hulp.

5. Leg het matras plattijdens het transport

Bij het verhuizen van je meubels houden we bij Sirelo altijd deze vuistregel aan: je vervoert alles zoals het zich ook in je woning bevindt. Oftewel: Je matras ligt plat op het bed, dus deze vervoer je ook plat tijdens de verhuizing. Hetzelfde geldt voor een koelkast verhuizen: die staat rechtop in je woning, dus vervoer je rechtop.

Zet vervolgens geen spullen óp het matras. Leg liever het matras op andere spullen, zolang de vorm van het matras maar recht blijft en deze plat kan blijven liggen.

💬 Sirelo’s TIP: Zie je geen mogelijkheid om het matras plat te vervoeren? Zet ‘m dan op z’n zij, tegen de binnenkant van de verhuiswagen aan. Zorg in ieder geval dat ie niet slap kan gaan hangen – hierdoor kan je matras beschadigen.

Matras verhuizen tipsKan je het matras oprollen?

Deze vraag zien we regelmatig voorbij komen. Het antwoord is simpel: wij raden het sterk af om je matras bij de verhuizing op te rollen. Afhankelijk van de vulling van je matras, is het soms wel mogelijk om ‘m op te rollen, maar dit gaat ten koste van de veerkracht van je matras. Door de materialen samen te drukken, neemt de veerkracht af. Hierdoor ligt het matras minder lekker na de verhuizing – en dát willen we absoluut voorkomen, nietwaar? 🙂

Matras inpakken voor verhuizing

Een belangrijke stap bij het verhuizen van een matras is natuurlijk het inpakken. Zorg altijd dat je een stevige matrashoes ter beschikking hebt, of een grote plastic zak. Wanneer je zeker wil weten dat je matras goed beschermd is en niet vies kan worden, dan is het aanschaffen van een matrashoes op maat wel echt aan te raden.

Wanneer je de tips hebt gelezen, weet je dat je je matras pas kunt inpakken wanneer deze helemaal droog is. Zorg daarnaast dat je het matras niet dagenlang in een afgesloten matrashoes laat zitten. Zelfs wanneer ‘ie helemaal droog was, is er nog altijd kans op schimmel. Probeer het matras dus na de verhuizing niet te lang in de hoes te laten zitten.

Matras laten verhuizen door een verhuisbedrijf?

Wil je hulp inschakelen voor je verhuizing? Dan ben je bij Sirelo aan het juiste adres. Wanneer je het formulier hieronder invult, gaan wij gratis voor je op zoek naar geschikte verhuisbedrijven. Deze verhuisbedrijven maken allemaal een offerte voor je op, zodat jij ze kunt vergelijken. Hierdoor weet je zeker dat je een passend verhuisbedrijf vindt én dat je niet te veel betaalt.

Voorkomen dat je te veel betaalt? Vergelijk verhuisbedrijven!
Klik op de grootte van de verhuizing en ontvang vijf gratis offertes

💬 Sirelo’s TIP: Wist je dat je door het vergelijken van verhuisoffertes, al snel honderden euro’s kunt besparen op de kosten van je verhuizing? Vergelijken loont dus zeker!