Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Wasmachine verhuizen

In 5 simpele stappen

Featured image

Wil je je wasmachine tijdens de verhuizing meeverhuizen, of wil je alleen de wasmachine vervoeren? Volg de stappen op deze pagina om probleemloos je wasmachine van A naar B te krijgen. Heb je geen zin om het zelf te doen? Dan vind je hier verhuisbedrijven die jou kunnen helpen!

Wasmachine verhuizen: volg deze stappen

Bij het verhuizen van de inboedel kiezen veel mensen ervoor om de grote, zware stukken te laten verhuizen door een verhuisbedrijf. Doe je het toch liever zelf? Geen zorgen, wij helpen je op weg. Als je de onderstaande stappen opvolgt, is een wasmachine verhuizen zo gepiept! Handig om van tevoren bij de hand te hebben is een emmer en een handdoek.

1. Draai de waterkraan dicht

De eerste stap is het dichtdraaien van de waterkraan. Deze eerste stap is cruciaal en wil je, geloof ons, absoluut niet vergeten.

2. Koppel de aanvoerslang bij de waterkraan los

Wanneer je zeker weet dat de waterkraan dicht is, kun je de aanvoerslang bij de waterkraan loskoppelen. Zorg dat je een emmer bij de hand hebt die je er direct onder zet, want de aanvoerslang zit meestal nog vol met water. Je kunt vervolgens de afvoerslang uit de afvoer verwijderen en in de emmer leeg gieten.

Heb je ook een handdoek bij de hand, dan is het raadzaam om deze bij het filter te leggen. Je vindt het filter aan de voorkant van de wasmachine. Hier kan nog wat water uitkomen.

3. Zet de trommel vast

Heb je de transportbouten nog die erbij zaten toen de wasmachine geleverd werd? Gebruik deze dan nu om de trommel vast te zetten. Dit voorkomt dat de trommel tijdens het verhuizen beweegt en beschadigd raakt. Heb je de handleiding van de wasmachine ook nog? Check deze dan goed om te begrijpen hoe je de transportbouten precies kunt gebruiken.

💬 Sirelo’s TIP: Heb je de transportbouten niet meer? Schaf dan nieuwe aan. Wanneer je besluit de trommel van de wasmachine niet vast te zetten, is de kans op schade groot.

Wasmachine verhuizen in 6 stappen

4. Til de wasmachine samen

Ben je klaar om de wasmachine te verhuizen? Zorg dan allereerst dat je de wasmachine met minimaal twee mensen tilt. Probeer dit niet in je eentje te doen. Onveilig voor jou én je wasmachine.

Blijf de wasmachine samen tillen tot ‘ie in de verhuisbus staat. Dus ook in het trapgat. Het gewicht moet juist op die momenten goed verdeeld zijn. Heb je een steekwagen waar je de wasmachine op kunt zetten? Maak hier dan zeker gebruik van.

5. Vervoer de wasmachine rechtop

Zet de wasmachine tijdens de verhuizing rechtop. Zet ‘m vervolgens goed vast, zodat ie niet kan gaan schuiven tijdens het rijden. Wil je zeker weten dat er geen krasjes op de wasmachine komen? Wikkel ‘m dan in. Dit doe je bijvoorbeeld met een deken, handdoeken of bubbeltjesplastic.

Ben je op bestemming? Vergeet de transportbouten niet

Wanneer je op bestemming bent en de wasmachine naar zijn nieuwe plek brengt, doe dit dan weer met twee mensen. Je kunt direct de wasmachine aansluiten. Maar, let op! Vergeet niet om de transportbouten ook direct te verwijderen. Vergeet je dit en draai je straks je eerste was in je nieuwe woning? Dan draait je trommel kapot. Omdat de trommel vastzit met de transportbouten, en er druk op komt te staan door het programma dat je aanzet, draait ‘ie zichzelf kapot.

Tips: Hoe kun je het beste een wasmachine verhuizen?

We geven je een aantal tips om vlekkeloos jouw wasmachine in je nieuwe woning te krijgen!

  1. Volg de stappen op die we hierboven hebben omschreven. Probeer geen stappen over te slaan, daar ga je namelijk spijt van krijgen.
  2. Verhuis de wasmachine rechtop. Leg je ‘m toch plat in de verhuisbus? Dan kunnen de leidingen beschadigen door het gewicht van de wasmachine zelf.
  3. Ben je niet zo technisch? Schakel dan hulp in voor het loskoppelen van de wasmachine.
  4. Niet zo handig of simpelweg geen tijd om de wasmachine zelf te verhuizen? Schakel een verhuisbedrijf in om je te helpen.

💬 Sirelo’s TIP: Je kunt aan de verhuisbedrijven ook vragen wat het zou kosten om alle grote stukken van je inboedel te laten verhuizen. Soms kost dit niet heel veel meer dan alleen je wasmachine laten verhuizen.

Wat kost een wasmachine laten verhuizen?

Het laten verhuizen van je wasmachine kost gemiddeld tussen de 150 en 200 euro. Dit is echter afhankelijk van een aantal factoren: denk aan het gewicht van de wasmachine, het aantal kilometers tussen je huidige en nieuwe adres, en het aantal verdiepingen. Daarnaast speelt ook de locatie van het verhuisbedrijf een rol. Zit het verhuisbedrijf vlakbij je huidige woning gevestigd? Dan kost het verhuizen van je wasmachine waarschijnlijk minder dan wanneer je een verhuisbedrijf kiest dat verder weg zit.

Geen tijd of zin om het zelf te doen? Snappen we!

Door onderstaand formulier in te vullen, gaan wij op zoek naar geschikte verhuisbedrijven voor jouw verhuizing. Wil je alleen een wasmachine verhuizen of toch de volledige inboedel? Voor ieder soort verhuizing is er een perfecte match te vinden. En wist je dat je dat je door het vergelijken van verhuizers ook nog eens veel kunt besparen op je verhuizing?

Vergelijk gratis en snel tot vijf verhuisoffertes ⬇️

Vergelijk verhuisbedrijven & Bespaar op je verhuizing
Klik op de grootte van de verhuizing en ontvang vijf gratis offertes

💬 Sirelo’s TIP: Wil je naast tips voor het verhuizen van je wasmachine, meer algemene verhuistips? Lees dan onze beste verhuistips.