Ga je internationaal verhuizen?
Vergelijk verhuisbedrijven en voorkom dat je te veel betaalt!
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Kosten internationaal verhuizen in 2024

Featured image

Binnenkort jouw grenzen internationaal verleggen? Spannend! Verhuizen naar het buitenland doe je niet dagelijks en als geen ander snappen we dat je benieuwd bent naar de kosten hiervan. Je vindt hier meer informatie over de kosten van internationaal verhuizen, hoe deze prijzen tot stand komen en hoe je een geschikt internationaal verhuisbedrijf vindt. Lees snel verder of ontvang direct verhuisoffertes van internationale verhuisbedrijven.

Wat kost een internationale verhuizing?

De gemiddelde kosten van een internationale verhuizing zijn €5.200 – €5.750. De tarieven van internationaal verhuizen verschillen sterk per bestemming en per verhuisbedrijf. Dit bedrag is daarom slechts een indicatie, want wanneer je je inboedel naar Amerika verhuist, kost dit logischerwijs een stuk meer dan wanneer je naar België verhuist.

💬 Sirelo’s TIP: Ben je benieuwd naar de exacte kosten van jouw verhuizing? Klik dan hier voor vrijblijvende verhuisoffertes. Door offertes te vergelijken, bespaar je al snel honderden euro’s.

Gemiddelde kosten per bestemming

Om je op weg te helpen, hebben we de gemiddelde kosten van internationaal verhuizen voor een aantal landen op een rijtje gezet. Deze kosten gelden voor een huishouden van 3 personen en betreft het inladen, vervoeren en uitladen van de inboedel. Dit noemen we ook wel een door-to-door verhuizing.

Land van bestemmingGemiddelde kosten van de verhuizing
België€1.800 – €3.500
Duitsland€2.700 – €3.800
Frankrijk€3.400 – €4.200
Spanje€4.600 – €5.200
Engeland€3.500 – €4.100
Denemarken€3.400 – €4.500
Italië€3.300 – €4.500
Amerika€5.100 – €6.900
Australië€5.300 – €7.100
Canada€4.300 – €6.000
Noorwegen€3.200 – €4.600
Oostenrijk€2.800 – €3.600
Portugal€3.900 – €5.400
Singapore€4.700 – €5.900
Turkije€3.800 – €5.500
V. Arabische Emiraten€4.400 – €6.000
Zuid-Afrika€5.400 – €6.400
Zweden€3.300 – €4.200
Zwitserland€3.300 – €3.700

Gemiddeld kost een internationale verhuizing dus €5.200 – €5.750. Deze kosten zijn echter slechts een indicatie. Hierbij is nog geen rekening gehouden met het type transport, extra diensten zoals het inpakken van verhuisdozen, demonteren van meubelen, een verzekering en het gebruik van een verhuislift.

Ieder internationaal verhuisbedrijf hanteert eigen tarieven en ook komt de prijs grotendeels tot stand door de afstand van A naar B en het volume van de inboedel. Hou er dus rekening mee dat de kosten van jouw verhuizing kunnen afwijken van het gemiddelde.

Benieuwd naar de exacte kosten van jouw verhuizing? 🔍

Als geen ander snappen we dat je benieuwd bent naar de kosten van jouw verhuizing. Een indicatie zegt immers nog niet veel over wat jij onderaan de streep kwijt zult zijn. Gelukkig is Sirelo hier om je te helpen!

Met het formulier hieronder ontvang je snel en vrijblijvend een offerte van vijf professionele, internationale verhuisbedrijven. Zo weet je precies wat jouw verhuizing zal gaan kosten bij verschillende verhuisbedrijven en voorkom je dat te veel betaalt.

Internationaal verhuizen? Ontvang vrijblijvende verhuisoffertes
Klik op de grootte van je inboedel en vergelijk prijzen voor jouw verhuizing

💬 Sirelo’s TIP: Door het vergelijken van offertes bespaar je al snel honderden euro’s op je verhuizing. Maar de prijs is natuurlijk niet het enige wat er toedoet; de kwaliteit van het verhuisbedrijf is minstens zo belangrijk, het gaat immers wel om je kostbare inboedel. Daarom werken we bij Sirelo alleen met ervaren, professionele verhuisbedrijven. Dit stelt jou in staat om een weloverwogen keuze te maken en met een betrouwbare partij in zee te gaan (of overzee 😉).

Internationaal verhuizen kosten: de opbouw

De prijs van een internationale verhuizing wordt bepaald door verschillende factoren. De prijzen van internationale verhuizingen zijn dus nooit identiek, vergelijk het met een vingerafdruk.

De kosten van internationaal verhuizen komen tot stand door..

1. De afstand van je huidige naar je nieuwe woning;

2. Het volume van de inboedel dat verhuisd moet worden. Een internationaal verhuisbedrijf rekent over het algemeen in kubieke meters. Wil je het volume van jouw inboedel alvast in kubieke meters berekenen? Gebruik dan onze Volume Calculator;

3. Het type transport. Kies je ervoor om de inboedel per vliegtuig te laten vervoeren? Dan zit hier een groter prijskaartje aan dan een verhuizing via land of per vrachtschip;

4. De verhuisdatum. Weekenden en vakanties zijn populair. Door de hogere vraag, rekenen internationale verhuisbedrijven dus meer op deze momenten;

5. De bereikbaarheid van de woning(en). Wanneer de verhuiswagen direct voor de voordeur kan parkeren, kost de verhuizing minder tijd en dus simpelweg ook minder geld. Woon je in een appartement of op een plek waar de verhuiswagen niet direct voor de woning kan staan? Dan neemt het verhuisbedrijf dit mee in de offerte. En moet er een parkeervergunning geregeld worden? Ook dit kost al snel enkele honderden euro’s en zorgt ervoor dat het tarief van de verhuizing hoger is.

En verder..

6. Het gebruik van een verhuislift. Kunnen niet alle meubelen naar beneden gebracht worden via het trappenhuis? Of woon je in een appartement en is hier geen lift aanwezig? Dan kan het verhuisbedrijf gebruik maken van een verhuislift om de meubelen snel beneden te krijgen;

7. De tijd tussen het boeken van de verhuizing en de uitvoering. Hoe verder je de verhuizing vooruit boekt, hoe minder je betaalt. Een last-minute verhuizing kan dus een duur grapje zijn, wacht daarom niet te lang met het vinden van een verhuisbedrijf;

8. Verzekeringen. Wij van Sirelo zullen je altijd aanraden om je inboedel goed te verzekeren als je gaat verhuizen naar het buitenland. Je inboedel tijdens het transport verzekeren kost bij de meeste verhuizers ongeveer 2% van de waarde van je inboedel. Is je inboedel ca. € 30.000 waard? Dan kost de verzekering je dus ca. € 600. Dat is een flink bedrag – geef je wellicht liever aan iets anders uit, snappen we. Maar stel je voor dat het containerschip waar jouw inboedel op wordt vervoerd, zinkt. Dan ben je voor het volledige bedrag verzekerd. Wel zo prettig!;

En tot slot:

9. Extra opties en diensten. Kies je ervoor om het verhuisbedrijf de verhuisdozen in te laten pakken, de meubelen te laten (de)monteren of bijvoorbeeld lampen van het plafond te laten halen? Dan rekenen ze hier uiteraard een bedrag voor.

10. Papierwerk en douane. Het invoeren van je inboedel in een ander land kost tijd en geld. Het internationale verhuisbedrijf regelt dit voor je, en deze kosten zijn onderdeel van de prijs die jij uiteindelijk betaalt.

Verder hanteert doorgaans ook ieder internationaal verhuisbedrijf zijn eigen tarieven. Dit maakt het vergelijken van offertes interessant, want er kan een groot verschil zitten tussen verschillende aanbieders.

Internationaal verhuizen kosten

Tarieven internationaal verhuizen: extra diensten 🚛

Een grote kostenpost bij een internationale verhuizing, is eventuele extra diensten waar je voor kunt kiezen. Wanneer je voor extra diensten kiest, bespaar je wellicht geen geld maar wel energie en stress. En geloof ons, die energie kun je goed gebruiken tijdens het verhuisproces!

Hieronder vind je een schatting van de tarieven per extra dienst bij internationaal verhuizen. Zo weet je waar je aan toe bent wanneer je van plan bent gebruik te maken van deze extra diensten tijdens je internationale verhuizing.

DienstGemiddeld tarief
Dozen in- en uitpakken€45 per uur
(De)montage meubels€45 per uur
Handyman service€45 per uur
Tijdelijke inboedelopslag€150 per maand
Huur verhuislift€70 tot €90 per uur
Parkeervergunning€200 – €300 per dag
Piano verhuizen€350
Auto meeverhuizen€500 tot €1.500
Verzekering tijdens transport€300 tot €700

💬 Sirelo’s TIP: Voor niets gaat de zon op, dat weten we allemaal. Maar wil je zeker weten dat je in ieder geval niet te veel betaalt voor je verhuizing? Lees dan onderstaande tips of vergelijk hier verhuisoffertes. Door te vergelijken, bespaar je al snel honderden euro’s.

Goedkoop internationaal verhuizen: Tips om te voorkomen dat je te veel betaalt

Niemand betaalt graag te veel, daarom delen we graag onze beste bespaartips met je. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor de kosten van jouw internationale verhuizing.

1. Verhuis niet te veel en kies voor groupage transport

Dit is een vorm van internationaal verhuizen waarbij een container wordt gevuld met zowel jouw inboedel als de inboedel van anderen. Wanneer je niet voldoende verhuist om een volledige container te vullen, dan is groupage transport dus een goede (en goedkopere) manier van verhuizen.

2. Vergelijk minimaal drie internationale verhuisbedrijven

En bij voorkeur internationale verhuizers die gespecialiseerd zijn in het land waar je naartoe verhuist. De kosten van internationale verhuisbedrijven verschillen vaak sterk van elkaar, dus vergelijken loont altijd. Bovendien weet je door het vergelijken ook zeker dat je een weloverwogen keuze maakt.

3. Begin tijdig met plannen en boek je verhuizing ver van tevoren

Hoe eerder je de verhuizing boekt, hoe minder je zult betalen. Bij een last-minute verhuizing is de prijs aanzienlijk hoger, dus het wordt aangeraden om tijdig je verhuizing te boeken. Zo bespaar je niet alleen geld, maar ook stress. Win-win.

 4. Help zelf mee met de verhuizing of regel hulp voor de verhuisdag

Door meer zelf te doen, bespaar je niet alleen op de uren van de verhuizers maar mogelijk ook op de extra diensten die je anders af zou moeten nemen. Trommel dus je sterkste familieleden op!

Beste internationale verhuisbedrijven

Ben je voor jouw verhuizing op zoek naar een goed beoordeeld verhuisbedrijf?

Klaar voor je internationale verhuizing? ✔️

We vertrouwen erop dat je nu een schatting kunt maken van de kosten van jouw internationale verhuizing.  Je hebt de eerste stap nu gezet en bij Sirelo streven we ernaar om je te helpen bij iedere stap van dit proces, daarom hebben we de onderstaande artikelen voor je geselecteerd. Lees snel verder, of sla ze op voor later. Tot slot willen we je heel veel succes wensen met dit prachtige avontuur!

Veelgestelde vragen

Wat kost een verhuizing naar het buitenland?

Hoeveel kost het om te verhuizen naar Spanje?

Kan ik zomaar verhuizen naar het buitenland?