Wil je je meubels laten verhuizen?
Vergelijk verhuizers en bespaar!
Ontvang gratis 5 offertes

Meubels verhuizen

Voorkom schade en vertraging met deze tips

Featured image

Meubels verhuizen kan een uitdaging zijn. Je doet het niet iedere dag en vaak zijn de meubelstukken zwaar en onhandig om te tillen. Hoe voorkom je dan toch dat je tijdens de verhuizing meubelstukken beschadigt? En hoe zorg je ervoor dat meubels verhuizen niet te veel tijd en geld kost? Je leest het hier.

Wat kost het verhuizen van meubels?

Wil je de verhuizing zelf uitvoeren of uitbesteden aan een verhuisbedrijf? De eerste optie kost het minst, maar neemt wel meer risico met zich mee. Omdat je zelf niet ervaren bent, is de kans op schade aan je meubels en je woning groter. Door te kiezen voor een verhuisbedrijf wordt dit risico een stuk kleiner. Daarnaast is een verhuisbedrijf doorgaans goed verzekerd wanneer er toch iets misgaat.

Benieuwd naar de kosten? Je vindt het in de onderstaande tabellen.

Zelf de meubels verhuizen

Wat heb je nodig?De kosten
Een verhuisbus huren€ 70 – € 135 per dag
Een verhuislift huren (indien nodig)€ 50 – € 8 per uur
Parkeervergunning (indien nodig)€ 100 tot € 324 per dag
BrandstofAfhankelijk van het aantal kilometers
Materialen zoals dekensAfhankelijk van de hoeveelheid
Hulp van vrienden of familieGratis

Zelf de meubels verhuizen is de goedkoopste optie. Hou er echter rekening mee dat sommige verhuurders van verhuisbussen ook nog een vergoeding per kilometer vragen en dat je zelf de brandstof betaalt. Daarnaast betaal je doorgaans ook om verzekerd rond te kunnen rijden. Daarover lees je hier meer.

💬 Sirelo’s TIP: Wanneer je hulp inschakelt van vrienden of familie om de meubels te verhuizen, beloon hen dan in de vorm van een maaltijd of door iets terug te doen.

De meubels laten verhuizen

Soort verhuizingAantal verhuizersGemiddelde kosten
Enkele meubelstukken en witgoed1 verhuizer€ 350 – € 450
Alle meubelstukken en witgoed2 verhuizers€ 600 – € 1.100
Volledige inboedel incl. verhuisdozen3+ verhuizers€ 850 – € 1.900

Kies je ervoor om de meubels door een verhuisbedrijf te laten verhuizen? Dan lijkt dit op het eerste oog wellicht duurder, maar onderaan de streep valt dit wel mee. Je kunt ervoor kiezen om zelf alle kleine spullen en dozen te verhuizen, dan blijven alleen de grotere meubelstukken en het witgoed over voor het verhuisbedrijf. Je bent dan tussen de € 350 en € 1.100 kwijt. Dit is afhankelijk van hoeveel meubels je laat verhuizen.

Het verhuisbedrijf regelt, indien nodig, ook een verhuislift en de parkeervergunning. Dat scheelt jou veel stress!

Je meubels laten verhuizen: vergelijk verhuizers

Overweeg je de verhuizing uit te besteden? Dan wil je natuurlijk voorkomen dat je te veel betaalt. Vergelijk daarom altijd meerdere verhuisbedrijven voor je een definitieve keuze maakt. Sirelo maakt dit makkelijk voor je! Met het formulier hieronder vergelijk je gratis én snel tot vijf verhuisbedrijven op basis van prijs en reviews.

Meubels laten verhuizen? Voorkom dat je te veel betaalt!
Klik op de grootte van je verhuizing en ontvang gratis offertes

Liever zelf rondkijken welke verhuisbedrijven er bij jou in de buurt zitten? Klik dan hier.

Zware meubels verhuizen: Sirelo’s tips

Bij het verhuizen van je zware meubelstukken wil je natuurlijk zeker weten dat je de kans op schade beperkt. Daarnaast wil je zo min mogelijk zorgen ervaren, en daar gaan deze tips je bij helpen.

1. De voorbereiding

Wanneer de verhuizing nadert, is het tijd voor de voorbereiding! Begin met het opmeten van je meubels. Het volume in kubieke meters bereken je snel met onze volume calculator. Nu je het volume berekend hebt, weet je precies hoe groot de verhuiswagen of aanhanger moet zijn. Daarnaast kun je nu ook opmeten of alle meubelstukken door het trapgat en door de deuren passen. Is dit niet het geval? Check dan of de meubels gedemonteerd kunnen worden of dat je een verhuislift nodig hebt om alles beneden te krijgen.

Sommige meubels, zoals een bank of een antieke kast, verhuis je meestal in hun geheel. Als je meubels kunt demonteren, is dit zeker aan te raden. Je kunt de meubels dan namelijk efficiënter indelen in de verhuiswagen en de kans dat meubelstukken bezwijken onder het gewicht neemt ook af.

💬 Sirelo’s TIP: Zeker weten dat je goed voorbereid bent op je verhuizing? Gebruik onze checklist verhuizen.

2. Je verzekering

Het verhuizen van dure meubelstukken neemt risico met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan je antieke kast, wasmachine of bankstel. Deze stukken zijn meestal niet goedkoop. Controleer daarom in hoeverre je meubelstukken verzekerd zijn tijdens de verhuizing, bijvoorbeeld via je inboedelverzekering. Vraag ook bij je hulpkrachten na of zij goed verzekerd zijn door middel van een aansprakelijkheidsverzekering.

Maak je gebruik van een verhuisbedrijf? Vraag dan of je meubels tegen nieuwwaarde of dagwaarde zijn verzekerd. Controleer eveneens wat het maximaal verzekerde bedrag is. Kom je erachter dat je meubels niet voldoende verzekerd zijn? Dan kun je ook een verhuisverzekering afsluiten.

Meubels verhuizen tips en kosten

3. Verpakkingsmateriaal

Zorg voor stevig verpakkingsmateriaal om je meubelen tijdens de verhuizing te beschermen. Er zijn speciale meubelhoezen verkrijgbaar, die je meubels beschermen tegen stof, vocht, vuil en schade. Noppenfolie beschermt je kast of bank ook goed tijdens het verhuizen. Dit verpakkingsmateriaal kun je vrijwel bij iedere bouwmarkt kopen. Gebruik bij voorkeur meerdere lagen noppenfolie. Je kunt ook verhuisdekens om je meubels vouwen. Het voordeel hiervan is dat je ze meerdere keren kunt gebruiken.

Een goedkoper alternatief is gebruiken wat je al in huis hebt: dekens, hoeslakens en grote handdoeken.

4. Verhuis je meubels op karton

Verhuiswagens zijn doorgaans niet spic en span aan de binnenkant. Er kunnen zandkorreltjes op de grond liggen die krassen achterlaten op je meubels. We raden je daarom aan meubels te verhuizen op karton. Leg het karton op de vloer van de verhuiswagens en plaats je meubels hierop. Schuimrubber is ook een optie.

5. Ieder meubelstuk is anders

Hou er rekening mee dat ieder meubelstuk op een andere manier getild en vervoerd dient te worden. Sirelo’s vuistregel bij verhuizen is: je verhuist een meubelstuk zoals het ook in je woning stond. Een aantal voorbeelden: je koelkast staat rechtop in je keuken, deze verhuis je dus ook rechtop. Je matras ligt plat op bed, deze verhuis je dus ook liggend. Om zeker te weten dat je ieder meubelstuk op de juiste manier behandelt, raden we je aan deze pagina’s te bekijken met tips en tricks:

6. Laat je meubels verhuizen door een specialist

Het verhuizen van je meubels kost veel tijd (en moeite!). Je kunt dit in sommige gevallen dus beter uitbesteden aan een specialist. De meeste verhuizers bieden (de)montageservice aan, dit maakt het verhuizen met een verhuisbedrijf nog aantrekkelijker. Daarnaast is verhuizen voor deze mensen dagelijkse koek, dus de kans op schade en vertraging is vele malen kleiner dan wanneer je de verhuizing zelf uitvoert. Tot slot is het ook veiliger. Je hoeft zelf niet in de weer met zware meubelstukken en loopt dus geen risico op verwondingen.

De volgende stap.. 📦

Wil je nog meer tips voor je verhuizing? Dan zijn de artikelen hieronder wellicht ook interessant!