Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Kast verhuizen

Tips, offertes en meer

Featured image

Ga je verhuizen? Spannend! Heb je hierbij een (grote) kast te verhuizen? Wij geven je tips zodat jij je kast veilig van A naar B kunt verhuizen. Schakel je liever een verhuisbedrijf in om je kast en andere stukken te laten verhuizen? Ook dan ben je aan het juiste adres, want wij helpen je gratis en snel met het vinden van een verhuisbedrijf.

Kast verhuizen tips

Wanneer je grote meubelstukken zoals een kast moet verhuizen, dan wil je zeker weten dat je geen schade aan de kast veroorzaakt. We geven je daarom allereerst 5 tips om te zorgen dat een kast verhuizen voor jou een fluitje van een cent wordt.

1. Zorg dat de kast leeg is

Een volle kast verhuizen is geen goed idee. Zelfs niet wanneer het een kleine kast is. Wanneer je een kast optilt met gewicht erin, kan de druk van het gewicht schade veroorzaken. Planken kunnen bijvoorbeeld doorzakken, maar ook de achterzijde of de onderkant van de kast kan vaak dit gewicht niet aan. De kast raakt uit balans en hierdoor ontwricht, dit wil je absoluut voorkomen.

2. Overweeg je kast te demonteren

Niet de leukste klus, dat weten we als geen ander. 😉 Maar, demonteren is vaak wel de beste oplossing. Heb je bijvoorbeeld kasten van Ikea of Leen Bakker? Dan kun je deze het beste demonteren en na de verhuizing weer monteren. Dit kost tijd, maar zorgt er wel voor dat je kast in zijn beste vorm blijft.

💬 Sirelo’s TIP: Zorg dat je de kast echt met beleid (de)monteert. Doe dit niet gehaast. Door een fout tijdens het (de)monteren, zal het (de)monteren een averechts effect hebben, want dan komt je kast er al snel niet meer zonder kleerscheuren vanaf.

3. Koop verpakkingsmaterialen

Je wil tijdens het transport zeker weten dat de kast of op de juiste manier verpakt is. Koop dus materialen als beschermfolie of zelfs een meubelhoes.

Verhuis je een antieke kast? Zorg dan voor beschermfolie en dekens. Maak de kast eerst goed schoon, en zorg dat ‘ie volledig opgedroogd is voor je begint.

4. Losse lades in de kast? Inwikkelen!

Verhuis je de kast zonder deze eerst te demonteren en heeft deze lades? Om te voorkomen dat lades tijdens het tillen en transport uit de kast komen, is het ook hiervoor noodzakelijk om de kast stevig met beschermfolie in te wikkelen. Dit geldt ook voor deurtjes die los op een kast zitten, zoals bijvoorbeeld bij veel Ikea kasten het geval is.

Kast verhuizen tips

5. Vervoer de kast op karton

De bodem van een verhuiswagen kan vies zijn. Zorg daarom dat je de kast of de losse onderdelen op karton vervoert.

Geen zin om zelf te demonteren en te sjouwen? Snappen we. Schakel een verhuisbedrijf in! Hoe? Dat vind je hieronder.

Wat kost het om een kast te verhuizen?

Wanneer je enkel een kast laat verhuizen, dan hoeft dit niet lang te duren. Dat betekent ook dat je geen honderden euro’s kwijt bent aan de verhuizing. Echter worden de kosten van de verhuizing bepaald aan de hand van verschillende factoren, zoals de afstand tussen beide woningen, de bereikbaarheid van de woningen en de complexiteit van de verhuizing.

Het uurtarief van een verhuisbedrijf ligt gemiddeld tussen de € 52,50 tot € 62,50 bij één verhuizer en een kleine verhuiswagen. Zijn er twee verhuizers nodig om de kast te tillen? Reken dan op ca. € 82,50 tot € 92,50 per uur.

Op basis van deze tarieven kun je zelf inschatten hoelang het verhuisbedrijf ongeveer bezig is en wat de verhuizing dan ongeveer gaat kosten. Wil je precies weten wat het je gaat kosten? Lees dan verder!

Kast laten verhuizen door een verhuisbedrijf

Wil je zeker weten dat jouw kast veilig verhuisd wordt door een professioneel verhuisbedrijf? Vergelijk dan via Sirelo gratis en snel tot vijf verhuisbedrijven. Deze verhuisbedrijven maken ieder een offerte voor je op, deze kun jij vervolgens vergelijken.

De verhuizing uitbesteden en niet te veel betalen?
Geef aan wat jij gaat verhuizen en vergelijk tot vijf gratis verhuisoffertes!

Psssst.. wist je dat je door te vergelijken tot honderden euro’s op je verhuizing kunt besparen? Dat loont!

Ikea kast verhuizen: eerst demonteren 🔧

Heb je een kast van Ikea, bijvoorbeeld de welbekende Ikea Pax kast? Dan is het verstandig om deze te demonteren voor je ‘m verhuist. Gebruik hierbij de montage handleiding. Heb je die niet meer? Deze kun je bij Ikea gratis krijgen.

Veel mensen willen tijd besparen en kiezen ervoor om de kast in z’n geheel te verhuizen, met alle gevolgen van dien. Ben je zuinig op je kast en kies je ervoor deze te demonteren? Dan zullen onderstaande stappen je helpen!

1. Label alle onderdelen

Wanneer je de kast aan het demonteren bent, eindig je met een hoop losse onderdelen. Geef daarom tijdens het demonteren, iedere keer wanneer je een onderdeel loshaalt, dit onderdeel een label. Denk aan: links, rechts, onder, boven, et cetera. Zo weet je bij het monteren nog precies welk onderdeel wat is. Maar let op: voorkom dat je stickers gaat plakken, want dit laat lijmresten achter. Kies daarom voor schilderstape, die je na of tijdens het monteren heel makkelijk weer verwijdert.

2. Bewaar schroefjes in een zakje

Alle kleine onderdeeltjes, zoals bijvoorbeeld schroeven en de welbekende minifixen van Ikea, bewaar je bij elkaar in een plastic zakje. Label ook dit zakje, of tape het met schilderstape aan een onderdeel van de kast. Demonteer je meerdere meubelstukken of kasten? Dan weet je op deze manier nog precies bij welk meubelstuk, welk zakje schroeven hoort.

3. Leg buitenzijden van alle onderdelen naar elkaar toe

Je wil natuurlijk dat de buitenkant van de kast mooi blijft. Zorg daarom dat de buitenzijden van alle onderdelen naar elkaar toe liggen en dat je deze zo samen inwikkelt.

4. Maak alles goed schoon

We noemden het al eerder, maar zorg ook dat alles van tevoren goed schoon is. Zeker wanneer je onderdelen tegen elkaar aan legt en/of inwikkelt. Vuil kan al snel schade veroorzaken, dus zorg voor een schone, stofvrije basis.

Hoe verhuis je een zware kast?

Verhuis je een zware kast die niet gedemonteerd kan worden? Zorg dan altijd dat je met minimaal twee mensen de kast tilt en sjouwt. Daarnaast is het raadzaam om een steekwagen of plateauwagen te gebruiken, zodat je de kast niet helemaal naar de verhuiswagen hoeft te sjouwen. Lees voor de verhuizing ook onze tips over het schoonmaken en inwikkelen, zodat je zeker weet dat je de zware kast veilig kunt vervoeren.

Overweeg je een verhuisbedrijf te laten komen voor de (zware) kast en eventuele andere grote meubelstukken? Vraag dan gratis verhuisoffertes aan om een betrouwbaar verhuisbedrijf te vinden!

Meer weten over verhuizen? Of op zoek naar meer handige verhuistips? Sirelo is hier om je te helpen! Wij raden je de onderstaande artikelen aan.