Zoek jij een verhuizer?
Ontvang 5 gratis offertes in 3 stappen
Netwerk van 500+ verhuisbedrijven
Jaarlijks 150,000 verhuizingen

Inboedelopslag voor je verhuizing

Welke opslagmogelijkheden zijn er?

Featured image

Er zijn verschillende redenen om een opslag te huren voor je inboedel. Je moet je huidige woning uit en je kan je nieuwe woning nog niet in, of dat je al inboedel niet in je nieuwe woning past. Het kan ook zijn dat je naar het buitenland verhuist en je kan of wil niet alles meenemen. Maar hoe regel je een opslag voor je inboedel? Wat zijn de kosten daarvan? Hieronder geven wij je antwoord op deze vragen!

Wat voor opslagruimtes bestaan er?

Overal is wel een opslagruimte te vinden om je spullen tijdelijk op te slaan. Je kan je inboedel op verschillende manieren opslaan. Bij een verhuisbedrijf, self-storage, een garagebox, een container en tenslotte bij een particulier of een boer.

Verhuisbedrijf: Veel verhuisbedrijven beschikken over een opslagruimte. Dit is meestal een grote loods waar meerdere huishoudens een ruimte huren. Kijk voor de zekerheid of deze loods ook goed beveiligd is door middel van 24/7 cameratoezicht bijvoorbeeld. Een goede opslagloods is voorzien van verschillende brandmelders en heeft een gecontroleerd klimaat. Vraag ook of je altijd bij je inboedel kan. Soms is dat niet mogelijk.

Self-Storage: Hier kun je een opslagruimte huren zo groot als je wil. Dit wordt meestal aangeboden door een specifiek opslagbedrijf. Hier kun je zelf je spullen naartoe brengen en ophalen. Een voordeel ten opzichte van een opslagruimte van een verhuisbedrijf is dat je er altijd bij kunt. Je hebt daar geen toestemming voor nodig.

Garagebox: Dit wordt vaak aangeboden door bedrijven of woningcorporaties die garageboxen hebben die leeg zijn en niet gebruikt worden. Een voordeel is dat de kosten laag zijn, maar een nadeel is dat je er meestal moeilijk bij kan komen, omdat de boxen niet binnen een woongebied gelegen zijn.

Containeropslag: Je kan er voor kiezen om een container voor je deur te zetten en je inboedel daar in opslaan. In steden is dit zelden toegelaten, dus check voor de zekerheid bij je gemeente. Let op dat de container goed afgesloten is en niet door anderen opengemaakt kan worden.  Het is ook mogelijk om de container te laten vervoeren naar een loods.

Particulier of boer: Een particulier of een boer die een grote schuur vrij heeft kan ook een opslagruimte aanbieden. Een risico hiervan is dat je niet met een professioneel bedrijf te maken hebt. Zij voldoen waarschijnlijk ook niet aan strenge regels zoals beveiliging et cetera. Vaak hebben zij ook geen verzekering die eventuele schade aan jouw inboedel zal dekken. Maak dus duidelijke afspraken om misverstanden te voorkomen.

Een heleboel groene opslagruimtes

Wat zijn de kosten voor een inboedelopslag?

De kosten van een inboedelopslag zijn heel verschillend. Het hangt erg van af van verschillende factoren:

  • Hoe groot je inboedel is: als je veel inboedel hebt, heb je een grotere ruimte nodig.
  • Hoelang je het wil opslaan: hoe langer je huurt, hoe meer korting je kan krijgen.
  • De locatie van de opslag: sommige opslagbedrijven hebben hun eigen opslaglocatie. Daar ben je voordeliger uit als dat zij een ruimte voor jou gaan zoeken op een locatie naar wens.
  • Een speciaal slot: om je unit goed te beveiligen moet je soms een speciaal slot hebben.

Sommige opslagbedrijven hebben hun eigen locaties waar het ook voordeliger is om een unit te huren. Voor een inboedelvolume van 15 m³ (een gemiddeld klein appartement) ben je gemiddeld € 75,- tot € 140,- per maand kwijt.

Het is ook mogelijk om een containeropslag voor je deur neer te zetten. Hiermee ben je wel duurder uit. Dat komt door de service van het halen, brengen en het laten staan van de container voor je deur. In een stad ben je voor 2 containers (16 m³ per container) gemiddeld € 375,- tot € 400,- kwijt

TIP: Weet je niet hoe groot je inboedel is die je wil opslaan? Bereken dan eenvoudig je inboedelvolume.

Inboedelopslag via een verhuisbedrijf aanvragen

Het is uiteraard mogelijk om je inboedel te laten opslaan door een verhuisbedrijf. Soms bieden zij dit zelfs als een verhuisservice aan. In ons overzicht op Sirelo kun je zoeken welke verhuisbedrijven zo’n service aanbieden. Bel ze op of kijk op hun website of het mogelijk is. Geef tot slot bij je offerteaanvraag aan dat je gebruik wil maken van de service en hoe groot je inboedel is.

Is je inboedel verzekerd in een externe opslag?

Omdat je inboedel niet binnen je huis wordt opgeslagen maar bij een externe partij, is het belangrijk om te weten of je inboedel daarvoor is verzekerd. Controleer daarom bij je inboedelverzekering of externe inboedel verzekerd is. Soms is je inboedel daar niet voor verzekerd. Sommige opslagbedrijven eisen een verzekering voordat ze je spullen opslaan. Regel dit dus zelf of met het bedrijf als zij ook een verzekering aanbieden.

Tot slot..

Dit was het einde over de informatie over het opslaan van je inboedel in een inboedelopslag. Wil je meer informatie met betrekking tot je verhuizing? Kijk dan hieronder voor andere interessante artikelen.